Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La negru, prin morãrit si panificatie

• 78 de agenti economici au fost controlati de inspectorii ITM • sase dintre acestia au fost amendati cu 195 de milioane de lei vechi •

Firmele nemtene care îsi desfãsoarã activitatea în domeniul morãritului si panificatiei au fost verificate zilele trecute de cãtre reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamt. Controalele efectuate au fãcut parte dintr-o campanie desfãsuratã la nivel national în scopul identificãrii cazurilor de muncã la negru, precum si a respectãrii prevederilor legale referitoare la securitate si sãnãtate în muncã sau a relatiilor de muncã. Au fost verificati 78 de angajatori, cãrora pentru diverse abateri li s-au aplicat 83 de amenzi în valoare totalã de 404 milioane de lei vechi. În ceea ce priveste controalele efectuate în domeniul relatiilor de muncã la acesti angajatori, au fost constatate 384 deficiente privind încãlcarea prevederilor Codului Muncii. Au fost aplicate 47 amenzi în valoare totalã de 284 milioane de lei vechi. Sase angajatori la care au fost gãsite muncind la negru 13 persoane au fost pedepsiti cu amenzi în valoare de 195 de milioane de lei vechi. Încãlcarea altor prevederi legale a fost sanctionatã cu 89 de milioane de lei vechi.
În domeniul relatiilor de muncã, cele mai multe deficiente constatate au vizat neîncheierea contractelor individuale de muncã, neachitarea comisioanelor cãtre ITM, nedepunerea în termen legal a statelor de platã a salariilor, însotite de actele care sã facã dovada plãtii lunare a contributiilor. Inspectorii ITM au mai constatat cã nu se tine o evidentã clarã a orelor de muncã prestate de salariati, nu se respectã prevederile legale privind negocierea contractului colectiv de muncã, nu se acordã sporuri pentru orele de muncã prestate în zilele de repaus sãptãmînal, iar angajatorii nu au întocmit si comunicat salariatilor fisele posturilor pe care le ocupã.
Pe linie de securitate si sãnãtate în muncã au fost verificati 42 agenti economici sau puncte de lucru ale acestora. Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 36 sanctiuni în valoare totalã de 120 de milioane de lei vechi.

Articol afisat de 1578 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective