Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proiect de 200.000 de euro pentru bãtrînii din Roman

Primãria Roman a depus un nou proiect, pentru asigurarea de servicii de asistentã socialã completã, de care sã beneficieze cît mai multe persoane defavorizate. Demersul se ridicã la aproape 200.000 de euro, iar de serviciile sociale vor beneficia 30 de bãtrîni din municipiu. Proiectul „Pro Senectute - Serviciu Social Integrat pentru persoane vîrsnice“ a fost depus încã din în luna martie. Prin implementarea acestuia, municipalitatea urmãreste ca toate persoanele vîrstnice sã beneficieze de oportunitãti egale cu privire la accesul la serviciile sociale. De proiect vor beneficia 30 adulti cu vîrste cuprinse între 60 si 95 ani, care nu au sustinere din partea familiilor, care se aflã în dificultate ca urmare a lipsei surselor financiare si care nu îsi pot asigura îngrijirea zilnicã.
„Scopul initiativei noastre este de a contribui la îmbunãtãtirea situatiei a 30 de persoane vîrstnice, prin acordarea unor servicii de calitate, care sã rãspundã nevoilor comunitare ale acestora, în vederea conferirii de demnitate umanã vietii. Serviciile sociale propuse a fi acordate prin proiect vor rãspunde nevoilor sociale ale persoanelor vîrstnice, în vederea prevenirii, limitãrii si depãsirii unor situatii de dificultate, vulnerabilitate sau dependentã. Proiectul are ca scop prevenirea marginalizãrii si excluziunii sociale“, a declarat Sorina Monac, directorul Directiei de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Municipiului Roman.
De precizat cã aceastã initiativã presupune realizarea mai multor activitãti, oferind servicii de reabilitare si amenajare a mediului de viatã - ajutor menajer; servicii de socializare; servicii de consiliere socialã si juridicã; servicii de asigurare a unor pachete alimentare si produse de igienã personalã.
Proiectul a fost depus, în cadrul programului PHARE 2004-2006, Coeziune Economicã si Socialã, pe Servicii Sociale, la Organismul Intermediar Regional Pos Dru, Regiunea Nord Est, Unitatea de Implementare a Programului Regiunea Nord Est. Costurile eligibile sînt de 199.700 euro, din care finantarea externã este de 175.736 euro, restul fiind contributia proprie a administratiei.

Articol afisat de 1484 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective