Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Trucaj cu epoleti?

Trucaj cu epoleti?

• un politist din Hangu a spulberat un motociclist german • accidentul a avut loc pe DN 15, la cîtiva kilometri de centrul comunei • sotia turistului afirmã cã omul legii mirosea puternic a alcool • agentul Trifescu a plecat de la locul faptei, ajutat se pare de un coleg de la Postul de Politie Ceahlãu • conducerea Politiei a demarat o anchetã • reporterii Monitorului au încercat sã elucideze pe teren o serie de aspecte neclare •

Un ciudat accident rutier, în care a fost implicat un politist din cadrul Postului de Politie Hangu, s-a soldat cu rãnirea gravã a unui cetãtean german. Evenimentul s-a înregistrat ieri dupã-amiazã, pe DN 15, la aproximativ 5 kilometri de centrul comunei Hangu. Primele cercetãri ale lucrãtorilor de la Politia Rutierã aratã cã vinovat de producerea accidentului este agentul Leonard Trifescu care a pãtruns inexplicabil pe contrasens. O posibilã explicatie ar putea fi gãsitã în declaratia sotiei cetãteanului german, femeia afirmînd cã politistul mirosea a alcool. Acest lucru nu a putut fi dovedit deocamdatã, motivul fiind cã omul legii, din cauza leziunilor suferite, nu a putut sufla în alcooltester. În schimb, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Informatiile privind acest eveniment nu sînt deloc clare, motiv pentru care comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, a trimis la fata locului o echipã de anchetã condusã de cãtre comisarul Neculai Catanã, seful Politiei Rutiere. Ancheta era asearã în plinã desfãsurare, iar rezultatul acesteia urmeazã sã fie fãcut public.
ÃŽn acest moment, cert este cã politistul, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen Golf, înmatriculat NT 86 ALI, se deplasa pe directia Hangu-Poiana Teiului. Ajuns într-o curbã la dreapta, agentul Trifescu a pierdut controlul volanului si a pãtruns pe contrasens, intrînd în coliziune cu o motocicletã BMW condusã din sens opus de cetãteanul german Franz Rausenberger. ÃŽn urma impactului, motociclistul a fost proiectat în afara carosabilului, într-o rîpã adîncã de 4-5 metri. Sotia cetãteanului neamt, Stefanie Rausenberger, venea în spatele sotului ei, conducînd o altã motocicletã. Tînãra a vãzut ce se întîmplã si a frînat brusc. Cu toate acestea nu a putut evita impactul cu autoturismul politistului. Dacã femeia s-a ales cu rãni usoare, nu se poate spune acelasi lucru despre sotul ei. Acesta a fost scos din prãpastie si dus de urgentã la Spitalul Bicaz. De aici a fost transferat la Spitalul Judetean Neamt, unde a rãmas sub supraveghere medicalã. Motociclistul a suferit multiple traumatisme, însã medicii sînt optimisti în ceea ce priveste sansele sale de supravetuire. Reporterii „Monitorul“ au gãsit-o la locul accidentului pe Stefanie Rausenberger si pe prietenii acesteia. „S-a întîmplat într-o fractiune de secundã. Era o curbã la stînga, iar Volkswagen-ul a pãtruns pe contrasens, lovind motocicleta sotului meu. A fost proiectat într-un copac, iar de aici a ajuns în prãpastie. Am reusit sã vorbesc la spital si mã bucur cã nu este rãnit grav. Este constient iar asta este bine. Cel care era la volan mirosea a alcool, sînt sigurã de acest lucru. M-a mirat foarte tare cã sotul meu a fost dus într-o directie, iar politistul a plecat în altã directie (spitalul din Ceahlãu n.r.). Eram în România de cîteva zile, iar astãzi trebuia sã ajungem la Lacu Rosu, iar de acolo la Sighisoara. Cred cã am fost norocosi de aceastã datã“, a declarat Stefanie Rausenberger.
Asearã, politistul vinovat era audiat la Postul de Politie Hangu de cãtre colegii sãi de la Piatra Neamt. Medicii de la Ceahlãu au considerat cã leziunile suferite nu necesitã internarea în spital. Totusi politistul implicat în accident a afirmat cã nu poate sufla în alcooltester. Si a fost crezut.
Comisarul Aurelian Vasea Soric a declarat cã se vor face cercetãri inclusiv cu privire la o posibilã faptã de fugã de la locul accidentului. Cîteva informatii aflate de reporterii Monitorului ridicã o serie de întrebãri legitime.
1. Dacã politistul nu a fost atît de grav rãnit încît sã fie internat, de ce nu a putut sufla în alcooltester?
2. De ce politistul a fost dus la spitalul din Ceahlãu, cînd turistul a fost dus la cel din Bicaz? (Curios este si faptul cã reporterii Monitorul nu au mai apucat sã-l gãseascã pe autorul accidentului la nici un spital, în conditiile în care circula informatia cã ar fi fost grav rãnit. În nici un caz nu ne-am fi asteptat sã fie plimbat cu masina si audiat)
3. Cum se explicã faptul cã masina implicatã în accident a dispãrut de la locul faptei, pentru ca, dupã ce s-a aflat de ancheta jurnalisticã, sã fie adusã înapoi?
ÃŽn editia de luni vom reveni cu mai multe amãnunte asupra acestui caz ciudat, informatiile ajunse pe adresa redactiei vorbind despre o anchetã „paralelã“ si un apel interesant la numãrul 112.

Articol afisat de 2498 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de caras3 la data 30.08.2008 18:40
POLITIE,POLITIE!
ASTA E POLITIA ROMANA MARI ASTEPTARI NU AVEM,PAI CRED CA O SA VINA TIMPURILE ASLEA UNDE O SA NE PROTEJAM SINGURI CA NICI O BAZA IN POLITIA ROMANA MERITATI LINSATI!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective