Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cazul „Elodia“, versiunea unui psihiatru romascan

Cazul „Elodia“, versiunea unui psihiatru romascan

• psihiatrul romascan Cleopatra Andries a fãcut propriile observatii pe marginea cazului „Elodia Ghinescu“ • studiindu-i comportamentul, aceasta este convinsã cã politistul Cioacã este nevinovat • în opinia medicului, Elodia trãieste si „se ascunde dupã o feregea“ •

Mult mediatizatul caz al Elodiei Ghinescu, avocata brasoveancã dispãrutã vara trecutã de la domiciliu, a atras atentia medicului psihiatru Cleopatra Andries, doctor în medicinã si membru al Asociatiei Oamenilor de Stiintã din România si al Comisiei Române de Psihiatrie. Urmãrind cu atentie comportamentul sotului acesteia, Cristian Cioacã, a ajuns la propriile concluzii. Aceasta este ferm convinsã cã politistul este nevinovat si cã Elodia Ghinescu trãieste si cã se ascunde dupã o feregea, adicã într-o tarã arabã.
Analizîndu-l din punct de vedere psihologic pe inspectorul suspectat, aceasta crede cã Cioacã ar fi dezvãluit, pînã acum, dacã si-ar fi omorît sotia. „Eu îl vãd pe Cristian Cioacã ca pe un om normal din punct de vedere psihologic. Desi s-au fãcut speculatii pe seama caracterului sãu, considerîndu-se la un moment dat cã ar avea personalitate dublã, pe care noi psihiatrii o numim personalitate alternantã, politistul este o persoanã echilibratã si stabilã din punct de vedere psihic. A avea personalitate dublã înseamnã, de fapt, a prezenta douã aspecte ale caracterului, poti fi blînd si apoi isteric. O altã formã a dublãrii de personalitate este aceea cã o persoanã poate «intra atît în pielea unui bãrbat, cît si a unei femei». ÃŽntr-adevãr, existã si un comportament care ar putea induce o tacticã a disimulãrii, însã un distins profesor de psihiatrie, pe care l-am avut în anii de facultate, ne-a învãtat cã multe poti sã acoperi pe lumea aceasta, dar niciodatã «ce acoperã pãmîntul». Nu-l vedeti în toate interpelãrile de pînã acum, rãspunde senin, calm. Or, în situatia în care ar suferi de o dedublare de personalitate, ar aluneca si pe o pantã de isterie. Singurul act de bravurã, ca sã-i zic asa, a fost atunci cînd a purtat un tricou pe care erau inscriptionate prezumtia de nevinovãtie si «stop accidentelor în justitie»“, a precizat medicul psihiatru Cleopatra Andries.

„Cineva capabil sã ucidã nu ar afisa un asa zîmbet“

Medicul mai considerã cã sotul Elodiei stie unde se aflã. Jucãria de plus trimisã copilului de Crãciun, care avea culoarea ochilor Elodiei, suma de 500 de euro trimisã periodic de la o rudã din Germania, dar si alte elemente pe care doctorul psihiatru romascan le-a pus „cap la cap“, au condus-o la concluzia cã Elodia este în viatã. „A fost scormonit efectiv fiecare coltisor din zona unde se credea cã este ascuns cadavrul Elodiei. De atunci, oamenii legii ar fi gãsit vreun semn. Doar sã fi ars trupul femeii, dar chiar si asa nu poti ascunde acest lucru cu sînge rece si nu atîtea luni. Gînditi-vã de cîte ori a fost retinut acest om, sub diverse acuzatii. La ultima chiar s-a invocat cã ar fi spart e-mail-ul Elodiei. Cred cã, în spatele acelui mail, erau date care trebuiau sã rãmînã mai departe secrete. Dupã fizionomia pe care o are, cred cã Elodia se ascunde dupã «o feregea». Altfel, cum se explicã faptul cã, înainte de a dispãrea, casa a fost trecutã pe numele sotului sãu, faptul cã si copilul i-a fost încredintat. Si apropo de bãietel, Cristian Cioacã îsi iubeste nespus de mult copilul. ÃŽn afarã de asta, sã nu uitãm cã acest om a fãcut Academia de Politie si stie foarte bine ce face. Stie unde se aflã Elodia si rãspunde cu seninãtate la toate întrebãrile ziaristilor, ori cineva capabil sã ucidã nu ar afisa un asa zîmbet, dupã atîtea presiuni s-ar produce o «explozie» de adrenalinã, care i-ar da în vileag fapta“, a conchis doctor Cleopatra Andries.

Articol afisat de 2776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective