Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dreptate dupã moarte

• familia lui Sorin Cãrãbãt, bãrbatul din Moldoveni ucis într-un accident, în Italia, în urmã cu 3 luni, ar putea primi pînã la 570.000 de euro • sotia sa a fost în Italia pentru a afla adevãrul despre cele întîmplate si a-i recupera bunurile • l-a cunoscut inclusiv pe italianul care i-a omorît bãrbatul • Silvia Cãrãbãt vrea sã se mute în Roman cu cei doi copii •

Cazul bãrbatului din Moldoveni, Sorin Cãrãbãt, de 38 de ani, care si-a gãsit sfîrsitul în Italia, accidentat de un sofer în urmã cu aproape trei luni, se aflã în atentia autoritãtilor italiene. Vãduva sa, Silvia Cãrãbãt, de 32 de ani, a rãmas singurã cu doi copii, dintre care unul de 8 ani, iar celãlalt abia a împlinit un an. Cu sufletul frînt de durere, femeia s-a întors recent din Italia, ea dorind sã afle adevãrul despre cele petrecute. Silvia Cãrãbãt a avut puterea sã cearã toate amãnuntele, mergînd pînã într-acolo încît a cerut politistilor italieni sã-i arate fotografiile fãcute la locul accidentului. Femeia a vãzut si locul în care s-a stins cel care i-a fost aproape la bine si la rãu, tatãl copiilor sãi, Bianca si Denis. Aceasta a recuperat si lucrurile pe care bãrbatul sãu le avea asupra sa în momentul producerii tragediei, inclusiv telefonul mobil, pe care a gãsit mesajele si bipurile pe care i le-a trimis, la care nu va mai primi niciodatã rãspuns. Femeia îndoliatã a tinut sã îl cunoascã si pe soferul care i-a lãsat copiii fãrã tatã. „Am tinut tare mult sã se facã luminã asupra mortii lui Sorin. Am vorbit chiar cu italianul angajat la pompe funebre, care l-a descoperit pe sotul meu zãcînd pe autostradã. Sorin circula regulamentar, nu a depãsi linia albã de demarcatie pentru biciclisti si nici nu era beat sau cu vreun pahar în buzunarul de la pantaloni, asa cum s-a vorbit în sat. Probele biologice care i-au fost recoltate au dovedit cã nu era beat. Dumnezeu îmi e martor cã, încã din clipa cînd am auzit cutremurãtoarea veste, mi-am jurat cã o sã lupt pentru dreptate. Pînã si pe soferul inconstient, responsabil de aceastã nenorocire, l-am cunoscut. Rîdea tot timpul, politistii mi-au spus cã a luat-o razna dupã accident. Ancheta a fost fãcutã atît de politia stradalã, cît si de politistii care i-au fãcut dosar penal soferului. Acesta este tînãr, are 35 de ani, este italian de origine, însã pãrintii sãi sînt germani“, a povestit, cu lacrimi în ochi, Silvia Cãrãbãt.

Pe urmele adevãrului

Aceasta a mai spus cã patronul la care a lucrat împreunã cu Sorin a angajat un avocat care a deschis un proces pentru ca familia sa sã beneficieze de drepturile care i se cuvin. Femeia tine legãturã cu avocatul si tocmai a aflat cã încearcã sã obtinã renta maximã pentru copii, pînã la împlinirea vîrstei de 18 ani. „Avocatul mi-a comunicat faptul cã fiecare copil, cît si eu am putea primi pînã la 190.000 de euro. Asta înseamnã 570.000 de euro. De asemenea, mama si surorile sotului meu ar putea si ele primi cîte 75.000 de euro. Asta pentru cã soferul respectiv are asigurare de viatã. Astea-s legile la ei. Chiar dacã nu voi obtine maximul, copiii mei vor lua niste bani, pînã la vîrsta majoratului, pe care îi voi putea administra eu, prin intermediul avocatului. Orice sumã am primi si chiar daune morale, dacã ar fi sã pretindem, nu-l mai pot aduce înapoi pe sotul meu“, a mai spus Silvia Cãrãbãt. Femeia este hotãrîtã sã se mute din Hociungi, unde si-a ridicat casã împreunã cu sotul sãu, pentru cã, spune ea, „lumea este asa de rea, cã au iesit tot felul de vorbe despre moartea sotului meu, încît îmi voi lua un apartament în Roman, unde copiii mei vor avea un alt viitor decît în sat“.
Sorin Cãrãbãt a murit la mii de kilometri de casã, pe 17 februarie, într-un accident rutier. Tragedia s-a produs în apropiere de Palermo. În timp ce bãrbatul se întorcea cu bicicleta de la muncã, a fost lovit de o masinã condusã de un italian.

Articol afisat de 1987 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective