Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vlad Marcoci, cãtre CJ: „Dacã voi nu mã vreti, eu vã vreau“

Vlad Marcoci, cãtre CJ: „Dacã voi nu mã vreti, eu vã vreau“

• ex-presedintele Vlad Marcoci anuntã cã se întoarce la sefia Consiliului Judetean • teoretic, el are acest drept, pentru cã nu a primit comunicarea de pierdere a mandatului • secretarul general Ignatovici spune cã va primi o înstiintare oficialã • „De luni, 31 martie, îmi preiau atributiile de presedinte al Consiliului Judetean. Am spus cã voi rãmîne presedinte atît timp cît legea îmi va permite“, a declarat Vlad Marcoci •

Suprizele de la Consiliul Judetean se tin una dupã alta. Dupã ce miercuri, prin hotãrîre a consilierilor judeteni, Vlad Marcoci a fost scos din rîndurile legislativului, joi, dupã mai multe insistente, vicepresedintele Dumitru Badea a acceptat preluarea sarcinilor, vineri, Vlad Marcoci revine asupra deciziei de a pãrãsi Consiliul Judetean. Asa cã anuntã cã de luni, 31 martie, va veni în fruntea institutiei, preluîndu-si sarcinile de serviciu, la care tocmai renuntase. Decizia a fost luatã fãrã a discuta cu cei doi vicepresedinti sau cu cel care a fost delegat sã preia frîiele Consiliului Judetean, în spetã Dumitru Badea. Se pare cã nici cu alti oameni din institutie, ori de pe la partidele politice nu prea s-a vorbit. Declaratia lui avea sã uimeascã mai multã lume, cîtã vreme atunci cînd s-a votat rãmînerea sau plecarea din CJ, 27 de consilieri au decis cã el nu mai îndeplineste conditiile pentru a mai fi presedinte si sapte au votat pentru pãstrarea functiei. Surse din cadrul Prefecturii Neamt au declarat cã la Directia Legalitatea Actelor hotãrîrea referitoare la încetarea de drept a unui mandat de consilier judetean nu a ajuns pentru verificare. Deci cei care iau la puricat toate actele emise de consiliile locale nemtene si Consiliul Judetean nu au analizat legalitatea respectivei hotãrîri. Dar, dupã cum sustin unii dintre juristii institutiei, dacã se reprectã legea alesilor locali, în cazul lui Vlad Marcoci nu poate fi vorba de pãstrarea mandatului, întrucît si-a pierdut calitatea de membru al Partidului National Liberal. Cel în cauzã nu vede lucrurile asa, motiv pentru care sãptãmîna viitoare se anuntã a debuta tot cu surprize la Consiliul Judetean Neamt.

„Cei doi consilieri care au depus proiectul au actionat si ei ilegal“

„Vineri, 28 martie, am lipsit de la Consiliul Judetean, din motive personale. Pentru aceastã zi, i-au fost delegate domnului Dumitru Badea competentele. De luni, 31 martie, îmi preiau atributiile de presedinte al Consiliului Judetean. Am spus cã voi rãmîne presedinte la Consiliul Judetean atîta timp cît legea îmi va permite. Consilierii judeteni au luat o hotãrîre ilegalã, care nu se poate pune în aplicare. Dacã nu le convine revenirea mea, nu au decît sã se adreseze instantei. ÃŽn primul rînd, mandatul de presedinte se încheie atunci cînd secretarul Consiliului Judetean îmi comunicã acest lucru. Dar nu poate face asta, pentru cã hotãrîrea luatã de Consiliul Judetean privitoare la încetarea de drept a mandatului de consilier este ilegalã. Dacã era legalã, mi se comunica. S-a luat o hotãrîre fatã de o situatie care era în litigiu. Dacã PNL nu se grãbea si fãcea lucrurile ca la carte, si Delegatia Permanentã Centralã trimetea rãspuns cãtre Delegatia Judeteanã pentru demiterea mea, totul era conform legii. Cum nu s-a întîmplat asa, înseamnã cã lucrurile sînt ilegale. Cei doi consilieri judeteni care au depus proiectul pentru încetarea de drept a mandatului de consilier judetean au actionat si ei ilegal. Statutul PNL este înregistrat la Tribunal, ceea ce înseamnã cã hotãrîrea de înfiintare a unui partid este datã de instanta de judecatã. Deci Statutul PNL a devenit lege si trebuie respectat“, a declarat Vlad Marcoci.

Comunicarea îi va ajunge totusi

Jurista Mihaela Ignatovici, secretar general al Consiliului Judetean, a declarat cã Vlad Marcoci va primi comunicarea, iar termenul limitã nu a trecut. „Hotãrîrea privind încetarea unui mandat de consilier judetean îsi produce efectul din momentul comunicãrii. Cum încã nu i s-a comunicat respectiva hotãrîre, domnul Marcoci poate reveni la serviciu. Nu stiu cum stau lucrurile în cazul delegãrii de sarcini cãtre un vicepresedinte; acolo chiar a fost decizia domnului Marcoci. Conform Legii 215/2001, a administratie publice locale, hotãrîrile cu efect individual îsi produc efectul de la comunicare. Pînã acum nu a existat timpul fizic pentru a-i transmite comunicarea domnului Vlad Marcoci, dar vom face acest lucru în zilele urmãtoare“, a declarat secretarul general Mihaela Ignatovici.
Numãrînd zece zile de la data schimbãrii lui Vlad Marcoci, adicã de pe 26 martie, acesta îsi poate desfãsura nestingherit activitatea în Consiliul Judetean pînã pe 9 aprilie, presupunînd cã va primi comunicarea fix în ultima zi a acestui interval fixat legal.
„Referitor la ultimele declaratii ale domnului Vlad Marcoci, nu pot decît sã spun cã se afundã si mai mult în penibil si ridicol. Dumnealui nu mai era membru PNL si din acest motiv nu mai avea ce instantã superioarã din partid sã-l convoace. Pe de altã parte, dacã sustine cã mai este membru PNL, atunci îl invitãm duminicã la Adunarea Generalã pentru a spune acest lucru si vom vedea reactia membrilor nostri“, a punctat Serban Strãtilã, presedintele liberalilor nemteni.

Articol afisat de 1708 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 29.03.2008 03:30
Tine-te bine de scaun, ca altul nu mai pupi !
Poate unul portabil, cand greutatea acestui domn Marcoci va depasi de cea a trei porci in ziua de Ignat !
Tare as vrea sa-l vad pe acest trepadus politic muncind la vreun patron ! sigur nu l-ar tine nici macar o saptamana.
PD minus L din Neamt dovedeste tendinte suicidare si masochiste defiland cu astfel de specimene, gen Marcoci si mai ales Rogin !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective