Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria Roman cheltuieste în septembrie peste 3 miliarde

• cei mai multi bani se duc pe organizarea de evenimente culturale • cea mai mare sumã - douã miliarde de lei vechi - pleacã spre echipa de fotbal Laminorul • pe lîngã manifestãrile devenite traditie, amdinistratia localã propune o nouã sãrbãtoare, a Recoltei •

În luna septembrie, bugetul local va sãrãci cu peste trei miliarde de lei vechi. Cei mai multi bani vor fi alocati pentru sustinerea unor evenimente culturale, precum si pentru sprijinirea miscãrilor sportive. Astfel, din cele peste trei miliarde de lei vechi, suma cea mai mare - de douã miliarde de lei vechi - va fi alocatã Asociatiei Sportive Fotbal Club Laminorul Roman, în vederea desfãsurãrii în conditii normale a editiei de campionat 2008-2009.
Cîte 2.500 de lei vor fi cheltuiti pentru: organizarea de Muzeul de Istorie Roman a simpozionului si expozitiei temporare „Viata Medicalã la Roman“, pentru sprijinirea editãrii lucrãrii „Cronica Romanului si a Episcopiei Romanului“ (editura Musatinia) si pentru sprijinirea desfãsurãrii actiunilor sociale dedicate copiilor aflati în situatie de risc si abandon scolar, beneficiar fiind Asociatia Ortododoxã „Precista Mare“, care are ca obiect de activitate ajutorarea copiilor defavorizati.
Episcopia Romanului va primi un ajutor de 70.000 de lei pentru organizarea manifestãrilor prilejuite de împlinirea a 600 de ani de atestare documentarã. Suma de 5.000 de lei va fi oferitã ca sprijin Scolii nr. 8 Roman, care are nevoie de aceastã contributie pentru implementarea proiectului „Centru pilot pentru formarea resurselor umane din mediul educational ce lucreazã cu elevi în situatii defavorizate“. Proiectul în cauzã s-a finalizat la începutul acestui an, însã scoala nu a putut sã participe cu propria contributie, iar acum, în lipsa banilor, reprezentantii Regiunii de Dezvoltare Nord-Est intentioneazã sã blocheze restul de proiecte accesate de scoalã. ÃŽn vederea organizãrii de cãtre Sindicatul din ÃŽnvãtãmînt a Zilei Mondiale a Educatiei, bugetul local va suporta o cheltuialã de 10.000 de lei. Evenimentul va avea loc pe 5 octombrie, aceasta fiind a opta editie a manifestãrilor dedicate sistemului de învãtãmînt. Administratia localã nu-i va uita în acest an nici pe cei vîrstnici, pentru organizarea manifestãrilor dedicate Zilei Vîrstei a III-a, fiind alocatã suma de 3.500 de lei. O noutate în acest an o reprezintã Sãrbãtoarei Recoltei, eveniment ce se doreste, spun autoritãtile, o actiune de atragere a producãtorilor în vederea desfacerii de produse specifice sezonului de toamnã. La manifestare vor fi invitati producãtori de produse agricole si alimentare din toatã tara, iar pentru organizare este necesarã suma de 5.000 de lei. Toate aceste cheltuieli ce urmeazã a se efectua din bugetul local trebuie aprobate de consilierii locali, acest lucru urmînd sã se întîmple în sedinta de joi, 18 septembrie.

Articol afisat de 1732 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective