Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Absenteismul în scãdere, în scolile din Neamt

Elevii nemteni par a fi mai interesati de a da pe la scoalã, dacã e sã comparãm absenteismul înregistrat în prima lunã a anului scolar cu cel de la sfîrsitul primului semestru al anului în curs. Dacã în noiembrie 2007, procentul absenteismului în scolile din judetul Neamt era de 12%, la sfîrsitul primului semestru al anului scolar în curs a coborît la 7,4%. „Absenteismul în scolile din judetul Neamt a scãzut pe parcursul primului semestru, de la 7,4% cît era în prima parte a acestui interval, la 7,4%, la final. M-am interesat la Inspectoratul Scolar dacã lucrurile sînt într-adevãr asa si mi s-a comunicat faptul cã diminuarea absenteismului este realã, iar procentul de 7,4% nu este coafat“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Urmãrirea evolutiei prezentei elevilor nemteni la ore este doar un aspect dintr-o întreagã serie de actiuni, care au ca obiectiv asigurarea sigurantei copiilor în cadrul unitãtilor de învãtãmînt. Conform ultimelor concluzii trase de Inspectoratul Scolar si Prefecturã, în unitãtile de învãtãmînt s-au mai schimbat atitudinile profesorilor de serviciu, în sensul cã îsi exercitã atributiile care le revin pe perioada cît au obligatia de a asigura linistea si ordinea în scoli. „Pînã acum ceva vreme, cadrele didactice si profesorii asteptau ca politistii cã intre în scoli si eventual sã aplaneze conflictele care apãreau. Profesorii de serviciu nu se complicau cu asta. Erau de pãrere cã intrã în sarcina politistilor, ori nu-i chiar asa. Cît sînt de serviciu, cadrele didactice rãspund de siguranta elevilor. E drept cã politistii si-au întocmit o bazã de date cu elevii-problemã, pe care o au la dispozitie“, a mai spus prefectul Toader Mocanu. Cu alte cuvinte, absenteismul în scoli a scãzut, fãrã a se putea preciza foarte clar care sînt motivele pentru care s-a ajuns în aceastã situatie. Se stie însã cã în unitãtile de învãtãmînt este mai multã liniste, si asta pentru cã profesorii de serviciu, dupã ce au fost atentionati în mai multe rînduri despre atributiile pe care le au cît detin aceastã calitate, s-au pus pe pãstrat ordinea.

Articol afisat de 1695 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective