Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 13 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un nou gest politic al Parchetului

Procurorul general al României a cerut, joi, 21 iulie 2008, aprobarea Parlamentului pentru începerea urmãririi penale împotriva lui Adrian Nãstase în dosarul zis si Ion Melinescu.
Asa cum a fost relatatã stirea chiar si de publicatiile independente de Cotroceni, s-ar întelege cã DNA i-a mai trîntit un dosar lui Adrian Nãstase. În realitate nu e vorba de nici un dosar nou, ci de unul retrimis de Înalta Curte de Casatie si Justitie pe 30 octombrie 2007 la DNA pentru refacerea urmãrii penale pe motiv cã n-a existat avizul Parlamentului. Procurorii DNA au fãcut recurs. Pe 15 aprilie 2008, completul de 9 judecãtori ai ÎCCJ a respins recursul DNA.
Asadar, DNA a avut acest dosar încã din 15 aprilie 2008. De ce l-a trimis la Parlament, potrivit deciziei Curtii din 15 aprilie 2008, abia acum, dupã aproape patru luni? Din motive politice, desigur. Dincolo de aceste lucruri, dosarul dezvãluie modul banditesc în care DNA face politie politicã la comanda lui Traian Bãsescu.
O scurtã recapitulare se impune. În octombrie 2004, dupã o supraveghere de 18 luni, cel mai bogat om de afaceri din Craiova, Genicã Boiericã e arestat pentru un prejudiciu de 400 miliarde lei fãcut statului român prin returnarea ilegalã de TVA. În decembrie 2004, la Bucuresti are loc schimbarea de regim. O datã cu ea are loc si schimbarea de procurori. Noii Tulusi încep cu Genicã Boiericã un joc de-a soarecele cu pisica. În perioada 10 ianuarie 2006-2 februarie 2006, în puscãrie fiind, Genicã Boiericã se apucã de scris.
Urmarea acestei crize? Infractorul face cinci (!) denunturi în dreapta si-n stînga. Unul dintre ele îl vizeazã pe Adrian Nãstase. Potrivit creatiei lui Genicã Boiericã, în cursul lunii noiembrie 2000, Ion Melinescu, membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spãlãrii Banilor (numit de Valeriu Stoica ministru al Justitiei în guvernul CDR) l-ar fi contactat pe Adrian Nãstase prin intermediul lui Ristea Priboi pentru a-l avertiza cã la oficiu se aflã lucrarea S-3439/1999 prin care Dana Nãstase era suspectatã cã ar fi depus la Creditanstalt din Austria (Banca preferatã, culmea! si de trãdãtorii Seres si Nagy) suma de 400.000 dolari fãrã o justificare solidã a provenientei. Ion Melinescu - sustinea Genicã Boiericã din puscãrie - l-ar fi contactat pe Adrian Nãstase prin intermediul lui si al lui Ristea Priboi (si el învinuit în Dosarul de deturnare de TVA).
Cu acest prilej, Ion Melinescu (simplu membru al Plenului) i-ar fi spus lui A. Nãstase cã el va bloca ajungerea la Parchet a lucrãrii.
Tot potrivit lui Genicã Boiericã, dupã alegerile din 2000, Adrian Nãstase, ajuns premier, ar fi impus în sedinta de Guvern din 28 decembrie 2000, Hotãrîrea nr. 1399/30 decembrie 2000 de înlocuire a fostului sef al Oficiului, Adrian Cucu, cu Ion Melinescu.
Pe 18 ianuarie 2006, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spãlãrii Banilor a sesizat Parchetul cu privire la disparitia lucrãrii S-3439/1999. Curios cum Oficiul s-a sesizat exact în perioada cînd Genicã Boiericã fãcea denuntul! DNA îl rãsplãteste pe Genicã Boiericã: La 6 august 2006, cere înjumãtãtirea pedepsei pentru Genicã Boiericã. La 24 august 2006, Genicã Boiericã e eliberat din închisoare. Pe 31 mai 2007, DNA trimite ÎCCJ dosarul lui Adrian Nãstase. Care Înaltã Curte îl retrimite DNA pentru refacerea urmãrii penale dupã avizarea de cãtre Parlament. Dincolo de suspectarea drept infractiune a unei numiri în functie de cãtre un sef de guvern- lucru care i se va putea întîmpla mai tîrziu si lui Cãlin Popescu Tãriceanu, dar si lui Traian Bãsescu - cererea adresatã Parlamentului acum si nu în aprilie, odatã cu dosarul Termopanelor, dezvãluie încã odatã nevoia Parchetului General de a face politicã si nu Justitie.

Articol afisat de 1331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective