Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ziua Romilor, sãrbãtoritã în centrul Romanului

Piata „Roman Vodã“ din municipiul de la malul Moldovei va fi, astãzi, zonã de distractie pentru etnicii din localitate. Conducerea Partidei Romilor „Pro Europa“, Organizatia Neamt, organizeazã, cu prilejul Zilei Nationale a Romilor, sãrbãtoritã astãzi, 8 aprilie, începînd cu ora 15, un spectacol la care invitã întreaga populatie a municipiului. „ÃŽncepînd din 2008, conducerea Organizatiei Neamt a Partidei Romilor «Pro Europa» a stabilit ca pe 8 aprilie sã fie celebratã «Ziua Nationalã a Romilor», conform Legii nr. 66/ 22 aprilie 2006. Atît eu, cît si ceilalti membri ai partidului nostru multumim Consiliului Local Roman pentru aprobarea sumei de 100 milioane de lei“, a declarat Simion Stan, presedintele Partidei Romilor Pro Europa, Organizatia Neamt. Acesta a mentionat cã la spectacol sînt asteptati nu numai etnicii, ci si toti romascanii.
„Va fi un spectacol pe gustul tuturor celor ce vor fi prezenti în Piata «Roman Vodã». Programul stabilit de organizatori este diversificat, deoarece a fost chemate trupa N&D si o interpretã de muzicã indianã, Sulamita. Pe scenã va evolua si trupa «Floare de nu-mã-uita», din Tîrgu Mures, ce va prezenta dansuri traditionale ale etniei romilor. De asemenea, auditorul va fi încîntat si de muzica lãutãreascã interpretatã de cîteva formatii autohtone“, a spus liderul romilor nemteni. Acesta a mai precizat cã, în cazul în care va ploua, spectacolul va avea loc în sala de spectacole a Casei de Culturã a Sindicatelor Roman. „Au fost invitati si reprezentantii Directiei pentru Culturã Neamt, ca si alte personalitãti“, a încheiat presedintele Partidei Romilor „Pro Europa“ Neamt, Simion Stan. Sorin Daraban, liderul rromilor din Strada Nouã, care s-a ocupat pînã acum de aceastã sãrbãtoare care era celebratã în strandul municipal, pe data de 8 septembrie, a opinat cã schimbarea datei priveste conducerea partidului, cu toate cã el ar fi optat pentru un alt proiect. „A fost decizia noii conduceri a partidului, în frunte cu presedintele Simion Stan, si va trebui sã ne conformãm, desi împreunã cu liderii romilor din Roman lucram la un alt proiect, pentru luna septembrie, de «Sfînta Maria». Asta nu va însemna cã ne-am supãrat si nu vom participa la aceastã importantã sãrbãtoare din viata etniei. Mai mult decît atît, dacã voi fi solicitat sã dau o mînã de ajutor, o voi face fãrã probleme“, a declarat Sorin Daraban, unul din liderii de vazã ai romilor din Strada Nouã.

Articol afisat de 1742 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective