Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

De la muncã li se trage

• inspectorii de la ITM Neamt au închis, anul trecut, 22 de firme • 168 instalatii ce prezentau risc maxim de accidentare au fost oprite definitiv din functionare • reprezentantii ITM au efectuat 4.586 controale la 4.137 de angajatori din judet • acestea s-au soldat cu amenzi care au totalizat 22 de miliarde de lei vechi •

Nerespectarea legislatiei cu privire la sãnãtatea si securitatea muncii de cãtre angajatorii nemteni a avut drept efect aplicarea unor sanctiuni extreme de cãtre reprezentantii InspectoratuluiTeritorial de Muncã (ITM) Neamt. Astfel, în 2007, inspectorii au dispus sistarea activitãtii a 22 de unitãti si au oprit definitiv din functiune 168 de instalatii a cãror exploatare prezenta pericol maxim de accidentare pentru cei care le utilizau zi de zi. De altfel, din cauza nerespectãrii normelor de protectia muncii, atît de cãtre salariati, cît si de cãtre angajatori, în cursul anului trecut au fost înregistrate 85 de accidente de muncã. 16 dintre acestea s-au soldat cu decesul victimelor, iar competenta cercetãrii lor a revenit reprezentantilor ITM Neamt, iar 69 s-au soldat cu incapacitate temporarã de muncã si au fost cercetate de cãtre comisii din cadrul unitãtilor unde lucrau victimele. S-a înregistrat si un accident colectiv de muncã, care a avut drept urmare decesul a doi angajati si rãnirea usoarã a altora doi, toti de la un producãtor de lacuri si vopsele. Mai exact, a fost vorba despre un accident de traseu care s-a produs în cursul lunii decembrie, în localitatea Girov.
Conform indicatorilor de performantã, inspectorii ITM Neamt au efectuat, anul trecut, 4.586 controale la 4.137agenti economici, în scopul verificãrii mai multor aspecte legate de relatiile de muncã, evidenta angajatorilor si a contractelor individuale, precum si de sãnãtatea si securitatea muncii.
Pentru cele mai grave nereguli au fost sanctionati 1.237 de angajatori, cu amenzi în valoare de 22 de miliarde de lei vechi. Cele mai multe dintre sanctiuni, adicã 959, au fost înregistrate în domeniul relatiilor de muncã, fiind amendate cu circa 10 miliarde de lei vechi. Au mai fost identificate 473 de persoane care munceau fãrã forme legale, angajatorii fiind amendati cu circa 7 miliarde de lei. În cursul anului trecut, au fost înregistrate 34.678 contracte individuale de muncã si au încetat 33.183 prin demisii, concedieri, pensionãri etc.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre Ioan Popescu, seful ITM Neamt, foarte multe contracte de muncã care au încetat în ultimii ani au avut drept cauzã plecarea în strãinãtate a nemtenilor.

Articol afisat de 1604 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective