Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ATENTAT DEJUCAT ÃŽNTRE „MAFIOTI“

ATENTAT DEJUCAT ÃŽNTRE „MAFIOTI“

• cinci membri ai „clanului Tîtã“ au fost retinuti de cãtre procurorii DIICOT Bucuresti • ei pregãteau un atac împotriva „grupãrii Donose“ • la locuinta unuia dintre ei, anchetatorii au gãsit un adevãrat arsenal, respectiv arme si substante inflamabile • acestea se pare cã au fost procurate din strãinãtate de la membrii retelei lui Ioan Clãmparu • peste 50 de luptãtori ai Grupãrii de Interventii Acvila au actionat acum douã zile în Piatra Neamt • toatã povestea a pornit de la scandalul în care Bobi Carabulea, cunoscut ca membru al grupãrii Donose, a înjunghiat, în noaptea de Revelion, doi indivizi apropiati ai clanului Tîtã •

Interventia promptã si în fortã a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism (DIICOT) de la Bucuresti, care au actionat timp de douã zile în orasul Piatra Neamt, a stopat la timp un rãzboi ce se prefigura între douã clanuri mafiote locale. Si cînd spunem rãzboi, nu exagerãm absolut cu nimic, infractorii fiind pregãtiti sã foloseascã inclusiv arme de foc în lupta cu gruparea rivalã. Punctul de plecare al acestei povesti se aflã la scandalul din noaptea de Revelion cînd în clubul Hotelului Central, Bobi Carabulea, un apropiat al „grupãrii Donose“, pe numele sãu adevãrat Daniel Dragos, a înjunghiat doi apropiati ai „clanului Tîtã“. Din acest moment Adrian Botez Marin, zis „Tîtã“ a pus la cale un plan menit sã ducã la exterminarea membrilor grupãrii rivale. Mai trebuie precizat cã actiunea a fost dejucatã cu ajutorul ofiterilor Directiei Generale de Combatere a Criminalitãtii Organizate si Antidrog din cadrul IGPR, politistilor nemteni, Serviciului Român de Informatii si luptãtori din cadrul Grupãrii Speciale de Interventii Acvila. Acum douã zile, procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a cinci indivizi din „clanul Tîtã“ care, pe lîngã rãzbunare doreau sã detinã controlul asupra orasului, în sensul preluãrii sferei de influentã a lumii interlope. Asearã, posturile nationale de televiziune anuntau cã au fost arestati de magistratii de la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie Adrian Botez Marin, Costel Acozmei, Sorin Vasile Mazilu, Ion Zavate si Mircea Florin Savu, acuzatia adusã fiind constituire a unui grup infractional organizat, contrabandã cu armament si detinere, fãrã drept, de arme si munitii.

Arme cumpãrate de la oamenii lui Ion Clãmparu

Totul a început pe data de 12 ianuarie, cînd anchetatorii au aflat cã în urma scandalului din noaptea de Revelion, gruparea Tîtã pregãteste o loviturã împotriva clanului rival. Mai trebuie spus cã imediat dupã ce Bobi Carabulea i-a înjunghiat pe cei doi, conflictul s-a transferat în incinta Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, unde membrii grupãrii coordonate de Adrian Botez Marin au atacat gruparea rivalã, fiind necesarã interventia fortelor de ordine. Se pare cã acest scandal l-a enervat pe „Tîtã“. Conform procurorilor, acesta a contactat cunoscuti din tarã si strãinãtate în vederea asigurãrii sprijinului necesar pentru declansarea actiunilor de rãzbunare împotriva grupãrii rivale, precum si racolarea de noi membri. A dispus „subordonatilor“ sã intensifice actiunile de filaj si supraveghere în vederea identificãrii resedintelor permanente sau temporare ale membrilor grupãrilor adverse precum si pentru aflarea intentiilor acestora fatã de organizatia sa. Mai mult, Marin i-a contactat pe membrii grupãrilor rivale de pe raza judetelor Neamt si Bacãu, încercînd sã-i determine pe acestia sã nu se implice în conflictul declansat cu clanul Donose. Mircea Florin Savu, zis „Ciccio“, împreunã cu o altã persoanã au fost trimise în Italia, la Roma, în vederea achizitionãrii armelor de foc tip revolver, Uzi si pistoale cu amortizor, arsenal ce urma sã fie folosit în actiunea de rãzbunare. Procurorii au indicii cã armele au fost achizitionate de la o filierã care actioneazã în Spania si Italia sub comanda temutului infractor român Ion Clãmparu. Mircea Florin Savu, pe perioada cît s-a aflat în Italia, a fost directionat telefonic de cãtre liderul retelei, cãtre o grupare din care fac parte un cetãtean român stabilit în Italia, un cetãtean de origine africanã, precum si un italian, de la care urmau sã achizitioneze armamentul precum si aparatura de interceptare.
În intervalul 1-9 ianuarie, Adrian Botez Marin si-a mobilizat, instruit si înarmat membrii, acestia fiind învãtati cum sã-i ucidã pe interlopii din gruparea adversã.

Arsenalul din casa lui „Tîtã“

Conform unui comunicat de presã, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, procurorii DIICOT, împreunã cu luptãtori din cadrul Grupului Special de Interventie „Acvila“, au efectuat perchezitii la vila lui Ioan Botez Marin, situatã în Piatra Neamt. ÃŽn locuinta sa, compusã din 8 camere, salã de sport si dependinte, au fost identificate si ridicate în vederea cercetãrilor mai multe arme si munitia aferentã. ÃŽn curtea interioarã a imobilului a fost gãsit un cartus tras; în podul locuintei o puscã ce pare a fi cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, o puscã artizanalã ce pare a fi cu aer comprimat, cu pat din lemn fãrã serie, un pistol cu gaze, calibrul 9 mm, împreunã cu un încãrcãtor cu 6 cartuse si trei cutii cu alice.
La etajul 1 al imobilului, în prima camerã anchetatorii au gãsit 5 cartuse cu gaze calibrul 9 mm si o sabie tip samurai scurtã cu teacã si mînerul de culoare albastrã. În living, dupã o canapea a fost gãsit, într-o pungã de plastic, un pistol cu aer comprimat cu inscriptia Walter CP88 si o sabie tip samurai. Procurorii au mai descoperit 16 statii de emisie receptie de diferite tipuri, cu încãrcãtoarele si suporturile aferente. Aparatura era utilizatã de membrii grupãrii la activitãtile de filaj. Au mai fost descoperite 7 sticle ce contin substante inflamabile cu miros de benzinã, precum si un flacon ce contine 3 comprimate de culoare bej, precum si un numãr foarte mare de telefoane mobile. În urma perchezitiei efectuate la locuinta altui membru al clanului Tîtã, procurorii au gãsit, în podul casei, o pungã din material plastic, de culoare neagrã, în care se afla, înfãsurat într-un prosop, un pistol cu glont Magnum 44, model 1966, si 4 cartuse de acelasi calibru.
Pentru nici una dintre armele descoperite, infractorii nu detineau documente legale de provenientã si nici autorizatii de port armã.
Cumpãrãturi cu ghinion. Mai trebuie spus cã atacul împotriva celor doi tineri pietreni, din seara de 10 ianuarie, faptã care a avut loc în parcarea magazinului Dacry, a fost pus la cale tot de membrii grupãrii lui Tîtã.

Articol afisat de 7402 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de tina la data 20.01.2008 15:13
hotii
politia Piatra Neamt ce face ,priveste de la distanta?bravo!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective