Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sens unic pe unele strãzi ale Pietrei

Mai multe strãzi din Piatra Neamt vor fi deschise circulatiei auto numai pe un singur sens. Comisia rutierã a municipiului a hotãrît ca pe strãzile Progresului si Mãrãtei sã fie instituit sens unic, iar ieri au luat în discutie aceeasi mãsurã pentru mai multe strãzi din zona 1 Mai si pentru strada Burebista. Nu e prima datã cînd strãzile pierd o bandã de circulatie, dar este pentru prima datã cînd motivul care stã la baza acestei decizii este de ordin rutier, nu administrativ. „Pînã acum, de fiecare datã cînd s-a ordonat sens unic pe strãzi, a fost din cauza amenajãrii parcãrilor de resedintã. De aceastã datã, nu va fi cazul. Motivul tine strict de fluidizarea traficului rutier“, a explicat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei. Tot în sedinta de ieri, comisia rutierã a analizat locurile în care urmeazã sã fie amplasate oglinzile stradale, a cãror montare au hotãrît-o acum cîteva sãptãmîni. Directia tehnicã a primãriei si-a trimis pe teren oameni ca sã vadã exact unde e nevoie de aceste oglinzi. ÃŽn primul rînd, vor fi montate în principalele intersectii din cartierul Precista, în special cea din zona magazinului Vînãtorul si Pescarul. Este una din zonele critice, considerã oficialii primãriei, dar nu singura. Cu toate oglinzile si sensurile unice, circulatia auto în Piatra Neamt tinde sã devinã o problemã tot mai greu de controlat. Indisciplina de care dau dovadã unii soferi, chiar nesimtirea, în unele cazuri, e tot mai dificil de îndurat de ceilalti participanti la trafic. Asta desi politistii, cît si cei comunitari, anuntã, fie împreunã, fie separat, supraveghere continuã si sanctiuni cît cuprinde. Nu mai departe de sãptãmîna trecutã, agentii comunitari au gãsit 16 conducãtori auto cu masinile pe spatii verzi sau pe trotuare, iar pe altii i-au prins încãlcînd Codul rutier. Numai în zilele de week-end au fost date 83 de amenzi, însumînd 9.700 de lei, soferilor prinsi cu abateri pe mai multe artere ale orasului. N-a folosit la nimic.

Articol afisat de 1692 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 13.08.2008 05:41
doar atat?
Despre soferii agresivi, care injura in trafic pt. ca nu i-ai lasat "sa se bage" (de parca ai avea vreo obligatie), nu zice nimeni nimic? Sau despre faptul ca in fata magazinului Unic abia se poate circula, si cu toate astea n-am vazut o masina blocata acolo (unde e stalpul ala cu un cerc cu un X in el...)de mai bine de 2 ani? De ce? a dat dispozitie dl Ouatu sa nu se blocheze masinile in fata proprietatii 'mnealui, ca sa nu-si piarda clientii? Sau care e ratiunea? In tot orasul sunt VANATI soferii, acolo e ca-n pampas. Reprezentantii primariei au raspuns si la intrebarea mea? Sau cei de la parcari, mai bine...???????
Ad�ugat de ela_xt4j la data 15.08.2008 10:22
teroare
sensurile unice din zona precista sunt terorizante!!!mai ales strada burebista la intersectia cu independentei...acolo ar trebui o oglinda neaparat, parcarile sunt pe partea care impiedica vizibilitatea...apropo de parcari, la iesirea din parcare spre stada burebista, sunt 2 microbuze de marfa parcate pe coltul intersectiei...am facut accident din cauza lor si am permisul suspendat...a cui e vina????
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective