Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gripa dã tîrcoale judetului

Sapte nemteni au fost diagnosticati cu gripã în cursul sãptãmînii trecute. Diagnosticarea a fost fãcutã de cãtre medicii de familie ai respectivilor pacienti, pe baza simptomelor prezentate de cãtre acestia. Doi, fiind în stare mai gravã, au fost internati în sectia Contagioase a Spitalului Judetean Neamt. ÃŽn cazul lor, cadrele medicale ale Biroului Epidemiologic al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt au recoltat probe de sînge pe care le-au trimis la Institutul „Cantacuzino“ din Bucuresti pentru confirmarea serologicã a diagnosticului. Tot în cursul sãptãmînii trecute, respectiva institutie bucuresteanã a confirmat prezenta virusului gripal A „Solomon-Island“ în cazul a trei nemteni diagnosticati cu aceastã infectie respiratorie la jumãtatea lunii trecute. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Mihaela Grãdinaru, sefa Departamentului Medicinã Preventivã Neamt, nici unul dintre cei zece nemteni suspectati ca fiind bolnavi de gripã nu se imunizase împotriva acestei infectii în sezonul rece 2007-2008. Conform raportãrilor fãcute de cãtre medicii de familie si de cãtre cei specialisti din Neamt, în cursul sãptãmînii trecute au fost înregistrate 1.203 cazuri de virozã respiratorie, din care 105 au necesitat spitalizare, respectiv, 636 de cazuri de pneumonie, din care 241 au necesitat internare. Fatã de sãptãmîna anteriorã a scãzut sensibil numãrul de viroze si pneumonii, dar a crescut acela al suspiciunilor de gripã, care s-a dublat. Cu toate acestea, atît medicii infectionisti, cît si cei epidemiologi sînt de pãrere cã situatia este sub control si nu sînt motive de îngrijorare în ceea ce priveste aparitia epidemiei de gripã. „Numãrul bolnavilor cu afectiuni respiratorii pe care i-am avut în îngrijire în cursul ultimelor sãptãmîni nu a fost mai mare decît cel din sãptãmînile anterioare si nici decît cel din sezonul rece trecut. Cei mai multi dintre pacienti care au fost internati la noi au prezentat forme complicate de virozã. Au fost si cazuri de pneumonie, dar nu foarte grave, care s-au vindecat repede în urma tratamentului de specialitate care li s-a administrat“, a precizat doctorul Valentin Goga, seful sectiei Contagioase a Spitalului Judetean.
Cei mai multi dintre nemtenii care au fost afectati de bolile respiratorii sînt copii care frecventeazã colectivitãti sau vîrtsnici de peste 65 de ani, care suferã de boli cronice.

Articol afisat de 1592 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective