Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 15 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Istoria“ Ceahlãului, atuul noului contract al lui Florin Marin

• presedintele Viorel Mãstãcãneanu a precizat cã promovarea de jucãtori si transferurile importante din mandatele precedente au stat la baza numirii lui Florin Marin ca antrenor la Ceahlãul • „Momente de conjuncturã mai bune sau mai putin bune au dus la despãrtirile noastre din trecut“, a declarat „Flocea“ • conducerea s-a gîndit si la tehnicieni din Ucraina si Macedonia înainte de luarea deciziei cu actualul manager general • Ceahlãul pleacã azi în cantonament la Tîrgu Neamt cu un lot de 26 de jucãtori •

Numirea lui Florin Marin la Ceahlãul a surprins pe multi, mai ales cã s-a ajuns la al cincilea „mariaj“ între cele douã pãrti. Si asta în conditiile în care pînã acum „Flocea“ nu a stat la Piatra Neamt mai mult de un sezon. Prima datã a fost în campionatul 1996-1997, apoi în 2001, în turul campionatului 2004-2005 si în sezonul 2006-2007. ÃŽntrebarea pentru Viorel Mãstãcãneanu, presedintele Consiliului de Administratie al FC Ceahlãul, a fost astfel urmãtoarea: „De ce Florin Marin, dacã de fiecare datã cînd a fost aici (n.r. - la Ceahlãul) nu a stat mai mult de un sezon?“. Rãspunsul oficialului pietrean a venit prompt: „Am analizat situatia sa exact din acest punct de vedere. Am stiu cã a stat putin pe la noi, însã rezultatele au fost bune. Am ajuns la concluzia cã si-a fãcut treaba la Piatra Neamt. A promovat jucãtori, a format o echipã puternicã si s-au fãcut transferuri importante în perioadele în care a fost principal la noi. Nume precum Alistar, Iencsi, Costel Ilie, Costel Enache, Axinia, Perjã, Burdujan, Forminte, Nemtanu sau Avãdanei au format punctul forte al deciziei noastre. Am încredere cã de aceastã datã colaborarea va fi de foarte multã duratã“. ÃŽn aceste conditii, se poate trage concluzia cã istoria în etape si pe perioade scurte a lui Florin Marin la Ceahlãul a dus la rechemarea sa pentru a forma o echipã puternicã pentru viitor. Viorel Mãstãcãneanu a recunoscut cã un antrenor macedonean si unul ucrainian au mai fost în atentia conducerii galben-negrilor. „Ne-a fost greu sã apelãm la serviciile acestora pentru cã nu eram convinsi cã vor avea rãbdarea necesarã unei munci pe mai multi ani la Ceahlãul. Contractul pe 5 ani l-am propus noi, cei din conducerea clubului“, a explicat Mãstãcãneanu.

„Diferite motive m-au fãcut sã plec“

Florin Marin a explicat despãrtirile sale dese de Ceahlãul prin faptul cã au existat si oferte foarte bune, dar si pentru cã au existat unele probleme la echipã. „Diferite motive m-au fãcut sã plec. Momente de conjuncturã mai bune sau mai putin bune au dus la despãrtirile noastre din trecut. Consider însã cã ce a fost a fost si cã acum vrem cu totul altceva. Propunerea unui asemenea contract a venit din partea Ceahlãului, iar strategia gînditã de conducãtori mi-a dat încredere cã pot reveni la Piatra Neamt“, a declarat Florin Marin, managerul general al nemtenilor.
O problemã interesantã în planul galben-negrilor este cea a formãrii unui lot care sã se bazeze numai pe elemente autohtone, în principal din zona Moldovei. Se merge pe aceastã idee deoarece astfel ar putea creste atasamentul jucãtorilor pentru club si culorile acestuia. Florin Marin si conducerea galben-negrilor cred în acest deziderat, însã tehnicianul a spus cã aria de selectie nu se va limita aici, ci în toatã tara. „Nu numai în Moldova vom cãuta jucãtori, ci si în alte pãrti. Important este sã se muleze pe proiectul nostru. Vrem mai multi din aceastã zonã pentru cã vor sti cum sã respecte Ceahlãul mai mult. Evident cã atunci cînd va veni vorba de strãini vom analiza extrem de bine si vom întãri lotul, dar numai dacã dovedesc faptul cã sînt mai buni decît ceea ce avem noi în curtea proprie“, a precizat Florin Marin.
Ceahlãul pleacã în cantonament de astãzi si pînã pe 29 iulie, cu 26 de jucãtori în lot. Nu vor fi la Tîrgu Neamt, Cristescu, Hãrãgutã, Macovei, trimisi la echipa a II-a, Borz, plecat sã-si caute echipã si Fedorenko, de asemenea plecat în cãutarea unei noi destinatii. ÃŽn cele douã sãptãmîni de muncã, jucãtorii vor avea parte si de meciuri amicale, toate la Tîrgu Neamt. Primul va fi pe 23 iulie, ora 11, cu Willy Bacãu sau Laminorul Roman, pentru ca urmãtorii adversari sã fie Aerostar Bacãu (26 iulie - ora 11) si FC Botosani (29 iulie - ora 11). „Jucãtorii vor avea un program de antrenamente în care vom combina pregãtirea fizicã cu cea tehnico-tacticã, nu asa cum a apãrut prin ziare cã nu stiu ce vor avea de fãcut. Este un cantonament de varã normal. Sã nu se teamã nimeni... Nu-i bag în minã“, a încheiat Florin Marin.

Articol afisat de 1386 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective