Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CAD CAPETE DE DIRECTORI?

CAD CAPETE DE DIRECTORI?

• presedintele Vasile Pruteanu avertizeazã voalat cã sefii din CJ care nu-si vãd de treabã vor fi schimbati • avertismentul e valabil si pentru directorii societãtilor din subordinea judetului • lui Ioan Pãcalã de la Apa Serv nu i se poate reprosa decît apartenenta la PSD • Lorica Mihãilã de la Troleibuzul nu e pesedistã, dar se pare cã va fi schimbatã • „A trecut perioada independentei celor care administreazã patrimoniul Consiliului Judetean“, spune Vasile Pruteanu •

Schimbarea de opticã politicã ar putea aduce la Consiliul Judetean oameni noi în functii vechi. De douã sãptãmîni Vasile Pruteannu discutã cu salariatii, cu directorii de compartimente si servicii, cu sefii de la societãtile din subordinea judetului, iar ce a vãzut nu i-a fost chiar pe plac. Situatie în care transmite avertizãri cã vor fi luate mãsuri împotriva celor care nu-si respectã obligatiile. Primii vizati sînt directorii firmelor la care CJ e actionar majoritar sau unic. Ar fi Drupo, Troleibuzul si Apa Serv. Directorul Drupo, Sorin Brumã, iese din discutia despre schimbãri întrucît duce o politicã potrivitã cu vremurile. La Apa Serv conduce Ioan Pãcalã. Speculatii în privinta unui management defectuos al acestuia nu se prea pot face, întrucît compania judeteanã deruleazã proiectul ISPA pe apã si canalizare, prilej cu care e supusã unor verificãri si paraverificãri din toate pãrtile, inclusiv de la UE. Dacã s-ar fi petrecut vreo neregulã în Apa Serv, sub domnia lui Pãcalã, în mod sigur s-ar fi aflat. Ce s-a aflat pînã acum este cã întreaga societate nu-si mai vede capul de treabã, dat fiind cã urmeazã sã preia toatã apa din judet. Singurul lucru care i s-ar putea reprosa lui Ioan Pãcalã ar fi apartenenta la PSD. Directorul cu cele mai mari sanse de a fi îndepãrtat din functie este Lorica Mihãilã, de la Troleibuzul. Schimbarea sa a esuat acum patru ani, cã asa a fost conjunctura, însã acum pare cã s-au schimbat sortii. Motivele nu sînt manageriale - societatea merge bine, indicatorii sînt buni -, ci „amicale“. Se pare cã s-a gãsit un înlocuitor ideal pentru Lorica Mihãilã. Butonul care va declansa schimbarea directoarei Mihãilã îl reprezintã zece masini noi, luate prin licitatie pe bazã de contract de leasing si parcate în curtea societãtii. Unii zic cã acestea nu sînt bune si responsabilã e directoarea. Altii zic cã directoarea n-a hotãrît achizitia de capul ei, ci dupã o decizie a AGA si CA. Toate sînt simple discutii. Vasile Pruteanu nu a dat nici un nume. Doar a avertizat: „Acesti directori au uitat cã la Consiliul Judetean existã un presedinte si vicepresedinti care trebuie informati. S-au crezut stat în stat, cum e cazul Troleibuzul. Nu zic cã vinovati sînt directorii, poate n-au fost obisnuiti sã comunice. Pot sã vã spun însã cã vom monitoriza activitatea în aceste societãti, iar cînd se vor încheia contractele de management de performantã, cît de curînd, vom fi foarte atenti. Nu se poate asa ceva. Noi dãm bani, se fac achizitii, se fac reparatii capitale, iar noi, de la consiliu, nu stim ce se întîmplã! A trecut perioada independentei celor care administreazã patrimoniul Consiliului Judetean. Repet, nu stiu dacã vor exista schimbãri, dar dacã va fi cazul, cei care vor veni vor fi profesionisti“, a declarat Vasile Pruteanu.

Nici cei din Consiliu nu se simt prea bine

Presedintele legislativului judetean nu e prea multumit nici de modul în care se lucreazã în consiliu. Vasile Pruteanu zice cã unii muncesc pe brînci, în timp ce altii stau degeaba. Pentru cã nu stiu ce au de fãcut sau nu se pricep la ce au de fãcut. Prin urmare, îi bagã pe toti în evaluare. Vicepresedintii Vlad Marcoci si Emil Bostan au primit în grijã compartimente si directii si trebuie sã discute cu fiecare salariat, sã-l cerceteze la fisa postului. „Noua organigramã va fi aprobatã în luna august. Termenul pînã la care va fi finalizatã evaluarea sefilor de directii si compartimente este 1 august. Nu intentionãm sã dãm pe nimeni afarã din Consiliul Judetean, am mai spus si o repet, dar nici nu putem continua asa“, a spus Vasile Pruteanu, precizînd cã, dupã evaluare, rezultatele proaste îi vor face pe unii sã plece singuri. Seful CJ n-a vrut sã spunã care sînt compartimentele nevralgice ale institutiei, dar a promis cã le va nominaliza dupã ce încheie evaluarea. S-a declarat în schimb deceptionat de serviciul Programe, în spatele cãruia nu a gãsit „mare lucru“ si pe care l-a reorganizat deja înfiintînd compartiment de dezvoltare ruralã, unitate ce va relationa direct cu primarii de comune si îi va ajuta pe acestia sã facã proiecte si sã ia banii europeni.

Articol afisat de 2216 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 15.07.2008 11:23
e clar cata treaba va face Pruteanu
daca aincaput asa e clara treaba! Se urmareste deturnarea fondurilor europene ,iar cu oameni incomozi nu se poate face asta. Trebuie puse slugile pdl. Sa-ti fie rusine nesimtitule ca nu te-a pus acolo mama ta! Nu mai scapa tara asta de secaturi ca voi? Va vine si voua randul stati linistiti.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective