Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ex-inspectorul sef Drexler, învins de minister

Ex-inspectorul sef Drexler, învins de minister

• fosta sefã a învãtãmîntului nemtean a pierdut procesul cu Ministerul Educatiei • cererea de anulare a ordinului de demitere din functie, nu i-a fost solutionatã favorabil • decizia apartine Curtii de Apel Bacãu • existã posibilitatea ca hotãrîrea sã fie contestatã •

Profesoara Dorina Luminita Drexler a pierdut procesul intentat Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, prin care solicita anularea ordinului de schimbare din functia de inspector general scolar. Sentinta a fost datã de Curtea de Apel Bacãu luni, 21 ianuarie 2008. Dorina Luminita Drexler are dreptul sã o conteste în termen de 15 zile, dupã cum se precizeazã în minuta comunicãrii sentintei. Fosta sefã a învãtãmîntului nemtean a fost schimbatã din functie dupã ce activitatea desfãsuratã la Inspectoratul Scolar i-a fost apreciatã cu calificativul „nesatisfãcãtor“. Evaluarea a fost fãcutã de ministrul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, Cristian Adomnitei. Calificativul a ajuns si în forma scrisã la Dorina Luminita Drexler în dupã-amiaza zilei de 15 iunie 2007. Pe data de 4 iulie, Dorina Drexler si echipa sa, adicã adjunctele Liliana Georgescu si Maria Rusu, au fost înlocuite. La predarea stafetei, s-a prezentat doar profesoara Liliana Georgescu, care tocmai se întorsese din concediu medical si a declarat cã nu stie nimic de schimbarea care o privea si pe ea, întrucît nu fusese anuntatã în prealabil.
Dorina Luminita Drexler a sustinut concurs pentru a detine functia de inspector scolar general si a trecut peste acest hop fãrã probleme. Doar cã mai multe nemultumiri ale cadrelor didactice au ajuns în repetate rînduri la Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului si, pînã la urmã, dupã o evaluare a activitãtii acesteia, i s-a acordat calificativul „nesatisfãcãtor“. Si a urmat ordinul de schimbare din functie. Odatã cu schimbarea sefei învãtãmîntului nemtean au fost înlocuite si adjunctele de la acea vreme - profesoarele Liliana Geogescu si Maria Rusu. Prima dintre adjuncte a contestat ordinul, motivînd cã era în concediu medical si nu primise înstiintarea oficialã privind demiterea. Contestatia i-a fost admisã, dar revenirea la Inspectoratul Scolar a fost de scurtã duratã, întrucît, pînã la urmã, tot a fost schimbatã. Maria Rusu a plecat din inspectorat fãrã prea multe discutii, întrucît pe perioada cît a ocupat acel scaun a avut destule de tras. Ea s-a prezentat de trei ori la concursul pentru desemnarea adjunctului ISJ Neamt, abia a treia oarã situîndu-se „deasupra scutului“, în primele douã rînduri fiind respinsã de comisia din minister. Se vorbea si de un „frecus“ între partidele politice, care a decis anumite posturi. Schimbarea celor trei sefe ale învãtãmîntului nemtean a avut loc pe 4 iulie 2007, în plinã desfãsurare a examenului de bacalaureat.
Locurile lor au fost luate de profesorii Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general, si adjunctii Gabriela Banu si Grigorutã Oniciuc. Întrucît toti trei detin functiile pe bazã de delegatie, posturile vor fi scoase la concurs. Primul va fi al inspectorului scolar general, iar dupã alegerea sefului învãtãmîntului nemtean, va fi organizat un alt concurs, pentru alegerea adjunctilor. Dupã formarea echipei de conducere a învãtãmîntului nemtean, urmãtorii care vor trece prin furcile caudine ale examinãrilor vor fi directorii plini si cei adjuncti ai scolilor nemtene.

Articol afisat de 2890 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ion coposu la data 23.01.2008 21:20
Cine sapa groapa altuia sare tot el in ea
E bine sa treaca prin toate starile fizice, sufletesti , nervoase prin care au trecut si altii din cauza mintii ei diabolice. Mai rau este ca s-a creat un precedent periculos pentru invatamint : ingenunchierea lui in fata politicului!Legile sunt cam incoerente iar justitia romana nu este pregatita sa faca fata hatisului de metodologii si legi din invatamint. Ma bucur ca Dumnezeu face dreptate! Cea care a incovoiat coloana multor dacali , A AJUNS SA FIE INGENUNCHIATA CU PROPRIILE METODE...Cat de frumos, nici mintea umana nu putea sa croiasca mai frumos!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective