Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Continuã schimbarea la fatã a orasului

Tot mai multi locuitori ai orasului Piatra Neamt vor sã stie cînd ajunge cosmetizarea si la ei pe stradã. Asta pentru cã, pînã acum, cînd a fost vorba de pavele, asfaltãri, amenajare spatii verzi si mobilier urban nou, s-a pus accent îndeosebi pe zona centralã, pe principalele artere. Pietrenii care intrã în bloc de pe alei mai ferite vor si ei sã calce pe pavele. Spre exemplu, cîtiva din locatarii blocurilor din zona Scolii 4. „De pe bulevardul Decebal, pe la blocurile B1 si D5, în spatele Scolii nr. 4 s-a fãcut frumos la artera principalã, iar la dos, trãim în mizerie, cu masini parcate pe spatiul verde. Zilnic vin zeci de masini, cu copii adusi la activitãtile scolare, iar pãrintii acestora parcheazã pe unde apucã, pentru cã nu mai au voie sã intre cu masina în curtea scolii. Ar trebui luate mãsuri împotriva celor care parcheazã pe spatiul verde si ar trebui amenajatã zona“, spun oamenii. Nu doar între blocurile de pe Decebal sînt probleme. ÃŽn partea cealaltã a orasului, în zona Aurora, existã reclamatii la adresa firmelor care s-au apucat de lucru si n-au mai terminat, pe strãzile Ana Ipãtescu si Dacia: „Firma a început lucrãri de reamenajare. Anul trecut a fãcut ceva, partial, pe Ana Ipãtescu, dar nu a terminat. Anul acesta a fãcut trotuarul pe Dacia, de la bl. 12 la 18, dupã care a plecat la altã lucrare“. Reprezentantii primãriei spun cã lucrãrile de pe domeniul public sînt în grija societãtii Publiserv, în special a celor care vizeazã carosabilul si trotuarele. Pe care poate, Publiserv le face de una singurã, iar care nu, sînt date în subantreprizã. Primãria este cea care dã comanda, care plãteste si care sanctioneazã dacã este cazul. Unde firmele nu s-au tinut de treabã, s-au aplicat amenzi. „Zona bulevardului Decebal, între blocuri, inclusiv în perimetrul învecinat cu Scoala nr. 4, va intra în modernizare si reamenajare anul viitor. Este deja prinsã în programarea pentru 2009. ÃŽn ceea ce priveste lucrãrile de pe Ana Ipãtescu si Dacia, cu tot cu zona dintre acestea, lucrãrile continuã. Sînt mai multe: asfaltare, amenajare parcãri, alei pietonale, totul de la Aurora pînã spre Unic. Considerãm cã pînã la sfîrsitul lunii septembrie vor fi încheiate toate“, sustine Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al Primãriei Piatra Neamt.
Planul de lucrãri pentru 2008 include 45.000 mp de parcãri asfaltate, 50.000 mp de covor asfaltic pus pe strãzile pietrene si încã vreo 20.000 mp de plombe, acolo unde este cazul. Sînt vizate aproximativ 18 strãzi, pe ale cãror trotuare se vor pune cam 17.000 mp de pavele nou-noute. Totodatã, pe aceste strãzi vor fi amenajate parcãri noi si se va schimba mobilierul urban (220 de bãnci si 120 de cosuri de gunoi). Foarte multe din lucrãri sînt deja în stadii avansate. Pe Privighetorii si Traian sînt planificate pavele (aproape 2.900 mp) si parcãri (3.800 mp). Pe strada Baltagului, în zona pietei centrale, programarea cuprinde 2.000 mp de pavele si 6.900 mp de parcare. Pe strãzile Ulmilor, 9 Mai, Urechia, Alecu Russo, Costache Negri, Cuejdi, Lt. Drãghiescu, Bistritei, Dãrmãnesti, 1 Decembrie 1918, George Cosbuc, Ana Ipãtescu si Mihai Viteazu sînt în program mii de metri pãtrati de pavele si parcãri noi, bãnci si garduri metalice, trotuare si sosea refãcute.

Articol afisat de 1882 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective