Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãsescu, la Piatra

Bãsescu, la Piatra

• seful statului a fost invitat la inaugurarea telegondolei si i-a dat primarului Gheorghe Stefan mari sperante cã va participa • momentul oficial va avea loc la sfîrsitul sãptãmînii, în functie de programul lui Traian Bãsescu • e posibil sã participe si Theodor Stolojan • „As fi foarte fericit dacã vor fi prezenti pentru cã ei sînt «vinovati» de realizarea telegondolei; dacã nu-l sustineau pe Stefan la primãrie, nu aveam acum telegondolã“, a declarat primarul Gheorghe Stefan • azi încep probele la instalatie •

Traian Bãsescu este asteptat sã vinã la Piatra Neamt la sfîrsitul acestei sãptãmîni, pentru a participa la inaugurarea telegondolei. Invitatia a fost adresatã sîmbãtã de primarul Stefan, iar rãspunsul initial al presedintelui Bãsescu a fost pe placul edilului de Piatra Neamt. „Dacã are timp la finalul acestei sãptãmîni va veni la inaugurare. Dacã poate sã-si facã programul de asa naturã. Stiu însã cã 80% îsi doreste foarte mult sã vinã, atît la lansare, cît si sã vadã orasul Piatra Neamt, cum mai aratã, pentru cã nu a mai fost aici din turul II, dacã retin bine“, a declarat Gheorghe Stefan. Posibila prezentã a lui Traian Bãsescu face oarecum greu de precizat ziua exactã în care telegondola va intra oficial în pîine la Piatra Neamt. E cert cã va fi la sfîrsitul sãptãmînii, însã nu se stie dacã va fi vineri, sîmbãtã sau duminicã. Tot în functie de programul presedintelui Bãsescu se anuntã si prezenta lui Theodor Stolojan. Nu pentru cã ar fi ceva probleme, însã acesta trebuie sã participe sîmbãtã la lansarea candidatului PD-L pentru Primãria Mangalia. Dacã seful statului vine la Piatra Neamtã taman pe 16 februarie, Stolojan nu poate participa. Cu toate cã, pînã la urmã, se pot gãsi variante împãciuitoare pentru toatã lumea. Cert este cã lui Gheorghe Stefan i-ar plãce sã-i aibã pe amîndoi în aceeasi telecabinã. „L-am invitat si pe domnul Theodor Stolojan, desigur, sã vedem dacã îi permite programul. Pentru mine este o mare bucurie inaugurarea telegondolei de la Piatra Neamt si as fi foarte fericit dacã domnii Bãsescu si Stolojan vor fi prezenti la acest eveniment. ÃŽntr-un fel si ei sînt «vinovati», ca sã zic asa, de realizarea acestei telegondole. Dacã nu îl sustineau pe Stefan în campania din 2004, Stefan nu era primar si nu se mai fãcea telegondola. Asa cã putem spune cã au si ei partea lor de vinã la aceastã investitie“, a mai spus Gheorghe Stefan.
Directorul Perla Invest, firma care se ocupã de investitiile municipale pe Cozla si Pietricica, nu a pãrut la fel de sigur de week-end-ul festiv. „Sã sperãm cã o putem inaugura la sfîrsitul sãptãmînii“, a zis Dan Cîmpeanu. Cînd a auzit însã cã deja se anuntã oaspeti de vazã, Dan Cîmpeanu si-a revenit imediat si a debordat optimism: „O inaugurãm, sigur, cum sã nu. Luni vin austriecii si se finalizeazã partea de acces. Si începem probele de casã, inclusiv cu autorizarea ISCIR“. Nu prea se stie ce vor face oaspetii odatã ajunsi sus pe Cozla, pentru cã zãpadã nu prea e de schiat. Pîrtia este gata, are toate actele-n regulã, însã nu are instalatia de zãpadã artificialã, iar stratul de omãt depus este prea mic pentru schiori. Dan Cîmpeanu spune cã ar trebui mãcar 10-15 centimetri în plus de zãpadã, pe care nu îi asigurã nici mãcar ninsoarea de ieri. ÃŽnsã este tubingul, este telescaunul, iar o panoramã a urbei poate fi interesantã de la 60 de metri înãltime.
Telegondola este o nouã parte dusã la bun sfîrsit din proiectul municipalitãtii de a transforma orasul într-unul turistic. Investitiile în imaginea turisticã a culmilor care înconjoarã Piatra Neamt au însemnat pînã acum telescaunul, pîrtia de tubing, pîrtia de schi si acum telegondola, iar pe viitor vor însemna alte douã pîrtii de schi noi (din care una pentru începãtori), o telecabinã între Pietricica si Cozla si un lift înclinat pe Pietricica. Valoarea acestui proiect depãseste zece milioane de euro, însã municipalitatea intentioneazã sã obtinã si fonduri europene de acum înainte.

Articol afisat de 3119 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective