Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 14 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Petru Paleu, emotii înainte de România - Muntenegru

• pietreanul, care este vicepresedintele Federatiei de Handbal crede cã nationala masculinã poate învinge în barajul pentru mondialele de la anul • „Ne calificãm. Sînt sigur cã bãietii au calitãtile si capacitatea de a cîstiga la diferenta necesarã“, a declarat oficialul FRF • „înfrîngerea la patru goluri din Muntenegru poate fi remontatã“, a declarat si Adrian Petrea, interul stînga al nationalei pregãtite pe Aihan Omer •

Echipa nationalã de handbal masculin a României va juca astãzi cu Muntenegru, de la ora 11, la Oradea, mansa secundã a barajului de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din 2009, din Croatia. ÃŽn tur, la Bijelo Polje, tricolorii au fost învinsi cu scorul de 31-27 (17-13), un rezultat care are darul de a nu-i linisti pe jucãtori, antrenori si conducãtori. Petru Paleu, vicepresedintele Federatiei Române de Handbal, crede în prezenta formatiei antrenate de Aihan Omer, Petre Ghervan si Sorin Toacsen la mondialele din 2009. „Ne calificãm. Sînt sigur cã bãietii au calitãtile si capacitatea de a cîstiga la diferenta necesarã“, a afirmat Paleu, oficial ce a recunoscut cã are emotii înaintea confruntãrii de astãzi. Tehnicianul Aihan Omer apreciazã cã echipa este gata de luptã si cã în sãptãmîna premergãtoare jocului de azi a pregãtit meciul în detaliu. Acesta a programat antrenamente în Sala „Antonio Alexe“ din Oradea, dar si vizionãri ale casetelor cu înregistrãrile partidelor echipei Muntenegrului. „Nu avea cum sã lipseascã nici înregistrarea partidei din prima mansã. Sper ca publicul sã vinã în numãr cît mai mare la salã si sã ne ajute sã ne îndeplinim visul. Ne-am dori un vacarm care sã ne dea încredere si sã îi sperie putin pe muntenegreni“, a declarat Aihan Omer, antrenorul cu care Fibrex Nylon Piatra Neamt a fost în grupele Ligii Campionilor.

„Muntenegru nu cred cã mai poate pregãti ceva extraordinar cu care sã ne surprindã“

Dintre jucãtorii convocati pentru cantonamentul de la Oradea, cinci au avut în trecut legãturã cu handbalul din Piatra Neamt. Este vorba despre Adrian Petrea, Sandu Iacob, Eremia Pîrîianu, Mihai Timofte si Mihai Rohozneanu. Dintre acestia, Timofte si Rohozneanu nu si-au trecut numele pe lista marcatorilor în meciul tur din Muntenegru, în timp ce Pîrîianu a înscris de douã ori, Petrea de 4 ori si Iacob de 5 ori. Adrian Petrea a acceptat un dialog pe marginea partidei de astãzi si a recunoscut faptul cã jucãtorii nationalei se gîndesc cã sînt aproape de realizarea unei mari performante: prima calificare la un turneu final mondial din 1995 încoace. „Nu sînt emotii în ceea ce priveste meciul, pentru cã sîntem jucãtori cu experientã. Nu avem decît varianta de a lupta pînã la capãt. ÃŽnfrîngerea la patru goluri din Muntenegru poate fi remontatã“, a afirmat interul stînga al nationalei, legitimat la ungurii de la Pick Szeged. Fostul campion cu Fibrex a mai spus apoi: „Muntenegru nu cred cã mai poate pregãti ceva extraordinar cu care sã ne surprindã, însã cred cã noi putem sã le oferim o surprizã. Stim cã au probleme din cauza accidentãrilor, însã stim cã sînt foarte ambitiosi si vor da totul pe teren. ÃŽnfrîngerea la patru goluri din tur nu este una care nu poate fi remontatã, dar nici o diferentã de goluri care sã ne facã sã ne culcãm pe o ureche“.
Croatia va gãzdui între 18 ianuarie si 1 februarie 2009 a XXI-a editie a mondialului de handbal masculin, întrecere pe care o gãzduieste în dauna României. Croatii si românii s-au bãtut pentru a fi gazda acestei întreceri, dupã ce, initial, si Grecia si Cehia si-au dorit organizarea. Echipele din Europa deja calificate pentru CM din Croatia 2009 sînt: Croatia (echipa gazdã), Germania (campioana mondialã din 2007), Danemarca, Suedia si Franta. Rezultatele meciurilor din prima mansã a barajului în toate confruntãrile în care sînt implicate echipe de pe „Bãtrînul continent“ sînt urmãtoarele: Slovenia - Slovakia 33-33, Spania - Grecia 32-24, Norvegia - Ucraina 29-22, Belarus - Rusia 26-26, Muntenegru - România 31-27, Cehia - Serbia 38-33, Polonia - Elvetia 32-24, Ungaria - Bosnia Hertegovina 27-25, Macedonia - Islanda 34-26.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective