Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei în unu, la Icusesti în turul II

• pentru primãria comunei se vor bate trei persoane, cazul fiind unic în analele scrutinurilor de dupã 1989

Biroul Electoral Central s-a pronuntat în cazul Icusesti, singular în judet, si a stabilit cã în turul II vor intra trei candidati, fatã de doi, cum se întîmplã de regulã. Magistratul Iulian Mitrofan, loctiilor al presedintelui Biroului Electoral Judetean, a declarat cã populatia va avea de ales între cei trei candidati, legislatia în vigoare acceptînd acest lucru. La Icusesti s-a înregistrat în scor inedit în turul întîi al alegerilor locale pentru functia de primar, pe locul secund clasîndu-se, la egalitate, doi candidati. Cele mai multe voturi, 860, au fost obtinute de candidatul PD-L, Leonard Oprea, secondat cu acelasi numãr, 358, de primarul în functie, Ioan Ciocoiu, de la PSD si de Aneta Toma, de la PNL.
La alegerile de pe 1 iunie, o situatie asemãnãtoare cu cea din comuna Icusesti s-a înregistrat si în comuna Cotnari, din judetul Iasi. În turul doi de scrutin, localnicii vor avea de ales între trei candidati: Vasile Rãduti, de la PDL, Paul Besleagã, de la PNL, si Vasile Cretu, actualul primar, candidat din partea PSD-ului. Potrivit rezultatelor finale, actualul primar Vasile Cretu a obtinut în jur de 1.000 de voturi (32,7%), iar contracandidatii sãi au fost votati, fiecare în parte, de cîte 280 de persoane. Astfel, Paul Besleagã si Vasile Rãduti au avut adeziunile a 9,15% din numãrul total de alegãtori care s-au prezentat la vot. La alegerile din comuna Cotnari au candidat nouã persoane, iar prezenta la vot a atins în jur de 50% din totalul populatiei cu drept de vot.
Un caz mai deosebit a fost si în judetul Bacãu, unde viceprimarului comunei Gioseni i-a lipsit un singur vot pentru a cîstiga din primul tur primãria din localitate. În total, Jitaru a fost votat de 720 de localnici. El este la egalitate cu actualul primar, Bernadin Tamas. Situatia ar fi fost alta dacã Jitaru s-ar fi îngrijit din timp si ar fi fãcut mutatie, atît sotiei, cît si fetei, ginerelui si fiului, pe Bacãu. În felul acesta ei l-ar fi putut vota, dar avînd buletin de Harghita, unde au stat mai multi ani, a ratat sansa, ori, altfel spus, si-a tãiat singur craca de sub picioare.
În aceeasi situatie la numãrãtoarea voturilor s-a aflat si actualul primar din Sighisoara, Ioan Dorin Dãnesan (PSD). Dupã numãrãtoarea finalã i-au lipsit sase voturi, a depus o contestatie si a mai cîstigat cinci.

Articol afisat de 1511 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective