Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Verdict final în cazul ex-adjunctei Liliana Georgescu

• sentinta datã de Curtea de Apel Bacãu în baza cãreia profesoara Georgescu ar fi trebuit repusã pe functie a fost întoarsã la 180 de grade de ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie • fosta adjunctã a învãtãmîntului nemtean se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului • „nimeni în lumea asta nu îmi poate spune dacã eu am dreptate sau nu, pentru cã ÃŽCCJ nu dã socotealã nimãnui“, declarã Liliana Georgescu •

Profesoara Liliana Georgescu, fost inspector scolar general adjunct anul trecut, timp de patru luni, a primit o sentintã care nu îi dã dreptul la a fi repusã în functia din care a fost destituitã prin ordin al ministrului, nu i se anuleazã calificativul „nesatisfãcãtor“ pentru munca prestatã în ISJ si nici nu i se mai acordã drepturi salariale restante pe cîteva luni buni. Adicã o sentintã emisã de Curtea de Apel Bacãu în urmã cu cîteva luni a fost întoarsã la 180 de grade de cãtre o alta, a ÃŽnaltei Curti de Casatie si Justitie, care si-a spus cuvîntul dupã recursul fãcut la decizia de la Bacãu de cãtre Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului.

CEDO ar putea repara ceva, dar nu totul

ÃŽntrebatã cum comenteazã aceastã ultimã sentintã, profesoara Liliana Georgescu a declarat: „Sînt derutatã, sînt revoltatã de ceea ce mi s-a întîmplat la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie, unde decizia Curtii de Apel Bacãu a fost întoarsã la 180 de grade. Nu pot sã înteleg cum douã instante de judecatã vãd acelasi lucru în douã moduri total diferite. La ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie s-a încãlcat flagrant orice drept al meu, desi apãrarea mea a fost foarte bunã. Am convingerea cã nu doar eu am avut dreptate, la fel a sustinut si Curtea de Apel Bacãu, dar la Bucuresti s-a încãlcat orice era depus la dosar. Din pãcate însã, ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie nu dã socotealã nimãnui, nici dacã face vreo gresealã. Decizia ei rãmîne definitivã si irevocabilã. Asta nu înseamnã cã eu accept linistitã si seninã aceastã solutie. ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie nu este Dumnezeu, dar totusi nu dã seamã nimãnui. Mã întreb, totusi, ce s-ar fi întîmplat dacã o problemã care este mai gravã, cum e lipsirea de libertate, dreptul de proprietate etc. ajunge la aceastã instantã, si este solutionatã asa cum s-a solutionat problema mea?! ÃŽn cazul meu, pagubele sînt de ordin sufletesc, nu material. Am sã mã adresez Curtii Europene a Dreptului Omului, desi trebuie sã mã supun acestei sentinte definitive si irevocabile. La Curtea Europeanã as putea obtine doar niste bani. Eu nu pot sã dau cu presupusul cã s-a implicat cineva în decizia ÃŽnaltei Curti... Sincerã sã fiu, mã gîndesc în ce lume trãim. ÃŽncã nu am citit hotãrîrea acestei instante, pentru cã îi trebuie cam o lunã sã o redacteze. Dar sînt curioasã ce continut poate avea, cum argumenteazã schimbarea sentintei de la Bacãu. Mi se pare nefiresc ca acela care a gresit sã nu plãteascã! Si totusi existã în tarã o institutie care nu se subordoneazã nimãnui. Sã presupunem cã eu am avut dreptate si ei nu. Sau invers. ÃŽn aceastã situatie, cine decide cum rãmîn lucrurile? Curtea de Apel Bacãu nu e o institutie de judecatã inferioarã. Din pãcate, nu mã pot adresa nimãnui. Eu, dacã as fi judecãtor la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie si as avea o asemenea rãspundere dar nu as da explicatii nimãnui, nu stiu cum m-as comporta!“, a precizat profesoara Liliana Georgescu.

Acum cîteva luni profesoara Georgescu obtinuse tot ce ceruse

Juristii Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului au fãcut contestatie la sentinta obtinutã de profesoara Liliana Georgescu, fost inspector scolar general adjunct, pentru cã sentinta Curtii de Apel prevedea, pe lîngã repunerea pe functie, si acordarea de despãgubiri pe perioada cît profesoara Georgescu nu a exercitat atributiile de adjunct al ISJ. Conform apãrãtorului fostei adjuncte a ISJ Neamt, toate cele cinci solicitãri din dosar fuseserã solutionate favorabil. „Am desfiintat un ordin al ministrului care prevedea destituirea si un calificativ «nesatisfãcãtor» care nu se justificã. Conform sentintei, doamna Georgescu va trebui repusã pe functie si va primi despãgubiri morale în valoare de 30 milioane de lei vechi si diferenta dintre salariul de inspector general adjunct si cel de profesor, pe perioada cît a fost destituitã“, declara avocat Anca David, dupã pronuntarea Curtii de Apel. Profesoara Liliana Georgescu a precizat la acel moment cã nu se considerã vinovatã de ceea ce s-a întîmplat la Inspectoratul Scolar si cã si-a fãcut treaba cu profesionalism si nu merita acel calificativ. „A fost o conjuncturã nefavorabilã, iar demiterea mea s-a fãcut la pachet“. Profesoara Georgescu si-a desfãsurat activitatea în cadrul ISJ timp de patru luni, din martie si pînã în iulie 2007. A fost demisã în urma unei evaluãri a ministerului, împreunã cu inspectorul general Dorina Luminita Drexler si adjuncta Maria Rusu.

Articol afisat de 1894 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective