Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Titularizãrile se vor face în circa 30 de centre

Anul acesta va fi o premierã în titularizarea din judetul Neamt. Total diferit de anii trecuti, de aceastã datã se vrea ca examenul pentru obtinerea unui post sã nu se mai tinã la date fixe, stabilite la nivel national, ci sã fie adus pe local, în avantajul candidatilor. Dupã cum a declarat profesorul Grigorutã Onicuc (foto), adjunctul ISJ Neamt, se preconizeazã ca titularizarea sã dureze circa o lunã si jumãtate, la varã. „Va fi enorm de mult de muncã pentru realizarea mobilitãtii personalului didactic, dar sper cã va fi totul în regulã. Ne dorim ca în Neamt sã fie un numãr cît mai mare de centre pentru titularizare si acestea se vor constitui în functie de solicitãrile din scoli si de numãrul de posturi identificate de cãtre directori pentru a fi scoase la titularizare. Conform planului nostru, aceste examene se vor întinde pe o perioadã de o lunã si jumãtate si se vor desfãsura în circa 30 de centre“, a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc, adjunct al învãtãmîntului nemtean.
În anii trecuti, examenul de titularizare se tinea o singurã datã, în toatã tara, iar în judetele pilot, printre care se numãra si Neamtul, se desfãsura la date diferite, dar tot o datã pe an. Dupã titularizare, urmau nenumãrate alte testãri, menite sã aducã oameni în sistem, desi unii dintre ei nu au nici o legãturã cu pregãtirea didacticã. În anul scolar trecut au fost concursuri si dupã data de 15 septembrie, pentru a se completa catedrele libere. O sansã le-a fost datã si dascãlilor pensionari, agreati în locul suplinitorilor necalificati. Pentru titularizarea din acest an, cei care trebuie sã anunte posturile libere sînt directorii de scoli. Situatia este oarecum discutabilã, întrucît Inspectoratul nu are nici o pîrghie pentru constrîngerea acestora, ca sã punã pe tapet toate catedrele disponibile. Descentralizarea în învãtãmînt înseamnã si organizarea de examene de titularizare pe zone, fãrã a mai fi nevoie sã vinã la Piatra Neamt candidatii din tot judetul. Adicã scolile vor fi cele care vor stabili necesarul de personal, vor organiza concursurile si îsi vor alege oamenii cu care vor lucra.
END

Articol afisat de 2324 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 03.03.2008 14:21
Cat vor costa aceste titularizari?
In interesul cui vor dura atat de mult acesta concursuri?Nici cel mai vigilent monitor nu le poate minitoriza daca se intind mult in timp si spatiu...Dar poate ca asta e ideea!De ce nu lasa scolile sa-si faca propriile concursuri,daca tot vorbesc de descentralizare?Sau unii din ISJ nu si-au terminat vilele?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective