Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Dumnezeu a fãcut sã fiu acolo în momentul potrivit“

„Dumnezeu a fãcut sã fiu acolo în momentul potrivit“

• declaratia apartine lui Sorin Bãlan, de la Postul Tarcãu, politistul care a salvat o tînãrã de înec • ieri, de Ziua Politei, a fost gratulat de comisarul sef Aurelian Vasea Soric si i s-a înmînat o diplomã de recunostintã •

Politistul Sorin Bãlan, agent sef adjunct în cadrul Postului de Politie Tarcãu, a primit o diplomã de excelentã din partea conducerii Politiei Neamt, pentru curajul de care a dat dovadã cînd a intervenit pentru salvarea unei tinere cãzute în canalul de fugã al Hidrocentralei Stejaru. Gestul agentului a fost lãudat de seful Politiei Neamt, Aurelian Vasea Soric, în cadrul sedintei festive dedicate sãrbãtoririi Zilei Politiei Române. Sorin Bãlan a salvat-o pe Petronela Lupasc, în vîrstã de 30 de ani, tînãra care a ajuns în canalul de fugã al Hidrocentralei de la Stejaru în urma unui cumplit accident rutier. Politistul a venit în ajutorul victimei cu o barcã si a recuperat-o din apele reci ale Lacului Pîngãrati. „Am fãcut ceea ce trebuia sã fac. Cred cã orcine ar fi fost în locul meu ar fi reactionat la fel. Dumnezeu a fãcut sã fiu acolo în momentul potrivit si am putut sã salvez tînãra. Nu cred cã sînt un erou, pentru cã am fãcut ceea ce ar fi trebuit sã facã oricine ar fi fost în locul meu“, a declarat pentru cotidianul „Monitorul“, agentul sef adjunct Sorin Bãlan. La putin timp dupã cele întîmplate, politistul a vizitat victima, aflatã în spital, pentru a se asigura cã totul este bine. „Regret cã nu am putut sã-l ajut si pe sotul Petronelei, însã eu cînd am iesit cu barca, el nu mai era la suprafata apei. Am vãzut-o numai pe ea plutind în larg. Am urcat în barcã, plecînd în ajutorul ei. Curentii puternici o duseserã la mai bine de 100 de metri de gura canalului. Cînd m-am apropiat, mi-am dat seama cã trãieste. A avut mare noroc cu geaca de fîs care a tinut-o la suprafatã. Am dus-o la mal unde, cu ajutorul fratelui meu, am transportat-o în casa pãrintilor. Aici i-am acordat primul ajutor, dupã care au venit medicii de la Ambulantã“, a mai spus Sorin Bãlan.
Accidentul rutier a avut loc pe data de 14 martie, cînd autoturismul Ford condus de Mihai Lupasc, de 33 de ani, din Pîngãrati, a plonjat în apele canalului. Politistii spun cã Lupasc conducea autovehiculul pe directia Stejaru-Pîngãrati, iar în fata sa circula un microbuz. Oamenii legii au stabilit cã soferul autoturismului, la apropierea de intersectia cu DN 15, avea vitezã si s-a angajat în depãsirea neregulamentarã a microbuzului pe partea stîngã. Cele douã autovehicule s-au sters unul de celãlalt. Fordul a traversat drumul national, dupã care a iesit de pe carosabil plonjînd în canalul hidroenergetic. Primul care a iesit din masinã a fost Mihai Lupasc care a reusit s-o elibereze, pe geamul lateral, pe sotia sa, dupã care s-a chinuit s-o ducã în apropiere de mal. Hazardul a fãcut ca doar Petronela Lupasc sã supravietuiascã, asta gratie interventiei politistului Sorin Bãlan.

Articol afisat de 2088 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de popescu stelian la data 26.03.2008 11:53
ziua politiei
La TG.Neamt,de ziua politiei,in timp ce " lucratorii"beau si se distrau la Trust Doina,hotii isi faceau treaba la pont.Poate citeste si dl.Soric acest comentariu!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective