Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ASASINAT DEJUCAT

ASASINAT DEJUCAT

Un politist a fost omul potrivit la locul potrivit

• ucigasul unei bãtrîne de 79 de ani, care locuia într-un bloc de pe Dacia, a fost prins cînd se pregãtea sã ucidã din nou • victimã putea fi o octogenarã de 81 de ani • ambele bãtrîne îl omeneau pe Ionut Nistor, devenit la 31 de ani boschetar • alertati prin numãrul de urgente 112 politistii au ajuns în 3 minute la usa victimei • pentru cã se auzeau zgomote, unul dintre oamenii legii a spart usa de la intrare • autorul era deasupra victimei si o sugruma • acuzatul a comis prima crimã de ziua lui •

Dupã douã sãptãmîni de audieri, razii, anchete, confruntãri si alte acte specifice anchetei penale, cel care a ucis o bãtrînã de 79 de ani cu o cruzime fãrã de margini a fost prins. Criminalul nu a fost dovedit datoritã amprentelor sau altor urme pe care le lãsase la fata locului, ci pentru cã a atacat din nou, de aceastã datã o bãtrînã de 81 de ani, de pe strada Mihai Eminescu. Datoritã interventiei inspirate a unui politist, criminalul a fost prins înainte sã ucidã din nou. Totul a plecat de la un apel la 112, fãcut de cumnatul victimei luni, 11 august 2008, dupã ora 17. Omul a reclamat faptul cã Adela Potra, de 81 de ani, l-a sunat afirmînd cã a fost atacatã de un cersetor. ÃŽn 3 minute de la apel o patrulã formatã din trei politisti a ajuns la apartamentul cu pricina si desi au bãtut nu a rãspuns nimeni. Apoi din locuintã s-au auzit gemete si tipete, drept pentru care agentul sef Relu Pãun a luat decizia de a sparge usa. Asa a fost capturat Ionut Nistor, de 27 de ani, din Piatra Neamt, cel care ulterior a recunoscut si omorul de pe strada Dacia, de pe data de 31 iulie 2008. „Am fost sesizati prin apelul 112 cã la adresa respectivã o doamnã în vîrstã era agresatã. ÃŽn fata blocului ne-am întîlnit si cu persoana care sunase. Am bãtut în repetate rînduri la usã, dar nu a rãspus nimeni. Am auzit un lãtrat, apoi un geamãt, iar mai apoi un strigãt. Initial m-am gîndit sã solicit pompierii pentru a ridica scara la etajul IV sã vedem ce se întîmplã pe geam, dar cînd am auzit tipãtul am spart usa cu piciorul. Victima era întinsã în pat, iar agresorul era deasupra ei. L-am încãtusat si am solicitat o ambulantã pentru femeie. ÃŽmpreunã cu colegii mei Cristina Baghiu si agentul Bodescu am asteptat echipa de cercetare“, a declarat vizibil emotionat de prezenta presei, agentul Pãun.

Fapte la indigo

Imediat ce anchetatorii au ajuns la fata locului si-au dat seama cã cel mai probabil au de-a face cu aceeasi persoanã care ucisese în urmã cu douã sãptãmîni. „ÃŽntre scena de aici si cea de la uciderea victimei de pe Dacia existau numeroase similitudini. Toatã casa era rãvãsitã, lucrurile din dulapuri erau scoase si aruncate pe jos, pînã si ora era aceeasi. Probatiunea a fost dificilã, deoarece în primul caz am avut urme papilare si biologice care au fost trimise spre prelucrare, dar din pãcate primele erau incomplete si nu l-am putut identifica. Trebuie sã stabilim dacã autorul îsi studia victima, iar dacã acest lucru va fi dovedit s-ar putea sã avem de-a face cu un caz de omor în serie“, a apreciat Florin Amihãiesei, seful Serviciului Investigatii Criminale din IPJ Neamt. Nistor a fost prezentat instantei de judecatã cu propunere de arestare pentru tîlhãrie, dar cauza va fi conexatã cu cea de omor calificat. Conform anchetatorilor, Nistor provine dintr-o famile de oameni obisnuiti, dar dupã moartea tatãlui mama sa s-a recãsãtorit, iar el a început o altã viatã. S-a încurcat cu oamenii strãzii, cei fãrã adãpost, a devenit repede consumator de alcool, iar de aici pînã la infractiuni nu a mai fost decît un pas. „Data la care a comis crima, 31 iulie, este data lui de nastere. De atunci a fost cãutat dar nu a mai apãrut în zonã decît în urmã cu douã zile, perioadã despre care urmeazã sã stabilim unde a fost. ÃŽn anul 2001 a fost condamnat prima datã 3 ani pentru tîlhãrie, apoi în 2003 a obtinut o scoatere de sub urmãrire penalã pentru furt si a primit o amendã de 6 milioane de lei, iar în 2006 are o altã amendã pentru furt. Mai are mustrãri si amenzi pentru cersetorie. Consider cã pentru prinderea lui s-a actionat profesionist, iar un politist poate avea una, cel mult douã ocazii de acest fel în viatã“, a apreciat seful Politiei Neamt, Aurelian Vasea Soric. De la Adela Potra, monstrul a sustras cîteva bijuterii din aur si 70 de lei.

S-a întors pentru a ucide

Nistor nu a încercat sã ascundã uciderea Mariei Petrut, de 79 de ani, pe 31 iulie, ziua lui de nastere. A recunoscut cã un pulover pe care-l abandonase la domiciliul victimei era al lui, ba le-a spus anchetatorilor si cui vînduse cerceii sustrasi. Bijuteriile au fost gãsite imediat, la o persoanã din anturajul lui, cãruia îi oferise pentru suma modicã de 15 lei. ÃŽn evidentele Politiei, Nistor apare cu trei fizionomii diferite. De cîte ori a fost anchetat, avea un alt look, pãr lung, scurt, barbã etc. Desi cercetãrile sînt abia la început, se pare cã Nistor a luat de la ultima victimã cîteva bunuri, a plecat, dupã care s-a întors cu intentia clarã de a ucide. Este surprinzãtor cum desi nu se sinchisea de amprentele sau mucurile de tigãri pe care le lãsase din belsug la cele douã fapte, s-a întors sã o ucidã pe Adela Potra deoarece se temea ca nu cumva aceasta sã-l reclame. Poate cã nu realiza cã acestea pot fi probe certe în administrarea probatoriului. „Autorul nu intra prima datã în casã la victime. Acestea îi ofereau mîncare, îl stiau si nu se temeau de el. Fãcea parte din cercul nostru de suspecti, dar nu am dat de el pentru audieri“, a declarat Paul Tablan, din cadrul Serviciului de investigatii criminale.

31 iulie 2008

Reamintim cã Maria Petrut, de 79 de ani, a fost ucisã în propria locuintã, cu o cruzime fãrã de margini, pe 31 iulie 2008. Cadavrul a fost descoperit în jurul orei 21 de o vecinã, iar legistul a apreciat cã bãtrîna murise în urmã cu circa o orã. Criminalul a intrat în casã dupã ora 17. A sunat, iar femeia care îl stia pe Nistor deoarece îi dãduse mîncare în repetate rînduri, a deschis. De acum înainte autorul le va povesti criminalistilor ce s-a întîmplat, dar cert este cã a ucis în scop de jaf. A plecat cu cerceii recuperati ieri si a rãvãsit toatã casa. A tocat la propriu victima în bãtaie, cãreia, în încercarea de a-i lua verigheta i-a rupt degetul, dar fãrã succes. Necropsia a stabilit cã bãtrînei îi fuseserã rupte mai multe coaste, fusese strînsã de gît si avea fracturate oasele, piramida nazalã fusese spartã, dar a decedat ca urmare a hemoragiei meningo-cerebrale, adicã dupã ce a a fost lovitã de nenumãrate ori cu capul de obiecte dure. Anchetatorii au gãsit pe corpul victimei 60-70 de lovituri. Victima nu a fost violatã. Fapta a fost recunoscutã ieri de Ionut Nistor. Deocamdatã el este acuzat de omor calificat si tîlhãrie, dar este posibil ca încadrarea sã sufere modificãri pînã la finalizarea urmãririi penale.

Articol afisat de 2241 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU, Raluca HUMÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 13.08.2008 13:39
si politistul ala...gata? Atat?
nu-l recompenseaza nimeni? Nimic? Bravo lui pt. ce a facut. Un om care cu adevarat si-a facut datoria. In conditiile legii stiu ca nu putea sparge usa, dar iata ca a facuto si a salvat acea femeie de la moarte. Bravo lui! Nu mai zic de faptul ca datorita lui a fost prins nenorocitul asta pe care-l cauta politia de atata timp.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective