Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SNOPIT DE „MILITIENI“?

SNOPIT DE „MILITIENI“?

• un tînãr din Piatra Neamt afirmã cã a fost bãtut de sase politisti • incidentul ar fi avut loc în incinta sediului Politiei Piatra Neamt • „S-au supãrat cã le-am cerut sã se legitimeze. Cei mai agresivi au fost unul roscat, cu strungã, si femeia politist care era cu ei“, a declarat Marius Petru Stoica • Biroul de presã al Politiei a precizat cã tînãrul s-a izbit si s-a lovit cu capul de un lambriu • medicul legist confirmã doar partial aceastã variantã • ulterior scandalului cu politistii, prietenii victimei s-au bãtut cu trei handbalisti de la Stiinta Bacãu • toti cei implicati s-au ales cu dosare penale •

Un scandal petrecut în noaptea de miercuri spre joi, la un club de noapte din Piatra Neamt, s-a lãsat cu acuzatii la adresa a nu mai putin de sase politisti, un tînãr afirmînd cã a fost snopit în bãtaie de oamenii legii. Iar povestea nu s-a sfîrsit aici, incidentul dintre victimã si politisti continuînd cu o bãtaie în toatã regula între prietenii tînãrului si trei handbalisti de la Stiinta Bacãu. Cele întîmplate sînt confirmate în parte de oamenii legii, cu exceptia presupusei agresiuni comise împotriva lui Marius Stoica. Politistii, prin intermediul Biroului de presã, afirmã cã tînãrul nu a fost lovit, leziunile suferite de acesta survenind ca urmare a faptului cã s-a izbit cu capul de lambriul din sala de asteptare a Politiei Municipiului.
Tînãrul de 24 de ani afirmã cã a fost bãtut numai pentru faptul cã le-ar fi cerut oamenilor legii sã se legitimeze. „ÃŽn jurul orei unu jumãtate sau douã, eram într-un bar cu mai multi amici. ÃŽn total eram vreo 5, iar la un moment dat au venit politistii. Erau si ei mai multi, cel putin 6. Ne-au cerut sã ne legitimãm, iar eu fiind cel mai aproape de ei, am dat primul actele. Cînd am întins cartea de identitate, mi-am dat seama cã nu se prezentaserã. Deja tineam eu si un politist de buletin, iar în acel moment am încercat sã-l iau înapoi si le-am cerut sã se legitimeze. Actul a cãzut, iar atunci am fost luat la bãtaie. Imediat m-au pus cu fata la pãmînt, mi-au pus cãtuse la mîini si m-au tîrît pînã la lift. Am coborît, m-au urcat într-un Logan si m-au dus la sediu. Acolo am fost tinut pînã pe la 5-6 dimineata, timp în care am fost bãtut în mod repetat cu pumnii, picioarele si cu bastonul. Cei mai agresivi au fost unul roscat, cu strungã, si femeia politist care era cu ei“, a declarat Marius Petru Stoica. A mai spus cã nu i-au fost scoase cãtusele mult timp si cã a fost tinut cu fata la podea, iar cei prezenti îi aplicau picioare care pe unde apucau si cã atunci cînd au fost eliberat nu i-a fost adusã la cunostintã nici o acuzatie si nu s-a întocmit proces verbal. „Mi-au cerut sã scriu o declaratie, iar eu am refuzat. ÃŽn rest nimic, nici amendã, nici acuzatie, nimic. Cît am stat acolo m-au amenintat cã mã duc la beci, spuneau cã sînt drogat si fãceau glume: sã le dau si lor droguri. Ziceau cã-s recalcitrant si m-au bãtut cu bastonul la tãlpi si la mîna stîngã, cel putin cîte 4 lovituri la fiecare, iar picioare nu mai stiu cîte am luat“, a mai afirmat victima. Ieri, la prima orã s-a prezentat la Serviciul de Medicinã Legalã de unde a obtinut un certificat care atestã cã nu s-ar fi dat cu capul de lambriu, ci a fost bãtut. Ca numãr de îngrijiri medicale, are nevoie de 8-9 zile pentru vindecare completã. Pentru a-si face dreptate, tînãrul a afirmat cã merge la Parchet, în vederea depunerii unei plîngeri, pentru comiterea infractiunii de purtare abuzivã.

Ce zice Politia
Punctul de vedere al Politiei Neamt a fost prezentat de Biroul de presã într-un comunicat din care aflãm cã Marius Stoica s-a lovit cu capul de lambriu, pînã a obtinut echimoze vizibile si de reporterii de la Monitorul. Medicul legist spune cã si prin lovituri active. Adicã acele lovituri ce pot fi aplicate cu bastonul, pumnul sau, de ce nu, cu piciorul. Din comunicatul de presã am aflat cã în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, în jurul orei 1.30, Politia Municipiului Piatra Neamt a fost sesizatã de cãtre un agent de pazã de la un bar despre faptul cã 2 persoane aflate în stare de ebrietate, provoacã scandal în incinta localului. La fata locului au fost trimise de urgentã 4 patrule de politie si una de interventie din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi. Politistii i-au identificat pe Marius Stoica, de 24 de ani, si Ioan M., de 28 de ani, care ar fi avut un comportament violent. ÃŽn aceste conditii, oamenii legii i-au încãtusat pe cei doi si i-au condus la sediul Politiei. „Aici, datoritã stãrii avansate de ebrietate, Marius S. (n.n. - Stoica) a început sã loveascã cu picioarele bunurile care se gãseau în sala de asteptare, deteriorînd o masã. Deoarece în continuare cei doi aveau un comportament violent, s-a solicitat un echipaj de ambulantã în vederea administrãrii de calmante, tinerii fiind transportati la Spitalul Judetean Neamt unde li s-a stabilit diagnosticul „etilism acut”, nefiind necesarã internarea. Cei doi au fost condusi din nou la sediul Politiei în vederea luãrii mãsurilor legale, iar aici Marius S. a început sã loveascã cu capul si picioarele lambriul din salã, provocîndu-si echimoze si escoriatii pe fatã“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Fãrã alte comentarii, o sã arãtãm doar ce a declarat doctor Elena Ciuchilan, sefa Serviciului Medicinã Legalã Neamt: „Asa cum s-a consemnat în certificatul medico-legal pe care l-am eliberat în cazul acestui pacient, o parte dintre leziunile pe care le are au fost provocate de lovituri active“.

Scandal cu trei handbalisti bãcãuani
La scurt timp dupã ce Marius Stoica si prietenul sãu au fost luati de politisti, ceilalti doi amici ai lor s-au încãierat cu trei handbalisti de la Stiinta Bacãu. Incidentul a avut loc pe stradã. Ciprian Anghelutã, de 25 de ani, a sunat la Politie reclamînd cã un grup de indivizi îl lovesc. Politistii s-au deplasat la fata locului si au constatat cã Anghelutã si Stefan Chemergean, de 23 de ani, au provocat scandal, lovindu-l pe handbalistul Mircea Muraru cu o bucatã de sticlã spartã în mîna dreaptã. În ajutorul sportivului au sãrit colegii Dragos Bursuc, de 21 de ani, din Bacãu, si Osita Onyejke, de 22 de ani, din Sãlaj, ambii handbalisti la clubul amintit. Între cele douã grupuri a izbucnit o altercatie, cei implicati lovindu-se reciproc.
Normal cã lupta a avut si rãniti, acestia fiind transportati la spital sub escorta jandarmilor. Investigatiile medicale efectuate la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) au arãtat cã doi dintre pacienti prezentau leziuni ceva mai grave. Ciprian Anghelutã a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut închis si traumatism toracic. În urma consultului neurologic, medicul specialist i-a recomandat internare la sectia Neurochirurgie, însã pacientul a refuzat categoric si a semnat în registrul de consultatii de la UPU. Stefan Chemergean, din Piatra Neamt, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, necesitînd dezinfectarea si coaserea unei plãgi destul de mari cu care s-a ales, fiind lovit cu o sticlã de sampanie. Pacientii turmentati au dat mare bãtaie de cap cadrelor medicale, dat fiind faptul cã, aflîndu-se în stare de ebrietate erau recalcitranti, foarte zgomotosi si aveau un limbaj trivial.
„Atitudinea si limbajul lor extrem de violent ne-a socat pe toti cei care eram de serviciu. ÃŽnjurau de tot ce se putea, spuneau o grãmadã de mizerii atît la adresa noastrã, cît mai ales la adresa jandarmilor care îi însoteau. M-a mirat faptul cã jandarmii nu au încercat deloc sã îi potoleascã si nu reactionau în nici un fel, drept pentru care le-am cerut celor trei tineri sã renunte la limbajul obscen si chiar sã tacã, deoarece mai aveam în supraveghere pacienti în vîrstã cu probleme de sãnãtate reale si grave“, a precizat doctorul Corneliu Ciuchi care, fiind de gardã, s-a ocupat de pacientii cheflii. Cei doi au revenit la spital ieri dimineatã, pretinzînd cã se simt rãu si au nevoie de internare. Dupã ce au fost din nou investigati radiologic, medicii de la UPU au stabilit cã starea lor nu necesitã spitalizare. Acest punct de vedere al cadrelor medicale i-a enervat maxim pe pacienti, ei solicitînd sã vinã la spital de urgentã reprezentantii televiziunilor, „ca sã vadã ce ne-au fãcut“.

Sportivii riscã excluderea din lot
Punctul de vedere asupra acestor evenimente din partea celor de la Stiinta Dedeman Municipal Bacãu a fost exprimat de Dorel Sanie, managerul clubului. „Noi sîntem în cantonament la Piatra Neamt si avem niste obiective de îndeplinit în acest sezon, asa cã nu ne permitem sã acceptãm tot felul de escapade. Dacã se dovedeste cã povestea cu implicarea celor trei într-un scandal este adevãratã, atunci vom recurge la sanctionarea jucãtorilor sau, dacã este necesar, cu excluderea acestora din lot. Sanctiunile urmeazã sã le anuntãm dupã ce vom analiza cele întîmplate“, a declarat Dorel Sanie, fost manager al cluburilor FibrexNylon Sãvinesti si HCM Roman. La jumãtatea campionatului Ligii Nationale de handbal masculin, Stiinta Dedeman Municipal Bacãu ocupã locul 3, iar obiectivul impus pentru vara anului în curs este o clasare între echipele ce vor avea dreptul sã joace în sezonul 2008-2009 în cupele europene.
Întreaga poveste a dus la întocmirea mai multor dosare penale, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si încãierare.

Articol afisat de 2326 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective