Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Seful cel mare l-a instalat pe noul sef al Gãrzii

• comisarul general Adrian Cucu s-a aflat ieri în Piatra Neamt pentru a-l instala pe Stefan Rusu în functia de comisar sef adjunct al Gãrzii Neamt • oficialul bucurestean a participat la sedinta programatã ieri si s-au discutat strategii viitoare • Stefan Rusu, care va conduce institutia nemteanã cel putin pentru urmãtoarele 6 luni, a fost pînã pe 12 iulie director executiv al Departamentului de Control din cadrul Directiei de Finante Neamt •

Stefan Rusu, noul comisar sef adjunct al Gãrzii Financiare Neamt, care va conduce de acum încolo institutia, si-a început activitatea ieri, 14 iulie 2008. Ordinul de detasare din functia de director executiv al Departamentului de Control din cadrul Directiei de Finante Neamt era valabil de pe 12 iulie, dar cum a fost sfîrsit de sãptãmînã, prima zi de lucru în functia de conducere de la Gardã a fost ieri. Pentru instalarea la sefia Gãrzii si pentru alte probleme organizatorice, de la primele ore ale dimininetii a fost prezent si comisarul general Adrian Cucu, din cadrul Comisariatului General al Gãrzii Financiare.
„ÃŽntîmplãtor sau premeditat, vizita comisarului general Adrian Cucu a coincis cu prima mea zi de lucru la Garda Financiarã Neamt. Am avut o sedintã de lucru cu analiza rezultatelor pe sãptãmîna trecutã si planul pentru sãptãmîna în curs, sedintã dealtfel obisnuitã, care are loc în fiecare zi de luni, la care a participat si dînsul. Apoi am avut discutii pe sectiuni, pentru a stabili strategiile viitoare“, a declarat noul sef al Gãrzii Financiare Neamt, Stefan Rusu. Acesta a mai lucrat ani buni ca si comisar financiar, respectiv din anii de înfiintare a institutiei, ‘92-’93, pînã în urmã cu patru ani. Postul de comisar sef adjunct, desi a fost în organigramã de la început a fost desfiintat ulterior, si a reapãrut în august 2007. Cu toate cã existã de aproape un an, a fost tot timpul vacant, si asa a rãmas pînã sîmbãtã 12 iulie 2008. Chiar dacã este detasat pentru o perioadã limitatã, cel putin în urmãtoarele 6 luni Rusu va asigura conducerea institutiei unde are cea mai mare functie. Asta deoarece cel mai probabil fostul comisar sef, Nicu Florescu, aflat momentan în concediu medical, nu se va mai întoarce în Neamt. Acesta venise de la Sibiu, via Suceava, si a preluat functia de pe 15 mai 2008. Ulterior a obtinut în instantã suspendarea detasãriii care l-a dus prin mai multe judete ale tãrii, sentinta Curtii de Apel Brasov fiind emisã pe 30 iunie 2008. Anterior, Garda Neamt a fost condusã mai multi ani de Constantin Nistor, însã el a fost retrogradat din functie, din luna martie 2008, pentru o perioadã de un an. La acea vreme Nistor a afirmat cã retrogradarea vine deoarece nu a executat ordinele primite pe linie politicã si, desi era vacant postul de adjunct la Garda Neamt, a fost trecut din functia de comisar sef de sectie în cea de comisar sef de divizie, adicã mai multe trepte inferioare si nu cea imediat urmãtoare.
În mai putin de douã luni, de pe 15 mai încoace, pe la sefia Gãrzii Financiare Neamt s-au perindat nu mai putin de trei persoane. Desi Stefan Rusu pare multumit de noua sa functie, ceilalti doi - Florescu si Nistor- sînt implicati în litigii cu statul. Florescu a cîstigat prima bãtãlie, suspendarea detasãrii, si asteaptã decizia judecãtorilor brasoveni în ce priveste anularea ordinului prin care s-a dispus detasarea sa. În ce-l priveste pe Nistor, acesta asteaptã decizia magistratilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective