Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Telenovelã electoralã cu alesi romascani

• sedinta de joi s-a transformat în bîlci, dupã ce alesii locali au vãzut cã se transmite „live“ • din dorinta de a se auzi vorbind, consilierii au spus vrute si nevrute • de la mici ironii, alesii locali au ajuns sã se jigneascã sau sã se acuze reciproc cã-si fac campanie electoralã pe banii romascanilor • sedinta a durat mai bine de trei ore, dar, la final, aproape toate proiectele au fost aprobate •

Sedinta de joi a Consiliului Local (CL) Roman poate fi trecutã la capitolul „
telenovele“, pentru cã alesii locali, dupã patru ani de mandat, si-au adus aminte de ce au fost trimisi de romascani în forul mentionat, dar si pentru cã au trãit cu „patimã“ fiecare proiect. ÃŽn plus, pentru cã sedinta a fost transmisã în direct de un post de televiziune, alesii locali s-au întrecut în a lua cuvîntul, chit cã unii nu citiserã proiectele sau nu întelegeau despre ce este vorba. De la sedintã a lipsit doar consilierul PSD Ligia Ionescu, iar pe ordinea de zi s-au aflat peste 20 de proiecte, care au fost dezbãtute timp de trei ore. Odatã cu aceastã reunire, CL s-a reîntregit prin numirea a încã doi consilieri din partea PC, dupã ce Sorin Cazan si Elena Chitimus si-au înaintat demisiile din partid. Locul acestora a fost luat de Lucretia Milu si Monica Mihãilã.

Liberali versus pesedisti

Discutiile s-au precipitat încã de la începutul sedintei, cînd consilierul PNL Mircea Beloiu a spus cã banii care trebuiau dati pentru consolidarea blocului cu bulinã, care este un bloc „comunist“, puteau sã fie utilizati pentru ridicarea unui nou imobil. Arhitectul Ana Maria Alexe a explicat cã banii primiti de la Guvern pot fi folositi doar pentru consolidare. Si la proiectul privind vînzarea unor terenuri pentru acoperirea deficitului bugetar, consilierul liberal a cerut ca terenurile care urmau sã se vîndã, cum ar fi cele din zona Primãverii, sã nu fie înstrãinate. Acestuia i s-a explicat cã toate criteriile de vînzare ale terenurilor au fost stabilite de comun acord cu alesii locali. Proiectul privind asocierea cu ONG-ul „Roman 2000“, pentru crearea a cinci magazine de tip economat, a scos la ivealã ce e mai rãu din alesii locali. Consilierul PIN Mihail Florea s-a pronuntat favorabil, dar a cerut ca actiunea sã aibã loc dupã alegeri, pentru a nu avea caracter electoral. Consilierul PNL Constantin Ghica a solicitat sã i se precizeze articole de legi care permit aplicarea proiectului, iar consilierul PNL Marius Popescu a apreciat cã: „Avem numeroase exemple sortite esecului. Sînt alte solutii pentru a-i ajuta pe pensionari“. ÃŽn final, lupta s-a încheiat prin aprobarea proiectului, dar nu înainte ca unii alesi sã se „aprindã“ destul de tare.

Ceartã pe „culturã“ si curãtenie

Proiectul privind alocarea a 180.000 de lei în cadrul unui parteneriat cu Casa de Culturã s-a transformat în motiv de dispute aprige, iar în „meci“ s-au implicat si consilieri, dar si invitati. Gheorghe Ciobanu, lider de sindicat la Arcelor Mitall Steel, a declarat cã nu a stiut despre acest protocol, care, mai întîi, trebuia discutat în Consiliul de Administratie al Casei de Culturã. „Am aflat din presã despre acest proiect. Protocolul este fãcut de un începãtor. Ca reprezentant al Cartel Alfa, voi discuta acest protocol, dar îl voi da în judecatã pe Doru Alexandru (n.r. - directorul Casei de Culturã), dupã care vom stabili ce avem de fãcut“, a declarat Gheorghe Ciobanu. ÃŽn replicã, Doru Alexandru s-a arãtat revoltat de faptul cã sindicatul nu e de acord cu alocarea banilor: „Cea mai mare aberatie este ca cineva sã vrea sã ne dea bani, iar noi sã nu vrem“. Discutiile s-au finalizat cu reprosuri venite din partea lui Ciobanu, care si-a „frecat“ mîinile: „Am subiect de campanie electoralã“. Dupã ce s-au mai calmat spiritele, acesta a declarat cã ar fi de acord cu proiectul, dar sã fie respectatã legislatia. Cu sau fãrã acordul sãu, proiectul a trecut. Proiectul initiat de consilierul Mihail Florea a încins iar spiritele. Comisia de specialitate nu l-a avizat, considerînd cã suma de 62.400 de lei pentru premii este mult prea mare. La dezbatere au mai luat cuvîntul consilieri ai PSD si ai PNL. Constantin Ghica a declarat cã primul gospodar al orasului este primarul, iar acestuia îi revine sarcina de a se ocupa de curãtenie. Consilierul PSD Dan Arvãtescu a declarat cã nu este de acord cu premierea, deoarece curãtenia în curtile oamenilor, pe balcon sau în asociatii trebuie sã fie un lucru normal: „Mai degrabã îi amendãm pe cei care nu respectã curãtenia“. Mihail Florea s-a simtit atacat de colegi: „Dacã nu trece proiectul, înseamnã cã nu a trecut deoarece îmi apartine“. ÃŽnsã consilierul Arvãtescu i-a amintit cã la un alt proiect, propus anul trecut, i-a oferit votul pentru cã era de acord cu propunerea. Una peste alta, campania ce vine se anuntã cel putin interesantã.

Articol afisat de 1747 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective