Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽN „CÃTAREA“ CARABINIERILOR

ÃŽN „CÃTAREA“ CARABINIERILOR

• pietreanca Laura Vasiliu a fost victima unui incident neplãcut petrecut într-un hotel din Torino • în toiul noptii, carabinierii au nãvãlit peste ea, i-au perchezitionat camera si bagajele si doreau s-o încãtuseze • ulterior au realizat cã au fãcut o confuzie • ei cãutau o româncã cu acelasi nume, acuzatã de trafic de persoane • personalul hotelului nu a fãcut nimic pentru a o ajuta, desi stiau cine este • tatãl Laurei Vasiliu este oripilat de gestul carabinierilor si nepãsarea italienilor •

Actrita Laura Vasiliu, renumitã pentru rolul pe care l-a detinut în filmul „4 luni, 3 sãptãmîni si 2 zile“ tine primele pagini ale ziarelor românesti si nu numai, dupã ce a fost victima carabinierilor italieni. Tînãra, care în urmã cu aproximativ o lunã a primit votul consilierilor locali pentru a fi numitã „Cetãtean de Onoare“ al municipiului Piatra Neamt“ ca o încununare a succesului înregistrat cu filmul regizat de Cristian Mungiu, peliculã pentru care s-a acordat premiul Palme d’ Or, a fost atacatã la propriu, în camera de hotel, în plinã noapte, de carabinierii italieni. Laura Vasiliu este de la începutul lunii octombrie în orasul italian Torino, întrucît detine un rol într-o coproductie care se toarnã în Peninsulã. A revenit în România la începutul acestei luni, pentru cã avea programate spectacole la Teatrul Tîrgoviste. Marti, 13 noiembrie, a revenit în Italia, în Torino. „S-a cazat la acelasi hotel în care a stat toatã luna octombrie. Se împrietenise cu cei de la receptie. Se salutau, fãceau glume, ea le povestea despre cum decurg filmãrile. Marti noaptea, la ora 2, au venit la usa camerei mai multi carabinieri, care au bãtut cu bastoanele, pentru a le deschide. S-a sperit foarte tare si a sunat la receptie. Iar receptionera nu a intervenit în nici un fel, nu le-a spus carabinierilor cã nu este un om certat cu legea, ci este o actritã care stã acolo pentru cã joacã într-un film. A lãsat-o sã se descurce singurã. M-a scîrbit efectiv acest gest. Laura o vedea ca pe o prietenã si cînd colo... I-a rãspuns: «Stiu cã e politia, dar descurcã-te singurã». A deschis usa si au intrat acei oameni peste ea. Au perchezitionat întreaga încãpere si voiau sã-i punã cãtusele. Apoi au realizat cã nu e persoana pe care o cãutau“, a declarat Mihai Vasiliu, tatãl actritei, care lucreazã la Consiliul Judetean Neamt. Se pare cã actiunea carabinierilor a fost organizatã pentru pentru prinderea unei românce, cãutatã de Interpol, pe care o cheamã tot Laura Vasiliu, care este acuzatã de trafic de persoane. Si mama actritei era contrariatã de cele petrecute, afirmînd cã ieri dimineatã fiica s-a mutat de la hotelul unde a avut loc incidentul.
Pietreanca Laura Vasiliu trebuie sã mai stea în Torino pînã pe 15 decembrie, datã pînã la care se preconizeazã cã se vor încheia filmãrile la coproductia intitulatã „Noaptea“, unde joacã rolul unei emigrante.
Prefectul Toader Mocanu, reprezentantul Guvernului în judetul Neamt, a recunoscut cã prea multe pîrghii de a interveni în astfel de cazuri jenante pentru politistii italieni, nu are. „E regretabil sã se petrec astfel de actiuni si la asemenea ore din noapte. Dar nici eu si nici ministerele din România nu le putem comanda celor din Italia cum sã se comporte. Consider cã nu este suficient sã i se cearã scuze Laurei Vasiliu si trag nãdejde cã faptele petrecute sãptãmîna aceasta cu actrita din Piatra Neamt le vor da de gîndit carabinierilor din Italia, vizavi de atitudinea lor. Nu cred cã este un mod european de a te comporta într-o astfel de situatie“, a spus Toader Mocanu.

Articole similare
4 luni, 3 sãptãmîni si 2 zile

Articol afisat de 2120 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective