Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Seful cel mare l-a instalat pe noul sef al G´┐Żrzii

• comisarul general Adrian Cucu s-a aflat ieri ´┐Żn Piatra Neamt pentru a-l instala pe Stefan Rusu ´┐Żn functia de comisar sef adjunct al G´┐Żrzii Neamt • oficialul bucurestean a participat la sedinta programat´┐Ż ieri si s-au discutat strategii viitoare • Stefan Rusu, care va conduce institutia nemtean´┐Ż cel putin pentru urm´┐Żtoarele 6 luni, a fost p´┐Żn´┐Ż pe 12 iulie director executiv al Departamentului de Control din cadrul Directiei de Finante Neamt •

Stefan Rusu, noul comisar sef adjunct al G´┐Żrzii Financiare Neamt, care va conduce de acum ´┐Żncolo institutia, si-a ´┐Żnceput activitatea ieri, 14 iulie 2008. Ordinul de detasare din functia de director executiv al Departamentului de Control din cadrul Directiei de Finante Neamt era valabil de pe 12 iulie, dar cum a fost sf´┐Żrsit de s´┐Żpt´┐Żm´┐Żn´┐Ż, prima zi de lucru ´┐Żn functia de conducere de la Gard´┐Ż a fost ieri. Pentru instalarea la sefia G´┐Żrzii si pentru alte probleme organizatorice, de la primele ore ale dimininetii a fost prezent si comisarul general Adrian Cucu, din cadrul Comisariatului General al G´┐Żrzii Financiare.
„´┐Żnt´┐Żmpl´┐Żtor sau premeditat, vizita comisarului general Adrian Cucu a coincis cu prima mea zi de lucru la Garda Financiar´┐Ż Neamt. Am avut o sedint´┐Ż de lucru cu analiza rezultatelor pe s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna trecut´┐Ż si planul pentru s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna ´┐Żn curs, sedint´┐Ż dealtfel obisnuit´┐Ż, care are loc ´┐Żn fiecare zi de luni, la care a participat si d´┐Żnsul. Apoi am avut discutii pe sectiuni, pentru a stabili strategiile viitoare“, a declarat noul sef al G´┐Żrzii Financiare Neamt, Stefan Rusu. Acesta a mai lucrat ani buni ca si comisar financiar, respectiv din anii de ´┐Żnfiintare a institutiei, ‘92-’93, p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn urm´┐Ż cu patru ani. Postul de comisar sef adjunct, desi a fost ´┐Żn organigram´┐Ż de la ´┐Żnceput a fost desfiintat ulterior, si a reap´┐Żrut ´┐Żn august 2007. Cu toate c´┐Ż exist´┐Ż de aproape un an, a fost tot timpul vacant, si asa a r´┐Żmas p´┐Żn´┐Ż s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż 12 iulie 2008. Chiar dac´┐Ż este detasat pentru o perioad´┐Ż limitat´┐Ż, cel putin ´┐Żn urm´┐Żtoarele 6 luni Rusu va asigura conducerea institutiei unde are cea mai mare functie. Asta deoarece cel mai probabil fostul comisar sef, Nicu Florescu, aflat momentan ´┐Żn concediu medical, nu se va mai ´┐Żntoarce ´┐Żn Neamt. Acesta venise de la Sibiu, via Suceava, si a preluat functia de pe 15 mai 2008. Ulterior a obtinut ´┐Żn instant´┐Ż suspendarea detas´┐Żriii care l-a dus prin mai multe judete ale t´┐Żrii, sentinta Curtii de Apel Brasov fiind emis´┐Ż pe 30 iunie 2008. Anterior, Garda Neamt a fost condus´┐Ż mai multi ani de Constantin Nistor, ´┐Żns´┐Ż el a fost retrogradat din functie, din luna martie 2008, pentru o perioad´┐Ż de un an. La acea vreme Nistor a afirmat c´┐Ż retrogradarea vine deoarece nu a executat ordinele primite pe linie politic´┐Ż si, desi era vacant postul de adjunct la Garda Neamt, a fost trecut din functia de comisar sef de sectie ´┐Żn cea de comisar sef de divizie, adic´┐Ż mai multe trepte inferioare si nu cea imediat urm´┐Żtoare.
´┐Żn mai putin de dou´┐Ż luni, de pe 15 mai ´┐Żncoace, pe la sefia G´┐Żrzii Financiare Neamt s-au perindat nu mai putin de trei persoane. Desi Stefan Rusu pare multumit de noua sa functie, ceilalti doi - Florescu si Nistor- s´┐Żnt implicati ´┐Żn litigii cu statul. Florescu a c´┐Żstigat prima b´┐Żt´┐Żlie, suspendarea detas´┐Żrii, si asteapt´┐Ż decizia judec´┐Żtorilor brasoveni ´┐Żn ce priveste anularea ordinului prin care s-a dispus detasarea sa. ´┐Żn ce-l priveste pe Nistor, acesta asteapt´┐Ż decizia magistratilor de la ´┐Żnalta Curte de Casatie si Justitie.

Articol afisat de 1812 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective