Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dobitoace vacinate împotriva antraxului

• bovinele, ovinele, caprinele si cabalinele din cîteva comune vor fi imunizate

Medicii veterinari concesionari din Neamt si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) vor desfãsura în perioada imediat urmãtoare o intensã activitate de depistare a brucelozei în rîndul efectivelor de bovine, caprine, ovine si porcine din gospodãriile particulare si exploatatii profesionale. Bruceloza este o boalã infectioasã si contagioasã a animalelor, care prin alimente se poate transmite la om, manifestîndu-se prin febrã si dureri de cap. La animalele afectate, aceastã afectiune se manifestã prin avort si sterilitate. În scopul depistãrii acestei boli, medicii veterinari vor recolta probe de sînge pe care le vor supune analizelor. Contravaloarea acestor investigatii este suportatã de la bugetul statului. Tot din aceeasi sursã vor fi suportate prelevãrile de sînge si analizele efectuate pînã la sfîrsitul acestei luni în rîndul cabalinelor, în scopul depistãrii anemiei infectioase (SIDA cailor). Aceste investigatii vor fi efectuate pentru a doua oarã în cursul anului 2007, în localitãtile din judet unde au fost înregistrate în anii anteriori antecedente epidemiologice de acest fel. În localitãtile Borlesti, Sãvinesti, Stefan cel Mare, va demara în cursul acestei luni cea de a doua campanie de vaccinare contra antraxului la efectivele de bovine, ovine, caprine, cabaline. Actiunea de completare a vaccinãrii contra antraxului vizeazã aceste localitãti, deoarece, în anii anteriori, aici au fost înregistrate cazuri de boalã. În acest caz, numai manopera este plãtitã de la bugetul de stat, iar vaccinul, seringa, acul si dezinfectantele sînt plãtite de proprietarii animalelor.
În cursul acestei luni, medicii veterinari concesionari si reprezentantii DSVSA vor continua campania de vaccinare contra rabiei la cîinii din gospodãrile particulare. Actiunea este obligatorie, manopera si vaccinul fiind gratuite, seringa acul si substantele dezinfectante fiind plãtite de proprietarul patrupedului. Tot în cursul acestei luni se vor finaliza campania de vaccinare împotriva pseudopestei la pãsãri, respectiv, campania de vaccinare antipestã la întreg efectivul de porcine existent în judet.

Articol afisat de 1255 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective