Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Disperati în prag de sãrbãtori

Disperati în prag de sãrbãtori

• familia Pelin din Secuienii Noi, a cãrei casã a fost distrusã, sîmbãtã, de un TIR condus de un cetãtean turc, vrea sã confiste mijlocul de transport pentru a-si recupera paguba • locuinta a devenit nelocuibilã, existînd oricînd pericolul sã se prãbuseascã si ce a mai rãmas din ea • deja, hotii au început sã dea tîrcoale, remorca autovehiculului fiind încãrcatã cu tuburi cinescop pentru televizoare •

Accidentul rutier petrecut pe E85, în dimineata de sîmbãtã, 15 decembrie, în Secuienii Noi, cînd TIR-ul condus de un cetãtean turc a intrat într-o casã, a provocat o adevãratã dramã, familia respectivã rãmînînd pe drumuri. Oamenilor le este teamã sã mai stea în locuinta grav subrezitã. Sînt disperati cã au rãmas doar cu hainele de pe ei, în prag de sãrbãtori. Olga Pelin, în vîrstã de 52 de ani, si sotul sãu, Vasile, în vîrstã de 55 de ani, pãrintii a trei copii, sînt decisi sã „sechestreze“ autotrenul si sã-l pãzeascã în continuare de hotii care „dau tîrcoale“, pînã le va plãti cineva stricãciunile. „Totul s-a întîmplat sîmbãtã dimineatã, pe la ora 6.30. Ne treziserãm, dar mai stãteam în pat. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, alãturi de mai multe bubuituri, de am crezut mai întîi cã este cutremur. I-am zis sotului sã se îmbrace repede si sã iasã afarã, sã vadã ce s-a întîmplat. A putut deschide usa doar putin, din cauza dãrîmãturilor si ne-a zis cã a intrat masina în casã la noi. ÃŽntre timp, s-a adunat lumea si am iesit în drum, cum am putut, pentru cã din rezervorul TIR-ului curgea motorinã. Mai mult, erau cãzuti si doi stîlpi de la reteaua stradalã, existînd pericolul sã luãm foc. Soferul, un turc, a iesit singur din cabinã si nu mi se pãrea prea tare lovit, desi avea rãni la cap. Au venit cei de la Descarcerare, Salvarea si Politia si au început cercetãrile“, a declarat Olga Pelin. Femeia a mai povestit cã, de la producerea accidentului, stã cu fricã în casã, alãturi de familie. „Peretii sînt subreziti, soba e înclinatã si mã tem cã vine acoperisul peste noi. Mai avem o singurã camerã, dar nici acolo nu sîntem în sigurantã. Nici curent electric nu mai avem“, si-a mai vãrsat nãduful femeia. Aceasta a relatat si faptul cã, de sîmbãtã, casa familiei, cu tot cu TIR-ul înfipt în ea, a devenit loc de „pelerinaj“ pentru persoane rãu intentionate. „Cu noi în casã intraserã niste insi sã cotrobãie prin cabina camionului. Nu i-am vãzut bine, cã au fugit repede. Sînt oameni de pe aici din sat, care se gîndesc numai la furat“, a mai povestit Olga Pelin.

„Nu lãsãm pe nimeni sã ia TIR-ul de aici“

Capul familiei, Vasile Pelin, este decis, pînã una-alta, sã „confiste“ autotrenul care i-a provocat daune. „Am rãmas numai cu hainele de pe noi si cu o casã care stã sã se dãrîme. Acum încercãm sã mai scoatem si noi ce mai putem de prin interior. Chiar dacã locuinta era fãcutã «pe furci», din vãlãtuci, era îngrijitã. Ne-am hotãrît sã nu lãsãm pe nimeni sã ia TIR-ul de aici pînã nu ni se achitã daunele. Au venit mai multi turci pe aici si au vorbit în limba lor, între ei, dar noi nu vom da înapoi. Dacã îi lãsãm sã ia masina si apoi sã ne judecãm, noi ce facem în timpul ãsta, unde stãm? Mã gîndesc sã le cerem inclusiv daune morale“, a declarat Vasile Pelin.
ÃŽntre timp, Huseyin Ylmaz, în vîrstã de 45 de ani, din Gaziantep, soferul care a cãlcat prea tare acceleratia si a produs accidentul, este în stare gravã. Comisarul Cristian Malei, adjunctul comandantului Politiei Roman, a declarat cã acesta este internat la Sectia Terapie Intensivã de la Spitalul Municipal, cu leziuni serioase la cap si coloana cervicalã. Reamintim cã accidentul a avut loc în timp ce cetãteanul turc conducea TIR-ul Iveco, înmatriculat 27 UF 664, cu remorca 27 BZ 178, încãrcat cu tuburi cinescop de televizor, dinspre Roman spre Bacãu. Marfa provenea din Polonia si trebuia sã ajungã în Turcia. Din cauza vitezei prea mari în conditii de polei, bolidul a derapat, a izbit un podet, a „secerat“ doi stîlpi din reteaua stradalã si apoi a trecut prin gardul familiei Pelin, dupã care a intrat în casa acesteia. Pagubele materiale au fost evaluate, în primã fazã, la 800 milioane de lei vechi, politistii cercetîndu-l penal pe soferul care a cauzat distrugerile.

Articol afisat de 1893 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective