Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Aprilie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Înapoi în tãrînã, de Sfintele Pasti

• trupul neînsufletit al Elisabetei Doru, tînãra romascancã decedatã într-un cumplit accident rutier petrecut în Anglia, a fost adus acasã în noptea de ÃŽnviere, cu jumãtate de orã dupã miezul noptii • rudele si cunostintele au venit cu lumînãrile aprinse direct de la bisericã, sã îsi ia rãmas bun • înmormîntarea a avut loc luni, 28 aprilie, între cei 4 preoti care au oficiat slujba aflîndu-se si tatãl fostului prieten al tinerei • tînãrul a murit în urmã cu circa 2 ani, tot într-un accident rutier, tot proiectat prin geam •

La jumãtate de orã dupã miezul noptii, cînd vestea ÃŽnvierii Domnului era anuntatã tuturor în dangãtul clopotelor bisericilor, trupul neînsufletit al Elisabetei Doru, tînãra romascancã decedatã într-un cumplit accident de circulatie petrecut în Anglia, a ajuns acasã. Vestea s-a rãspîndit repede, asa cã rudele si cunostintele familiei cumplit lovite de soartã au venit cu lumînãrile aprinse direct de la slujbã, sã îsi ia rãmas bun. Elisabeta Doru a fost condusã pe ultimul drum luni, 28 aprilie, la ora 13, pe o vreme mohorîtã, la înmormîntare participînd sute de oameni. Ceremonialul a fost oficiat de patru preoti, unul dintre acestia fiind tatãl fostului prieten al fetei, preotul Gheorghe Anghel, de la Parohia Sfîntul Spiridon, din Vulpãsesti (foto 2 - al doilea din stînga, n. red.). Durerea sa a fost cu atît mai mare cu cît si fiul sãu a murit tot într-un accident de masinã, în urmã cu circa 2 ani. „Lumea a venit la noi direct de la ÃŽnviere, cu lumînãrile aprinse, sã-i aducã luminã. Tocmai ajunsese sicriul de la Bucuresti, adus de o firmã, cu masina, de la avionul cu care sosise din Anglia“, a povestit tatãl Elisabetei, Emil Doru. Acesta si-a amintit apoi de zilele în care Beta, asa cum o dezmierdau apropiatii, era un copil zburdalnic ca multi altii. „Era tot ce aveam mai drag pe lumea asta, dar dacã asa a vrut Dumnezeu, sã mi-o ia, ce pot sã fac?“, a oftat bãrbatul. „Cînd era micã, îmi amintesc cã eram în Piata Ecaterina Teodoroiu si un tigan a furat-o. Am avut noroc, am fugit dupã rãpitor si acesta i-a dat drumul ca sã poatã scãpa din mîinile mele. Avea vreo trei anisori si prin oras îsi fãcea de cap o bandã de hoti de copii, dupã cum mi-au spus cei de la Politie, pe care apoi îi vindeau în strãinãtate“, si-a amintit Emil Doru.

Coincidentã stranie

Acesta a rememorat si povestea de dragoste a fiicei sale cu Cãtãlin Anghel, fiul preotului paroh din satul Vulpãsesti. Tînãrul a decedat la 21 de ani, în februarie 2006, în urma unui grav accident petrecut în zona traversãrii liniei de cale feratã de pe soseaua Roman-Sagna. Drumul era alunecos, acoperit cu zãpadã. Dacia condusã de Cãtãlin s-a izbit de un stîlp, apoi de un mal de zãpadã tasatã si s-a rãsturnat. Bãiatul a fost aruncat afarã din habitaclu si a murit. La fel ca si Elisabeta, stranie coincidentã! Cãlãtorea în masinã împreunã cu sora sa, Sînziana, care a rãmas încarceratã în vehiculul distrus, dar a supravietuit. Pierderea prietenului a aruncat-o pe Elisabeta într-o depresie ce a împins-o la încercarea de a-si curma viata. Tînãra a ajuns la spital dupã ce înghitise pastile, iar medicii au reusit sã o salveze. „Chiar în ziua aceea, cînd s-a produs tragedia, bãiatul îi dãruise trandafiri. Si acum îi mai am, s-au uscat, dar i-a pãstrat pînã astãzi. Tristul eveniment a marcat-o profund pe fiica mea. A ajuns si la gesturi necugetate din cauza asta. Stiti cum sînt tinerii, cînd li se întîmplã un necaz, cred cã se sfîrseste lumea. I-am spus cã asa este viata, cu greutãti si necazuri, cã trebuie sã continue sã lupte si se pare cã-si revenise. A dat bacalaureatul si a plecat la fratele sãu, în Anglia, sã strîngã ceva bani pentru studii“, a mai povestit Emil Doru.
Elisabeta Doru a ajuns în Albion la începutul toamnei anului 2007, pentru a strînge bani de studii, dorind sã intre la Academia de Politie. S-a stabilit în localitatea West Paddock Court si s-a angajat cameristã la un hotel situat în zona Luton, obisnuind sã facã naveta la lucru în fiecare dimineatã. Asa s-a întîmplat si în dimineata de 13 aprilie cînd, alãturi de încã cinci persoane, a urcat în masina condusã de un tînãr în vîrstã de 28 de ani, marca Nissan Primera. Politia englezã a stabilit cã la ora 7.35 (9.35, ora României), masina a iesit în decor de pe autostrada A45, a rupt un gard de protectie, dupã care s-a izbit violent de un stîlp de iluminat public. Bolidul s-a rãsturnat, iar, în urma impactului, Elisabeta Doru, care se afla pe scaunul din dreapta, în spatele soferului, a fost proiectatã prin geam. Romascanca nu a mai avut nici o sansã de supravietuire, decesul fiind constatat, dupã manevrele de resuscitare, de cãtre personalul de la ambulantã. Ceilalti pasageri, tot de origine românã, cu vîrste cuprinse între 19 si 37 de ani, au scãpat cu viatã, desi toti cei de pe bancheta din spate au fost aruncati din habitaclu la impact.

Articol afisat de 2102 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective