Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iulie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

2008-2009, an scolar cu 35 de sãptãmîni

Clopotelul va suna si în acest an tot pe 15 septembrie. Ministerul Educatiei a stabilit ca în aceastã zi sã înceapã anul scolar 2008-2009, urmînd sã se încheie pe 13 iunie anul viitor. Sînt în total 35 de sãptãmîni de scoalã, 172 de zile lucrãtoare. Urmãtorul an scolar va fi organizat tot pe semestre. Primul începe luni, 15 septembrie, si se terminã vineri, 30 ianuarie 2009. Acesta va fi întrerupt de vacanta de iarnã care începe într-o sîmbãtã, 20 decembrie, si se încheie în duminica de 4 ianuarie. Al doilea semestru începe pe 9 februarie si se încheie pe 12 iunie, într-o vineri. Tot în primul semestru, în perioada 27 octombrie - 2 noiembrie 2008, clasele din învãtãmîntul primar si grupele din învãtãmîntul prescolar sînt în vacantã, iar în intervalul 31 ianuarie - 8 februarie 2009 este programatã vacanta intersemestrialã. Vacanta de primãvarã e planificatã între 11 si 20 aprilie, iar vacanta mare începe pe 13 iunie si se încheie pe 13 septembrie.
Existã si exceptii de la regulã, stabilite prin derogare de la ordinul ministerial. Clasele a IX-a si a X-a de la scoala de arte si meserii, clasa a XII-a de liceu (filiera tehnologicã, ruta directã de calificare) si clasa a XIII-a de liceu (filiera tehnologicã, ruta progresivã de calificare) vor urma cursurile timp de 36 de sãptãmîni, cu cinci zile lucrãtoare mai mult decît ceilalti elevi, pentru cã la ei intervine o sãptãmîna de practicã în conditii reale de muncã. Orele prevãzute pentru aceastã sãptãmînã vor fi planificate de fiecare unitate de învãtãmînt în parte, în functie de prevederile contractului sau ale conventiei de colaborare cu partenerii. O altã exceptie o constituie practica elevilor din clasele a XI-a (anul de completare), a XI-a de liceu (filiera tehnologicã, ruta directã de calificare) si a XII-a de liceu (filiera tehnologicã, ruta progresivã de calificare). Durata cursurilor acestora se întinde pe 37 de sãptãmîni, ultimele douã fiind destinate instruirii practice, între 15 si 26 iunie 2009. Cursurile la scolile postliceale sau de maistri sînt stabilite prin planurile de învãtãmînt în vigoare. Tezele pe primul semestru se vor sustine pînã pe 19 decembrie, iar pe al doilea, pînã pe 15 mai. Calendarul bacalaureatului viitor, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competentelor profesionale, precum si calendarul admiterii în clasa a IX-a vor fi aprobate prin alte ordine ale ministrului.

Articol afisat de 2544 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective