Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ucigasi la betie

Ucigasi la betie

• douã crime au avut loc la sfîrsitul sãptãmînii • ambele agresiuni au fost generate de consumul exagerat de bãuturi alcoolice • în Doljesti un bãrbat si-a ucis fratele pentru cã pusese stãpînire pe televizorul la care se transmitea meciul Ceahlãul - Farul • la Piatra Soimului o femeie a fost omorîtã de cumnatul sãu cu toporul •

Sfîrsitul sãptãmînii trecute a fost unul marcat de violentã extremã, douã crime petrecîndu-se la Doljesti si Piatra Soimului. Ambele au avut loc între rude, unul dintre factorii generatori fiind consumul exagerat de bãuturi alcoolice. Un sãtean din Doljesti si-a pierdut viata deoarece nu a vrut sã-l lase pe fratele mai mare sã se uite la televizor, unde se transmitea în direct meciul de fotbal dintre Ceahlãul Piatra Neamt si Farul Constanta. La Piatra Soimului, o femeie a fost ucisã de cumnatul ei. Cei doi au consumat alcool si, la un moment dat, bãrbatului i s-a nãzãrit cã ruda i-ar fi sustras niste bani. A pus mîna pe un topor si a ajuns în arest.

Fratricid

Meciul dintre Cehlãul Piatra Neamt si Farul Constanta a fãcut moarte de om la Doljesti, Virgil Agu, de 44 de ani, fiind ucis de fratele mai mare. Pentru fapta sa, Cezar, de 50 de ani, a fost arestat preventiv pe 1 martie 2008. Cei doi veniserã sã vadã meciul la casa pãrinteascã. Fiecare dintre frati avea cîte o locuintã în constructie, în imediata apropiere a celei unde crescuserã, dar nici una nu era finalizatã, sotiile celor doi fiind plecate în Italia pentru a strînge bani. Neavînd televizor acasã la ei, îl împãrteau din cînd în cînd pe cel al tatãlui. ÃŽnainte de începerea transmisiunii directe, pe fondul tensiunilor preexistente dintre frati, dar si datoritã alcoolului consumat peste zi, s-au luat la ceartã. Virgil a pus „stãpînire“ pe televizorul familiei, fapt care l-a enervat la culme pe Cezar. ÃŽn aceste conditii a mers în bucãtãrie, s-a înarmat cu un cutit si a venit sã-i arate mezinului unde-i este locul, ploaia de lovituri luînd victima prin surprindere. Bãrbatul a fost lovit în repetate rînduri unde s-a nimerit, pe tot corpul, brate, gît. Rãnit de moarte a reusit totusi sã mai facã cîtiva pasi, timp în care i-a spus lui Cezar cã l-ar fi lovit cam tare. La iesirea din încãpere a cãzut secerat. Tatãl a chemat ambulanta si politistii, dar pentru Virgil Agu era deja prea tîrziu. Necropsia a stabilit cã victima a murit în urma hemoragiei interne si externã consecinta multiplelor plãgi parietale, toracice, pe brate si la gît, cu interesare vascularã. Au fost atinse jugulara si plãmînul, leziuni care au dus la decesul aproape instantaneu. La audieri, fãptasul a declarat cã si-a ucis fratele deoarece era plictisitor si vorbea prea mult. Cert este cã nici unul dintre ei nu a mai apucat sã vadã meciul. Cezar a fost retinut de vineri, 29 februarie, iar instanta a emis mandat de arestare pe numele lui a doua zi. De mentionat este faptul cã victima avea trei copii, din care numai unul minor, iar autorul are patru copii, numai unul trecînd pragul majoratului. Minorii erau acasã, iar majorii sînt cu mamele lor, la muncã în Italia.

Crimã între cumnati

Nici nu au venit bine de la Doljesti si criminalistii au fost nevoiti sã plece la altã crimã. În alt colt de judet, la Piatra Soimului, un bãrbat si-a ucis cumnata. Anchetatorii au fost alertati de vecinii celor doi, care au auzit scandalul de peste zi, dupã care au fost martori la bãtaia care a avut loc în curte. Acolo si-a dat sfîrsitul Maria Pantîru, de 55 de ani, în urma multiplelor lovituri de topor pe care i le-a aplicat Ion Pantîru, de 54 de ani. Cei doi aveau relatii destul de apropiate mai ales de cînd bãrbatul divortase de nevastã, iar femeii îi murise sotul. Fiind vecini, gard în gard, ei se vizitau cu regularitate, mai în fiecare zi, întîlnirile fiind stropite din belsug cu bãuturã. În sîmbãta mortilor, pe 1 martie, femeia a venit cu pomanã de sufletul rãposatului ei sot, la vecin. Dupã ce au stat o vreme de vorbã, bãrbatul i-a dat bani femeii si a trimis-o sã cumpere ceva de bãut. Acesta s-a conformat si de la cel mai apropiat magazin a adus o jumãtate de tãrie si doi litri de vin. Licoarea s-a terminat rapid, fapt pentru care Maria Pantîru i-a cerut bani cumnatului ei, pentru a mai cumpãra. În acel moment acuzatul s-a enervat destul de tare si i-a reprosat viitoarei victimei cã i-ar sustrage bani. Cearta a degenerat în bãtaie, iar pentru transarea disputei Ion s-a înarmat cu un topor. Victima a încercat sã se scape cu fuga dar a fost rãpusã chiar în curte. Necropsia a stabilit faptul cã moartea a fost violentã si s-a datorat socului traumatic si hemoragic. La anchetã Pantîru a recunoscut fapta si a fost trimis cu propunere de arestare, la Tribunalul Neamt, pentru sãvîrsirea infractiunii de omor.

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective