Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PRIM-SECRETARUL, LA RACLA LUI CEAUSESCU

PRIM-SECRETARUL, LA RACLA LUI CEAUSESCU

• un grup de nemteni, membri ai filialei Neamt a Partidului Uniunea Comunistilor Români, condus de secretarul general Gheorghe Voloseniuc, a ajuns la locul în care este îngropat fostul presedinte comunist Nicolae Ceausescu • „tovarãsii“ au marcat ziua de nastere a celui care, dacã nu ar fi fost executat, ar fi împlinit 90 de ani • Ion Iliescu a fost etichetat drept „criminal al lui Ceausescu“ •

Ziua de 26 ianuarie, cînd fostul presedinte al României, Nicolae Ceausescu, ar fi împlinit 90 de ani, nu a fost trecutã cu vederea nici în acest an. Mormîntul sãu, din Cimitirul Militar Ghencea, a fost loc de pelerinaj pentru zeci de oameni, nostalgici dupã vremurile apuse. Vremuri în care, chiar dacã stãteau la cozi interminabile din crucea noptii, mîncarea era rationalizatã, la fel ca si programul la televizor, „statul îti asigura masã si casã“. Printre cei care s-au recules la mormîntul „conducãtorului iubit“ a fost si o delegatie de „tovarãsi“ din Neamt, membri ai Partidului Uniunea Comunistilor Români, condusã de prim-secretarul filialei, Gheorghe Voloseniuc. „Delegatia noastrã, ca toate celelalte delegatii ale partidelor socialiste, comuniste si muncitoresti, cît si ale asociatiilor civile au adus cu ele, la mormînt, multe flori, coroane, lumînãri, poze, stegulete, ca pretuire pentru cel mai bun fiu al poporului român. Noi, cei din Neamt, am ajuns la mormînt la ora 9.30, iar oficierea a început la ora 10“, a declarat Gheorghe Voloseniuc. Acesta a rãmas impresionat de multimea celor care au venit sã-si plîngã necazurile în care se tot zbat din ‘89 încoace, oameni care o duc tot mai prost si nu întrevãd nici o sperantã de iesire din impas. „ÃŽn cuvîntãrile lor, oamenii si-au exprimat durerea, au vorbit despre necazurile pe care le au din cauza actualilor guvernanti, ca si a celor care au condus tara de la lovitura de stat din 1989 si pînã în prezent. Si-au exprimat regretul cã tara a fost distrusã si a fost furatã toatã avutia nationalã realizatã în timpul regimului comunist, a lui Ceausescu“, a mai spus Gheorghe Voloseniuc. Bãtrîni pensionari care abia îsi duc zilele, someri aflati aproape de pensie si pe care, acum, nu îi mai angajeazã nimeni, oameni pentru care schimbarea regimului nu a adus nici o îmbunãtãtire în viata lor. Asa a descris exponentul din Neamt al Partidului Uniunea Comunistilor Români multimea care s-a perindat pe la mormintele familiei Ceausescu, unde au fost aprinse sute de lumînãri si aduse flori si coroane. Lîngã mormîntul fostului presedinte comunist a fost pus portretul altui fost sef de stat, dar încã în viatã, Ion Iliescu, care a fost etichetat drept „criminal al lui Ceausescu“.
Pelerinajul la Cimitirul Militar Ghencea a fost, potrivit reprezentantului din Neamt al PUCR, una dintre cele mai importante activitãti din acest an. Formatiunea se aflã în organizare, cãutînd adepti în rîndul celor care „si înainte de ‘89, dar si acum o duc prost“. Gheorghe Voloseniuc considerã cã se simte nevoia unei schimbãri pe scena politicã româneascã si crede cã, pe fondul multelor nemultumiri acumulate de populatie, va avea adepti. „Am condus Partidul Social Democratic din România - Filiala Neamt, formatiune pe care am reusit s-o facem parlamentarã. Am fost inclusiv consilier judetean al acestui partid. ÃŽn prezent, este nevoie de o schimbare si o alternativã pe scena politicã, deoarece eu cred cã ori esti capitalist, ori esti comunist. Eu mã încadrez în cea de-a doua categorie“, a afirmat Gheorghe Voloseniuc.
Pînã acum, a reusit sã punã prima „cãrãmidã“ la organizatia din Bicaz, a lansat oferta la Roman si urmeazã sã înfiinteze o organizatie si la Piatra Neamt. Deocamdatã, însã, nu are sediu, dar sperã ca acest neajuns sã fie eliminat în scurt timp.

Articol afisat de 1980 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective