Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dramã fãrã sfîrsit

Dramã fãrã sfîrsit

• la aproape trei luni de la tragedia de la Botesti, autorul accidentului mortal nu a fost prins • familia îndoliatã, rãmasã fãrã sprijin, se simte abandonatã de autoritãti • „îl visãm des, semn cã a murit «neîmpãcat»“, a spus Maria Farcas • „de multe ori l-am visat, zicîndu-mi cã el stie cine i-a fãcut asta si cã n-o sã-l lase în pace“, a declarat Anisoara Lupu • Politia nu a avansat prea mult cu ancheta •

„Bîntuiti prin vis“, asa se declarã rudele si cunoscutii unui sãtean din Nisiporesti, accidentat grav, iar apoi tîrît sã moarã în sant, de cãtre un sofer rãmas o „fantomã“ pentru oamenii legii. Familia Farcas trãieste un cosmar continuu, din toamna anului trecut, de cînd „stîlpul familiei“ a murit în urma unui accident de circulatie, produs lîngã Barticesti - Botesti, pe E85. Omul a murit cu zile într-un sant, unde a fost tîrît de soferul las care l-a lovit si care apoi a fugit de la locul faptei. De pe 2 noiembrie, cînd s-a înregistrat grozãvia, si pînã în prezent, viata sotiei si a copilului lui Adrian Farcas este „neagrã“, în lipsa singurului sprijin al familiei. Maria Farcas, în doliu dupã ce l-a pierdut pe cel alãturi de care îsi ducea zilele, nu mai are nici o sperantã cã vinovatul va fi prins si tras la rãspundere. „Atunci, pe 2 noiembrie, a fost cea mai neagrã zi din viata noastrã. Dimineatã a venit sora mea si m-a anuntat cã Adrian este mort, cãlcat de masinã. Nu pot sã-mi dau seama ce om ar face asa ceva. Cu o zi înainte, fiind sãrbãtoare, pomenirea mortilor, bãrbatul meu si-a fãcut cruce, a iesit pe poartã si a plecat, iar eu am crezut cã se duce la un bar. Nu mi-a spus cã pleacã la rude, în Barticesti. Nici nu pot sã-mi imaginez ce pedeapsã ar merita cel care l-a omorît. Nu numai cã nu l-a ajutat, dar l-a mai si tîrît în sant, asezîndu-l ca si cum dormea, cu lucrurile lîngã el. Avea un picior «praf», coloana ruptã si rãni la cap. Sãracul, a mai trãit, totusi, si poate ar fi putut avea sanse de salvare“, si-a amintit, cu ochii în lacrimi, Maria Farcas, în vîrstã de 40 de ani.

A venit din Israel sã moarã acasã

Familia îndoliatã trãieste într-o gospodãrie frumoasã, rodul muncii de 5 ani în Israel a lui Adrian Farcas. Maria Farcas se simte abandonatã de autoritãti, singurele în mãsurã sã aducã linistea peste mormîntul bãrbatului, în sufletul sãu si al fiicei sale. „Am senzatia cã nu se mai descoperã nimic în acest caz. Oricum, noi am rãmas distrusi de tot. Toatã baza casei era la el, în conditiile în care eu am probleme mari cu auzul si nu mã pot angaja nicãieri. ÃŽn plus, am fetita de 16 ani, elevã la un liceu în Roman. Trãim doar din alocatia ei, banii primiti ca bursã si în plus va primi, timp de sase luni, o pensie de 1,3 milioane de lei. Avem o gospodãrie frumoasã, lumea spune cã avem avere, dar de fapt abia ne ducem zilele. Nu stiu cine ne va face dreptate. Mai mult decît atît, îmi este urît sã mai stau si în casã, iar fata pãteste la fel. ÃŽl visãm des, semn cã a murit «neîmpãcat»“, a mai spus Maria Farcas. Drama femeii si a fiicei sale i-a impresionat puternic si pe vecini. Anisoara Lupu, prietenã bunã a vãduvei, a precizat cã încearcã sã le fie alãturi, acesteia si fiicei sale. „De multe ori l-am visat pe Adrian, zicîndu-mi cã el stie cine i-a fãcut asta si cã n-o sã-l lase în pace. Era un om bun, deschis. Cine poate sã loveascã o fiintã umanã cu masina si s-o punã în sant sã moarã, iar apoi sã plece? Vecina nu a primit nici un fel de ajutor, peste tot i s-a spus cã are sprijin de la frati si surori. Ce trebuie sã facã, sã-si vîndã lucrurile din casã? Mai mult, si ea si fata plîng mai tot timpul si mi-a fost teamã cã o sã-si «facã o seamã». Am încercat sã le mîngîi, sã le ajut sã facã plîngeri la Bucuresti, la Guvern, poate s-o rezolva ceva, dar n-au primit nici un rãspuns. Ce s-a întîmplat acolo a fost crimã, se stie cã dupã accident Adrian a mai trãit între trei si cinci ore“, a declarat Anisoara Lupu.
Din punct de vedere oficial, ancheta nu a avansat foarte mult. Politistii nemteni au cerut, însã, sprijinul colegilor din judetele limitrofe. „Am solicitat sã fie verificate circumstantele în care au fost date autorizatii de reparatii pentru autoturismele marca Ford, autoutilitare, de genul celei implicate în accident. ÃŽn continuare cazul figureazã cu autor necunoscut în evidentele noastre“, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul IPJ Neamt. De altfel, oamenii legii au în lucru alte trei situatii similare, una datînd din urmã cu opt ani, iar celelalte douã fiind înregistrate în 2007, în Piatra Neamt, respectiv localitatea Bozieni.

Ucis

Tragedia s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, 1 spre 2 noiembrie, Adrian Farcas fiind „spulberat“, iar apoi tîrît în sant. Bãrbatul a fost lovit din spate de o masinã în momentul în care circula pe lîngã o bicicletã. O concluzie dramaticã a reiesit din verificãrile efectuate de cãtre lucrãtorii Politiei în cazul accidentului mortal urmat de fugã de la fata locului, înregistrat la Botesti, anume cã victima ar fi avut sanse de supravietuire dacã i-ar fi fost acordat primul ajutor si ar fi fost solicitatã Ambulanta. ÃŽn urma verificãrilor, s-a stabilit cã autovehiculul implicat în accident este marca Ford Transit Jumbo Van sau Ford Transit Autosasiu sau Ford Microbuz, produs de fabrica constructoare sau transformat ulterior în dubã, comercializat în România între anii 2000-2006. Masina respectivã a suferit avarii la bara fatã (în partea dreaptã), farul dreapta, semnalizarea dreapta, aripa dreapta fatã si oglinda retrovizoare dreapta. Dupã producerea accidentului, autorul a pãrãsit locul faptei, desi poate ar fi salvat viata victimei, dacã ar fi transportat-o la spital. Bãrbatul a fost gãsit în dimineata de 2 noiembrie 2007, în jurul orei 07.35, cînd mediul legist a constatat cã decedase de aproximativ cinci ore. Din cîte au mai descoperit anchetatorii, Adrian Farcas, în vîrstã de 40 de ani, a suferit, în primul rînd, o fracturã „urîtã“ la unul dintre picioare, cauza decesului fiind o hemoragie abundentã. ÃŽn zilele urmãtoare tragediei, proprietarii de autoutilitare marca Ford, de culoare albã, au intrat în atentia lucrãtorilor Biroului Politiei Rutiere, din cauza gravului accident. Cum principalele indicii aratã cã victima ar fi fost lovitã mortal cu partea dreaptã si oglinda retrovizoare a unei „dubite“ de genul celei mentionate, mai multi actuali sau chiar fosti proprietari ai masinilor în cauzã au fost contactati de Politie. Totodatã, oamenii legii fac un apel la populatie pentru sprijin si, în conditiile în care vreo persoanã detine informatii cu privire la masina implicatã în aceastã tragedie sau cel aflat la volan sã sune de urgentã la 112.

Articol afisat de 3005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective