Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 15 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei marcatori pietreni într-o victorie cu 2-1

• Ceahlãul - Concordia Chiajna 2-1 (1-1) • au marcat Gafita (‘3) si Cebotaru (‘51), respectiv Forminte (‘40 - autogol) • la finalul partidei, antrenorul oaspetilor, Litã Dumitru, i-a transmis cîteva sfaturi lui Gheorghe Stefan •

Ceahlãul a reusit al treilea succes consecutiv pe propriul teren în actuala editie a Ligii a II-a, Seria I. Ca si în precedentele meciuri, cu Dunãrea Galati (1-0) si Progresul Bucuresti (3-2), nemtenii au învins la un gol diferentã, 2-1, pe Concordia Chiajna, ultima clasatã în serie. Partida s-a disputat pe o vreme friguroasã, temperatura ridicîndu-se la 12 grade Celsius si pe o ploaie mãruntã si rece. În aceste conditii meteo, publicul a evitat sã mai facã deplasarea la stadion, în tribune fiind aproximativ 350 de persoane. Golurile partidei disputate în etapa a V-a a turului de campionat au purtat semnãturile a trei jucãtori din formatia lui Florin Marin, Forminte fiind nefericitul care l-a pãcãlit pe Covrig la o loviturã liberã a oaspetilor în minutul 40. Chiajna a egalat în urma acestui autogol, pentru cã Gafita, în minutul 3, si-a trecut numele pe lista marcatorilor la primul sut pe spatiul portii adverse. Golul victoriei galben-negrilor s-a consemnat în minutul 51, cînd Cebotaru a înscris din penalty. Jocul cu Chiajna a dus la repetarea evolutiilor din partidele de la Tulcea si Suceava, în campionat si în cupã, însã rezultatele nu s-au mai repetat. De aceastã datã Ceahlãul a finalizat cu succes douã din sansele ivite, în timp ce adversarul nu si-a mai creat ocazii de poartã numeroase, desi în multe momente a dominat teritorial si a reusit sã aibã o posesie prelungitã a mingii.
Partida a început practic de la 1-0 pentru gazde. ÃŽn minutul 3, la o fazã banalã, fundasul oaspetilor Florin Gardos a încercat o pasã simplã spre propriul portar. A dat însã pe lîngã minge, iar Gafita a interceptat si a înscris cu un sut plasat la coltul lung. Este al doilea gol înscris de Gafita în campionat, dupã cel al victoriei cu Progresul. ÃŽn continuare, Ceahlãul a fost la timonã, iar Barna (‘13) si Forminte (‘18) ar fi putut marca în urma unor faze fixe. Cristinel Bãlasa, fostul jucãtor al lui FC Arges, a avut în minutul 21 douã executii perfecte din corner, însã la prima intervenit bine Covrig, iar la doua Achim, ambii respingînd de pe linia portii. Oae a executat bine o loviturã liberã în minutul 40, iar comunicarea a lipsit între Forminte sI Covrig, primul deviind decisiv si egalînd pentru oaspeti. Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa pietreanã. Afusi, intrat în locul lui Vinicius, a avut o actiune impetuoasã pe dreapta, a centrat în careul aglomerat, iar Oae a lovit balonul cu mîna, în fata lui Miron. Cebotaru (‘51) a executat precis lovitura de pedeapsã acordatã de Marius Bocãnealã si a ajuns astfel la cota 4 goluri înscrise în actualul sezon. Miron (‘58), Afusi (‘59) si Vitelaru (‘65) au mai avut ocazii de a mãri diferenta de tabela de marcaj, însã încercãrile lor au rãmas fãrã rezultat pe tabelã, iar în ultimele 20 de minute nu s-au mai consemnat ocazii de a marca la nici una dintre porti.
Litã Dumitru, antrenorul oaspetilor, a avut la finalul partidei cîteva sfaturi pentru conducerea galben-negrilor, în special pentru Gheorghe Stefan. „Domnul primar merge din gresealã în gresealã. La Piatra Neamt sînt adusi mereu aceeasi antrenori. Eu nu îl condamn pe «Flocea», mi-a fost coleg si prieten. El face tot ceea ce poate pentru a promova cu echipa. De fiecare datã, acesti antrenori care se cheamã Florin Marin, Hizo sau ãla micu... Cum îl cheamã? Barbu. Toti îsi aduc jucãtorii lor care cred ei cã îi pot ajuta la timpul respectiv. Din nefericire pentru domnul primar toti fac aceeasi gresealã. Antrenorii aduc jucãtori modesti care se umplu de bani de la domnul primar sau de la altii, iar echipa se exprimã cum se exprimã. M-a mîhnit faptul cã astãzi, pe teren, am vãzut douã echipe foarte modeste. Dacã trãiau pe timpul nostru, cînd jucam noi fotbal, ãstia nu încãltau nici ghetele la intrare pe stadion“, au fost cuvintele lui Dumitru. A vorbit însã un antrenor care nu a reusit nimic notabil în aceastã meserie si care este cunoscut în prezent doar pentru unele declaratii mai mult sau mai putin acide.

Articol afisat de 1690 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective