Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

500 de bãncute pentru pietreni

ÃŽndemnul la bãncute lansat de viceprimarul Dragos Chitic mai acum vreo lunã a fost luat în serios de pietreni. Peste 60 de asociatii de locatari s-au prezentat cu cerere la primãrie pentru a li se pune bãnci în fata blocului. Ritmul cererilor depuse a fost mult mai alert decît al fabricãrii bãncilor, asa încît oficialii au stopat operatiunea si au pus la cale un plan mai organizat. „Din cauza cerintelor mari de dotare cu mobilier stradal, în toate zonele orasului, solicitãrile vor fi rezolvate în functie de graficul de lucrãri al societãtii Publiserv si de data la care a fost depusã cererea la primãrie“, spun reprezentantii institutiei. Dat fiind cã s-au cerut cîteva sute de bãnci, cã toatã lumea a vrut cu spãtar în fata blocului si mai rezistente decît cele puse pînã acum în oras, conducerea primãriei a decis sã monteze bãnci fãrã spãtar în locurile publice, iar cele cu spãtar sã fie fãcute pe alt model, mai deosebit. „M-am ocupat personal de urgentarea realizãrii de bãncute. Mi-a fost prezentatã la primãrie o mostrã de bãncutã, pentru care mi-am dat acceptul chiar miercuri. Am dispus ca în cel mai scurt timp sã fie realizate mãcar 300 de bãncute care ar acoperi cererea imediatã în mai multe zone ale orasului“, spune viceprimarul Dragos Chitic. Solutia pe care s-a mers a fost una de mijloc. Bãncile montate în ultimul an pe domeniul public au fost din brad. Iar intemperiile si gradul de educatie al unora le-au adus în ultimul hal, indiferent în ce zone au fost montate. Pentru a le spori rezistenta, s-a optat pentru o variantã de lemn mai dur. Cel mai dur ar fi fost stejarul, dar e si tare costisitor. „Am mers pe varianta frasinului. E oricum o esentã mai tare ca bradul. Solutia tehnicã pe care am ales-o este cu patru lamele jos, pe partea de sedere, si cu trei sus, pe spãtar. Iar ca model se va asorta cu celelalte care au fost montate în oras“, a adãugat viceprimarul. „Mã streseazã aceastã problemã, pentru cã am promis“, a mãrturisit Dragos Chitic, „si din acest motiv am si luat decizia de a impune firmelor producãtoare sã realizeze în cel mai scurt timp aceste bãnci. Eu sper ca în cîteva sãptãmîni sã fie vãzute deja pe teren si vom începe într-o ordine de prioritãti. ÃŽn ordinea cererilor depuse la primãrie si în locurile în care Publiserv a îndepãrtat bãncile prin lucrãri si unde e firesc sã fie înlocuite. Plus 245 de bãnci fãrã spãtar care vin montate în locurile publice pentru odihnã“, a adãugat acesta.

Articol afisat de 1655 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de caras3 la data 30.08.2008 18:32
BRAVO
este extraordinara initiativa primariei, sa speram acum ca vor fi impartite corespunzator si ca se vor pastra! IN ATENTIA DOMNIILOR SALE POLITIA COMUNITARA!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective