Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Militaru si Tãrus „sar“ pentru Beijing

• ambii atleti vor sã îndeplineascã Baremul A la nationalele de atletism pentru a-si asigura prezenta la Olimpiadã • Militaru trebuie sã sarã mãcar 6.72 metri, iar Tãrus, 8.20 • ambii vor concura duminicã searã •

Alina Militaru, de la CS Ceahlãul, si Bogdan Tãrus, de la CS Dinamo - CSM Sfîntu Gheorghe, vor concura duminicã searã la nationalele de atletism în aer liber cu gîndul la Baremul A pe care ambii îl au de îndeplinit pentru a putea merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Dupã anuntul fãcut de Comitetul Olimpic si Sportiv Român cum cã posesorii de Barem B nu vor merge în China, Alina Militaru a continuat sã se pregãteascã în Bucuresti, însã Ion Iorga, antrenorul sãu, nu crede cã socul acelei vesti a fost trecut de sportivã. „Va fi greu ca dupã douã luni de pauzã competitionalã fortatã de o accidentare si dupã o veste ca aceasta sã poti concura la capacitate maximã, dar sper cã va reusi. Numai dacã are baremul A merge la Olimpiadã“, a afirmat Ion Iorga. Baremul pe care Alina Militaru îl are de îndeplinit este de 6.72 metri.
Bogdan Tãrus a revenit printre concurentii probei de sãriturã în lungime dupã o pauzã de trei ani, iar Baremul A pentru Jocurile Olimpice în cazul sãu este de 8.20 metri. Dorinta de a simti din nou nisipul din groapa de sãrituri nu a fost însã privitã cu prea multã încredere. Locul 2 la Internationale de atletism ale României, cu 8.01 metri, a surprins. „Este o surprizã pentru lumea atletismului cã îmi doresc sã ajung din nou sus. Nu mai au multi încredere, însã stiu cã o eventualã întoarcere din China cu rezultat bun îi va face pe multi sã-si aloce merite. Spun asta pentru cã sînt putini cei care au crezut în mine cu adevãrat“, a afirmat Tãrus . Sãritorul în lungime este foarte multumit de felul în care a revenit în concursuri. „Este un rezultat cifric care mã multumeste. Este o revenire plãcutã dupã atîtia ani de pauzã si vreau sã vã spun cã am fost putin crispat atunci cînd am intrat pe pistã. Sper ca vorba aceea «pe bãtrîni îi pornesti greu, dar îi mai opresti la fel de greu» sã se aplice si în cazul meu“, a povestit atletul. Dacã ajunge la Beijing, Tãrus amenintã: „Vreau sã fac un lucru adevãrat la Jocurile Olimpice, iar asta înseamnã mãcar o sãriturã de 8.40 metri, ceea ce echivaleazã cu o medalie. Si îmi doresc mult aceastã medalie pentru România“.
Bogdan Tãrus a fãcut junioratul la Piatra Neamt, perioadã în care a cîstigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1994, pentru ca apoi sã se transfere la Dinamo Bucuresti. Ca reprezentant al acestui club, Tãrus a urcat de patru ori pe treapta a doua a podiumului la Campionatele Europene din 1996, 1998, 2000 si 2005. „Mi se spunea Silverboy prin ziare“, si-a adus aminte sportivul. La întrecerile mondiale a fost pe 4 în 2004, si pe 5 în 1997. A fãcut parte din lotul olimpic al României la competitiile supreme din 1996 (Atlanta), cînd a fost pe 13 în proba de sãriturã în lungime, din 2000 (Sydney - locul 9) si 2004 (Atena - locul 8).

Articol afisat de 1386 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective