Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CRIMÃ CU SCENARIU DEJUCAT DE PROBE

• un sãtean din Doljesti a fost ucis de vecinul sãu • victima îi reprosase criminalului un furt de butelie • nervos, autorul i-a aplicat numeroase lovituri cu pumnii si cu picioarele • dupã ce a anuntat Politia, prin 112, cã vecinul ar fi fost victima unui accident rutier, criminalul a fugit de la domiciliu •

Zeci de politisti fac investigatii pentru a-l prinde pe autorul unei crime comise în noaptea de miercuri spre joi în satul Buruienesti, comuna Doljesti. Cel cãutat se numeste Florin Mihai Lupu, în vîrstã de 26 de ani, care l-a ucis pe vecinul sãu, Andrei Gosmanu, de 59 de ani. Imediat dupã ce a comis fapta, criminalul a fugit de acasã, politistii încercînd sã dea de urma lui. Lupu a plecat nu înainte de a suna la 112, unde a sesizat cã l-a gãsit pe Gosman, bãtut, în fata locuintei sale. Cercetãrile efectuate de politistii de la Serviciul de investigatii criminale si un procuror au scos la ivealã probe clare care aratã cã tînãrul este autorul crimei, chiar dacã el a încercat sã-i punã pe anchetatori pe o pistã falsã. Cei doi sãteni au consumat bãuturi alcoolice în exces cu cîteva ore înainte de producerea tragediei. ÃŽn jurul orei 1.30, au plecat spre casã si s-au întîlnit în fata portii victimei. Din vorbã în vorbã, Gosmanu si-a amintit cã în urmã cu un an i-a dispãrut o butelie si a dat vina pe Lupu. Deranjat de afirmatiile vecinului, s-a enervat si a început sã-l loveascã, aplicîndu-i lovituri cu pumnii si picioarele, pînã cînd victima a cãzut în sant. Cînd a vãzut cã nu mai respirã, criminalul a pus la cale un plan care sã-l scoatã din cercul suspectilor. Lupu a apelat numãrul unic de urgentã 112, unde a reclamat cã si-a gãsit consãteanul fãrã suflare. Mai mult, a încercat sã acrediteze ideea cã bãrbatul ar fi fost victima unui accident rutier. La fata locului s-au deplasat, în primã fazã, politistii din comunã care au constatat cã victima prezintã multiple leziuni. Bãnuind cã este ceva necurat la mijloc, politistii si-au anuntat superiorii care au dispus trimiterea unei echipe la fata locului. „Autorul a reclamat la 112 cã si-a gãsit vecinul decedat în sant. Investigatiile au arãtat cã bãrbatul a fost omorît chiar de cel care sunase. Cei doi s-au întîlnit în fata portii victimei si, pe fondul unui conflict mai vechi, au început sã se certe. Erau bãuti bine. Politistii care au ajuns primii la fata locului au constatat decesul. Autorul, care a apucat sã povesteascã tatãlui sãu si unei rude ce a fãcut, a fugit de la domiciliu. Facem investigatii pentru a-l prinde“, a declarat comisarul Paul Tablan, din cadrul Serviciului de investigatii criminale. ÃŽn urma efectuãrii necropsiei, medicul legist a constatat cã decesul lui Gosmanu a fost violent si s-a datorat multiplelor leziuni suferite la nivelul capului si al toracelui. De asemenea, s-a mai constatat cã victima avea o alcoolemie de 2,70.
Florin Mihai Lupu este cunoscut de sãteni ca un cal breaz. Tînãrul, care nu are nici o ocupatie, a mai fãcut obiectul unor anchete ale politistilor din comunã. Oamenii îl cunosteau ca avînd probleme psihice si de aceea încercau sã-l ocoleascã. La Postul de politie se aflã o plîngere în care Lupu este acuzat de un sãtean de lovire.
În cursul zilei de ieri, criminalul a fost cãutat la rude si la stînile din localitãtile învecinate. Verificãrile în zonã continuã, zeci de politisti fiind implicati în aceastã actiune. Oamenii legii sînt de pãrere cã este vorba de o chestiune de ore, pînã cînd infractorul va fi prins si încarcerat. Cel mai probabil, Lupu va fi acuzat de comiterea infractiunii de omor calificat. Rãmîne ca el sã fie expertizat psihiatric pentru a se stabili dacã a avut sau nu discernãmînt în momentul comiterii crimei. Anchetatorii cred însã cã tînãrul a realizat ceea ce a fãcut din moment ce a sunat la 112 si a încercat sã-i ducã pe o pistã falsã.

Articol afisat de 1889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective