Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Exod,

Avalansă de cereri de scădere de la întretinere, la Tîrgu Neamt

Numărul apartamentelor nelocuite din Tîrgu Neamt se măreste pe zi ce trece, pentru că locuitorii preferă să plece peste hotare pentru un loc de muncă mai bine plătit. Situatia se răsfrînge asupra furnizorilor de utilităti, care constată o reducere continuă a consumului. Cereri de scădere de la întretinere apar tot timpul la Acvaterm, iar directorul Iustin Lungu spune că nu este zi fără să-i vină la aprobat două-trei astfel de solicitări. Proprietarii declară cu mîna pe inimă că nimeni nu va mai locui în apartament. Însă, pentru a elimina eventualele discutii cu vecinii pe marginea consumului de apă, cei de la Acvaterm cer să fie sigilat contorul, contra unei taxe, sau să fie lăsată cheia la o cunostintă care să deschidă usa cînd se citesc apometrele. Poate mai sînt flori în locuintă care trebuie udate si astfel se mai consumă apă. Oamenii aleg de obicei să lase cheia, fiindcă asa au siguranta că mai are cineva grijă de lucrurile lor cît timp lipsesc.
Din cele circa 4.000 de apartamente existente la Tîrgu Neamt, mai bine de 800 sînt goale la această dată. Unele dintre ele sînt cumpărate si păstrate nelocuite de noii proprietari, din ratiuni numai de ei stiute. „Cînd am venit la Acvaterm, în 1989, erau la blocuri vreo 11.000 de persoane, iar acum sînt cam 6.700. A scăzut numărul de locatari si la apartamentele locuite, iar, faptul că între timp s-au mai ridicat cîteva blocuri noi, nu a schimbat situatia. Consumul scade tot timpul. Bănuiesc că si ceilalti furnizori de utilităti se confruntă cu aceeasi problemă“, consideră inginerul Iustin Lungu. În prezent, în oras se consumă lunar circa 60.000 de metri cubi de apă. Anul trecut media era la 66.000 de metri cubi, iar, în 2006, 67.000 mc de apă. Reducerea productiei se resimte asupra veniturilor firmei, care trebuie să întretină aceleasi instalatii si să achite salarii la angajati. Noroc că la comune productia mai creste, cum s-a întîmplat în ultimele luni la Răucesti. Acvaterm furnizează apă si cetătenilor din Agapia, Băltătesti si Vînători-Neamt. Din totalul productiei, de pînă la 90.000 de metri cubi de apă, 65% se furnizează în Tîrgu Neamt, iar restul în comune. În urmă cu 7-8 ani, orasul avea o pondere de 80%. În prezent apa potabilă este asigurată prin intermediul a două captări, respectiv cea de la Lunca -Vînători si de la Preutesti - Timisesti.

Articol afisat de 1331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective