Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Exod,

Avalans´┐Ż de cereri de sc´┐Żdere de la ´┐Żntretinere, la T´┐Żrgu Neamt

Num´┐Żrul apartamentelor nelocuite din T´┐Żrgu Neamt se m´┐Żreste pe zi ce trece, pentru c´┐Ż locuitorii prefer´┐Ż s´┐Ż plece peste hotare pentru un loc de munc´┐Ż mai bine pl´┐Żtit. Situatia se r´┐Żsfr´┐Żnge asupra furnizorilor de utilit´┐Żti, care constat´┐Ż o reducere continu´┐Ż a consumului. Cereri de sc´┐Żdere de la ´┐Żntretinere apar tot timpul la Acvaterm, iar directorul Iustin Lungu spune c´┐Ż nu este zi f´┐Żr´┐Ż s´┐Ż-i vin´┐Ż la aprobat dou´┐Ż-trei astfel de solicit´┐Żri. Proprietarii declar´┐Ż cu m´┐Żna pe inim´┐Ż c´┐Ż nimeni nu va mai locui ´┐Żn apartament. ´┐Żns´┐Ż, pentru a elimina eventualele discutii cu vecinii pe marginea consumului de ap´┐Ż, cei de la Acvaterm cer s´┐Ż fie sigilat contorul, contra unei taxe, sau s´┐Ż fie l´┐Żsat´┐Ż cheia la o cunostint´┐Ż care s´┐Ż deschid´┐Ż usa c´┐Żnd se citesc apometrele. Poate mai s´┐Żnt flori ´┐Żn locuint´┐Ż care trebuie udate si astfel se mai consum´┐Ż ap´┐Ż. Oamenii aleg de obicei s´┐Ż lase cheia, fiindc´┐Ż asa au siguranta c´┐Ż mai are cineva grij´┐Ż de lucrurile lor c´┐Żt timp lipsesc.
Din cele circa 4.000 de apartamente existente la T´┐Żrgu Neamt, mai bine de 800 s´┐Żnt goale la aceast´┐Ż dat´┐Ż. Unele dintre ele s´┐Żnt cump´┐Żrate si p´┐Żstrate nelocuite de noii proprietari, din ratiuni numai de ei stiute. „C´┐Żnd am venit la Acvaterm, ´┐Żn 1989, erau la blocuri vreo 11.000 de persoane, iar acum s´┐Żnt cam 6.700. A sc´┐Żzut num´┐Żrul de locatari si la apartamentele locuite, iar, faptul c´┐Ż ´┐Żntre timp s-au mai ridicat c´┐Żteva blocuri noi, nu a schimbat situatia. Consumul scade tot timpul. B´┐Żnuiesc c´┐Ż si ceilalti furnizori de utilit´┐Żti se confrunt´┐Ż cu aceeasi problem´┐Ż“, consider´┐Ż inginerul Iustin Lungu. ´┐Żn prezent, ´┐Żn oras se consum´┐Ż lunar circa 60.000 de metri cubi de ap´┐Ż. Anul trecut media era la 66.000 de metri cubi, iar, ´┐Żn 2006, 67.000 mc de ap´┐Ż. Reducerea productiei se resimte asupra veniturilor firmei, care trebuie s´┐Ż ´┐Żntretin´┐Ż aceleasi instalatii si s´┐Ż achite salarii la angajati. Noroc c´┐Ż la comune productia mai creste, cum s-a ´┐Żnt´┐Żmplat ´┐Żn ultimele luni la R´┐Żucesti. Acvaterm furnizeaz´┐Ż ap´┐Ż si cet´┐Żtenilor din Agapia, B´┐Żlt´┐Żtesti si V´┐Żn´┐Żtori-Neamt. Din totalul productiei, de p´┐Żn´┐Ż la 90.000 de metri cubi de ap´┐Ż, 65% se furnizeaz´┐Ż ´┐Żn T´┐Żrgu Neamt, iar restul ´┐Żn comune. ´┐Żn urm´┐Ż cu 7-8 ani, orasul avea o pondere de 80%. ´┐Żn prezent apa potabil´┐Ż este asigurat´┐Ż prin intermediul a dou´┐Ż capt´┐Żri, respectiv cea de la Lunca -V´┐Żn´┐Żtori si de la Preutesti - Timisesti.

Articol afisat de 1574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective