Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Septembrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tratative cu E-On Gaz pentru căldura pietrenilor

• administratorul public Mihaela Stoica a smuls celor de la gaz promisiunea că vor urgenta bransarea centralelor tip container • în schimb, le dă teren pentru a-si muta o bază de productie în strada Muncii • în prezent sînt 50 de centrale care trebuie legate la gaz pînă vine zăpada •

Căldura pietrenilor în această iarnă a devenit obiect de negociere imobiliară între municipalitate si cei de la E-On Gaz. Mihaela Stoica a discutat cu reprezentantii companiei în calitatea sa de administrator public si, printre altele, a fost atinsă problema centralelor modul care sînt gata, dar zac nefolosite pentru că echipele de la gaz nu au făcut bransamentul. City-managerul de Piatra Neamt spune că discutia cu E-On a început de la relatia imobiliară deja existentă cu primăria.
„E-On Gaz are pe strada G-ral Dăscălescu o statie, o bază de productie. Terenul este însă proprietatea municipiului. Contractul de concesiune este valabil pînă la sfîrsitul anului 2008. Dînsii au venit să negocieze prelungirea contractului, dar le-am oferit si o altă variantă. Le-am propus să-si mute statia în alt amplasament, pe strada Muncii, tot pe terenul municipiului. Asta din mai multe motive. În primul rînd, în zona Dăscălescu se extinde foarte mult activitatea comercială si se pot amenaja acolo mai multe supermarketuri. Apoi, este dorinta noastră să amenajăm intrările în oras astfel încît să fie pe măsura unui oras turistic, asa cum ni-l dorim. Nu în ultimul rînd, considerăm că dînsii îsi vor putea desfăsura activitatea mai bine în strada Muncii, care deja se conturează ca o zonă industrială a orasului“, zice Mihaela Stoica.
După cum i-a „citit“ ea pe emisarii E-On Gaz, par a fi fost multumiti de idee si se gîndesc să-si mute baza pe malul Bistritei. La schimb, au promis că vor urgenta lucrările comandate de primărie. „Am obtinut promisiunea lor că vor urgenta bransarea centralelor modulare pînă la instalarea pe deplin a sezonului rece. Au spus că vor prezenta un grafic pînă la sfîrsitul acestei săptămîni, un grafic din care să reiasă cam cît ar dura bransarea tuturor centralelor tip container. Iar apoi ne vor ajuta astfel încît centralele să fie bransate pînă în iarnă“, mai spune city-manager-ul de Piatra Neamt.
În prezent, pe lîngă blocurile pietrene sînt 109 centrale tip container functionale, fără probleme. 73 sînt însă în expectativă. La vreo 20 trebuie să intervină primăria si să le pună tablourile electrice pentru a le automatiza, dar 50 stau nefolosite pentru că nu sînt racordate la reteaua de gaz.

Articol afisat de 1367 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective