Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 2 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Romascanii se bat cu cei mai buni atleti din tarã

Prima competitie de atletism din sezonul de varã va avea loc duminica aceasta, 4 mai, la Zalãu, iar Romanul va fi reprezentat cu mari sanse la medalii. Este vorba despre a doua editie a Concursului National de Aruncãri, unde participarea se face pe bazã de invitatii. Din municipiul de la malul Moldovei vor fi prezenti mai multi atleti de la Liceul cu Program Sportiv, pregãtiti de antrenorul emerit Emilian Floroiu. Invitatia adresatã LPS Roman are la bazã rezultatele obtinute de sportivii romascani în sezonul de iarnã, în special la Campionatul National de Aruncãri Lungi pe timp de iarnã. La aceastã din urmã competitie, sportivii de la LPS au pus din nou numele Romanului pe harta atletismului românesc. Sezonul de iarnã a fost si în 2008 unul prolific pentru institutia romascanã, deoarece LPS Roman si-a îmbogãtit palmaresul cu încã 14 medalii si nici unul dintre atleti nu a coborît sub locul cinci. Stelele atletismului romascan la Campionatul National din martie au fost Bianca Perie si Mãdãlin Rusu, care s-au încununat campioni nationali la aruncarea greutãtii si la proba de disc, la categoria juniori I. La Zalãu, Bianca Perie nu va fi prezentã, deoarece sportiva este încã în perioada de refacere. „Din punct de vedere valoric, concursul de la Zalãu se poate compara cu orice competitie nationalã. Ne dorim sã pãsim cu dreptul în sezonul de varã, care va culmina prin Campionatul National din august, iar la Zalãu este prima sansã pentru atletii nostri de a confirma forma care au arãtat-o în sezonul de salã“ , a declarat Emilian Floroiu, seful Catedrei de atletism de la LPS Roman.
Dacã ne-am obisnuit ca Bianca Perie sã reprezinte România în competitiile internationale, în acest sezon se asteaptã ca si discobolul Mãdãlin Rusu sã ajungã la acest nivel. Atletul a realizat baremul care îi dã dreptul sã participe la Campionatul Mondial de juniori din Polonia, dar trebuie sã convingã si la concursurile din sezonul de varã pentru a putea face parte din lotul României. „Competitia de la Zalãu este una foarte puternicã, urmînd sã concurez inclusiv împotriva seniorilor. Anul trecut am terminat pe trei si sper sã repet figura frumoasã. Pentru mine nu este importantã doar prezenta pe podium, ci si rezultatul cu care obtin aceastã performantã. La Zalãu sper sã arunc peste 50 de metri, ceea ce ar reprezenta un rezultat apropiat de baremul pentru Mondiale“, a declarat Mãdãlin Rusu.

Articol afisat de 1383 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective