Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Peripetii cu autobuzul prin nãmeti

Peripetii cu autobuzul prin nãmeti

• un autobuz Transmoldavia care se întorcea de la Vaslui a rãmas înzãpezit la Valea Ursului, intrînd într-un sant • cei 25 de cãlãtori au fost preluati de un autocamion de interventie al ISU Neamt •

25 de persoane aflate într-un autobuz apartinînd Transmoldavia Piatra Neamt au trãit clipe neplãcute duminicã seara, rãmînînd înzãpezite pe drum. Masina se întorcea de la Vaslui la Piatra Neamt si, din cauza unei probleme tehnice cauzate de frig si a drumului plin de zãpadã, dãdea semne de obosealã, iar soferul a vrut sã tragã pe dreapta, pentru a vedea despre ce este vorba. Autobuzul a derapat, iar cum pe marginea drumului erau numai troiene de zãpadã, autovehiculul a intrat într-un sant, din care nu a mai putut sã iasã. Neavînd altã solutie, conducãtorul auto rãmas cu autobuzul plin de oameni în cîmp a anuntat telefonic colegii din autogara Piatra Neamt despre problema pe care o are si a solicitat ajutor. Cum duminicã seara circulatia pe artere mari din întreg judetul era îngreunatã de ninsoare, vînt si viscol, sansa ca un alt autobuz Transmoldavia sã ajungã în timp util si sã preia cãlãtorii era minimã. În atari conditii, s-a apelat la ajutorul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt, care a pus la dispozitie un autocamion de interventie echipat cu lanturi, lopeti, material antiderapant si chiar targã. Vehiculul s-a deplasat la locul unde rãmãsese înzãpezit autobuzul, a preluat pasagerii, pe care i-a transportat 8 kilometri, pînã în satul Stejaru, din comuna Ion Creangã. De aici, cãlãtorii au fost preluati de un alt autobuz, care i-a adus la Piatra Neamt.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre Iulian Jugan, purtãtor de cuvînt al ISU Neamt, autobuzul Transmoldavia rãmas înzãpezit nu s-a rãsturnat, nu a suferit avarii din cauza intrãrii în sant, iar pasagerii nu au fost rãniti. Autovehiculul rãmas împotmolit în troienele din Valea Ursului a fost recuperat abia ieri dupã amiazã si adus la autogara Transmoldavia. De mentionat este faptul cã, sãptãmîna trecutã, un autobuz al aceleiasi firme s-a rãsturnat la Crãcãoani.
Si autosanitarele nemtene s-au deplasat cu mare dificultate duminicã noaptea si în cursul zilei de ieri, înregistrînd întîrzieri la solicitãrile primite. Cele mai mari greutãti au fost întîmpinate în zona Roman, unde chiar si dupã interventia de ieri dimineatã a drumarilor, în unele zone nu s-a putut ajunge cu autosanitare mai performante, dar care au garda joasã. Astfel, nu s-a putut ajunge imediat la o solicitare fãcutã pentru un bolnav cu tumorã cranianã din satul Slobozia, comuna Stãnita. Ieri dimineatã la ora 4.30, nu a putut fi preluat un copil mic cu febrã care locuia în satul Poienile Oancei, din aceeasi comunã, iar mamei i s-a recomandat sã îi dea antitermice. Dupã ce echipajul Ambulantei Roman s-a asigurat cã drumul pînã la Stãnita este sigur, a efectuat transportul la Spitalul Roman.

Articol afisat de 2168 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective