Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unii „se-mpiedicã“ în europubele din Piatra Neamt

Tomberoanele care ar fi trebuit sã civilizeze pietrenii în privinta colectãrii selective a deseurilor par a crea probleme. Mai mult sau mai putin mari, mai mult sau mai putin reale. Dacã pînã acum marea durere era faptul cã acestea sînt distruse sau nepãzite, la discretia boschetarilor si a cîinilor maidanezi, reîncep discutiile legate de amplasarea acestora. Unii spun cã sînt prea aproape de bloc, altii spun cã sînt prea strîmb puse, unii le-ar vrea mai la dreapta, altii mai la stînga. Nu poate fi toatã lumea multumitã, dar oficialii pietreni au tinut totusi cont si de reclamatiile oamenilor. Cel putin în cîteva cazuri ele s-au dovedit a fi întemeiate si s-au luat mãsuri. ÃŽn altele, lucrurile sînt subiective. De pildã în zona blocului S5 de pe bulevardul Traian. Presedintele asociatiei de proprietari de aici i-a atras atentia viceprimarului Dragos Chitic cã la scara A a blocului respectiv „tomberoanele au fost amplasate pe alee“. „Nu pot trece oamenii. As dori sã vinã cineva la fata locului sã se rezolve cumva“, a spus omul. Mai avea si alte probleme - lucrãri neterminate în zona blocului S1, parcare neamenajatã desi sînt locuri -, dar cea cu tomberoanele era cea mai acutã. Viceprimarul Dragos Chitic a amintit de faptul cã zilele trecute a avut loc o întîlnire cu reprezentantii societãtilor consiliului local si, împreunã, s-a decis rezolvarea plîngerilor care vin din partea oamenilor. S-au fãcut echipe de control care si-au împãrtit orasul în patru mari zone - Dãrmãnesti, centru, Mãrãtei si Precista - si umblã prin ele ca sã vadã ce e de fãcut si unde. „ÃŽn special problemele cu rezolvare rapidã din municipiu, problemele grave, sã le spunem“, explicã viceprimarul Dragos Chitic. „Din ce a prezentat domnul de la asociatie, problema e gravã dacã acele tomberoane sînt amplasate pe aleea de acces si pietonii sînt nevoiti sã intre pe aleea carosabilã. ÃŽn problema parcãrii si asfaltãrii, bordurãrii, am spus-o: vom continua pe tot cuprinsul municipiului Piatra Neamt“, a mai spus acesta.
Pînã la urmã se pare cã lucrurile nu stau chiar cum le-a descris presedintele asociatiei. Cei de la primãrie au fost acolo si au vãzut cã, într-adevãr, tomberoanele sînt pe trotuar, dar „numai cu un colt, nu ocupã tot trotuarul“. „Este suficient loc pentru a trece lejer pe lîngã ele“, spun ei.

Articol afisat de 1594 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective