Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un microbuz, cadou pentru elevii din Poiana Teiului

• la Inspectoratul Scolar se lucreazã la lista scolilor care vor primi microbuze scolare în acest an

Judetul Neamt a primit un microbuz scolar, tip FIAT, cu o capacitate de 16+1 locuri, pe ultima sutã de metri a anului trecut. Masina a fost directionatã cãtre elevii nemteni din rezerva pe care o are Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului. „Primirea acestei masini este un fel de dar de la Mos Crãciun pentru elevii nemteni. Vrem sã desfiintãm cît mai multe clase care învatã în regim simultan, oferindu-le elevilor, în felul acesta, sansa de a studia în clase omogene, cu colegi de aceeasi vîrstã. Mirobuzul va ajunge la Poiana Teiului“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Neamt.
Respectivul microbuz scolar va fi adus în judet luni, 7 ianuarie. Generalul Mihai Lãcãtusu a spus cã sperã ca în 2008 în judetul Neamt sã mai ajungã mãcar încã 25 de mijloace de transport, dacã nu chiar 30, astfel încît sã se asigure cît mai multe microbuze scolare în comunele în care existã scoli mici, cu clase simultane, care vor fi desfiintate.
În momentul de fatã, în Neamt se asigurã transportul elevilor din satele mãrginase la scolile de centru cu 49 de microbuze. 19 dintre ele au fost date în grija consiliilor locale în urmã cu trei sãptãmîni. Ele au o capacitate de 16+1 locuri, marca Fiat si functioneazã cu combustibil asigurat de la bugetele locale. În vreme ce acestea sînt silentioase, dotate cu tot ce este necesar pentru a asigura un transport confortabil si în sigurantã, alte cîteva microbuze, care au ajuns în judet chiar la începutul derulãrii acestui program care presupune transportul elevilor dintr-o localitate în alta, sînt masini ARO, care pe lîngã faptul cã sînt mari consumatoare de combustibil, nu sînt fiabile. Sume grele din bugetele locale se alocã foarte des pentru repararea si întretinerea lor. Masinile respective au fost realizate la comandã pentru scoli din toatã tara, pe vremea cînd Ministerul Educatiei si Cercetãrii era condus de profesorul Mihail Hãrdãu.
În aceste zile, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt întocmeste o listã a unitãtilor de învãtãmînt care au solicitat si ale cãror cereri sînt întemeiate, pentru a primi microbuze scolare în cursul lui 2008. Desi deocamdatã s-au înregistrat 20 de astfel de cereri, se pare cã lista va contine pînã spre 30 de unitãti de învãtãmînt, alegerea acestora fãcîndu-se, în principal, pe baza planului de scolarizare valabil pentru anul scolar viitor. Directionarea microbuzelor scolare se face în scopul desfiintãrii claselor simultane de gimnaziu, prin transportarea elevilor de V-VIII dintr-un sat în altul.

Articol afisat de 1591 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dede_for_ever la data 04.01.2008 16:12
Scoala fara meditatii, relatii sexuale sau pedepse fizice
Profesorilor li se va interzice sa faca meditatii cu proprii elevi sau sa intretina relatii sexuale cu acestia, indiferent daca scolarii sunt minori sau majori..
Proiectul legii prevede si interzicerea agresiunilor fizice asupra elevilor, sub orice forma. Scolarii vor putea denunta orice forma de violenta, fizica sau verbala, dicriminare, abuz, neglijenta sau defaimare.
In plus, cadrelor didactice le va fi interzisa fraudarea examenelor de orice tip contra bani, obiecte sau servicii. Profesorii nu vor avea voie sa ceara bani, cadouri sau alte ''atentii'', in vederea acordarii unor note mai mari. Renumitul ''fond al clasei'' va fi desfiintat, colectarea de fonduri de la elevi sau de la parintii acestora pentru cadouri sau pentru protocolul destinat cadrelor didactice antrenate in organizarea si desfasurarea unor activitati de evaluare devenind ilegala.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective