Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tratative cu E-On Gaz pentru cãldura pietrenilor

• administratorul public Mihaela Stoica a smuls celor de la gaz promisiunea cã vor urgenta bransarea centralelor tip container • în schimb, le dã teren pentru a-si muta o bazã de productie în strada Muncii • în prezent sînt 50 de centrale care trebuie legate la gaz pînã vine zãpada •

Cãldura pietrenilor în aceastã iarnã a devenit obiect de negociere imobiliarã între municipalitate si cei de la E-On Gaz. Mihaela Stoica a discutat cu reprezentantii companiei în calitatea sa de administrator public si, printre altele, a fost atinsã problema centralelor modul care sînt gata, dar zac nefolosite pentru cã echipele de la gaz nu au fãcut bransamentul. City-managerul de Piatra Neamt spune cã discutia cu E-On a început de la relatia imobiliarã deja existentã cu primãria.
„E-On Gaz are pe strada G-ral Dãscãlescu o statie, o bazã de productie. Terenul este însã proprietatea municipiului. Contractul de concesiune este valabil pînã la sfîrsitul anului 2008. Dînsii au venit sã negocieze prelungirea contractului, dar le-am oferit si o altã variantã. Le-am propus sã-si mute statia în alt amplasament, pe strada Muncii, tot pe terenul municipiului. Asta din mai multe motive. ÃŽn primul rînd, în zona Dãscãlescu se extinde foarte mult activitatea comercialã si se pot amenaja acolo mai multe supermarketuri. Apoi, este dorinta noastrã sã amenajãm intrãrile în oras astfel încît sã fie pe mãsura unui oras turistic, asa cum ni-l dorim. Nu în ultimul rînd, considerãm cã dînsii îsi vor putea desfãsura activitatea mai bine în strada Muncii, care deja se contureazã ca o zonã industrialã a orasului“, zice Mihaela Stoica.
Dupã cum i-a „citit“ ea pe emisarii E-On Gaz, par a fi fost multumiti de idee si se gîndesc sã-si mute baza pe malul Bistritei. La schimb, au promis cã vor urgenta lucrãrile comandate de primãrie. „Am obtinut promisiunea lor cã vor urgenta bransarea centralelor modulare pînã la instalarea pe deplin a sezonului rece. Au spus cã vor prezenta un grafic pînã la sfîrsitul acestei sãptãmîni, un grafic din care sã reiasã cam cît ar dura bransarea tuturor centralelor tip container. Iar apoi ne vor ajuta astfel încît centralele sã fie bransate pînã în iarnã“, mai spune city-manager-ul de Piatra Neamt.
În prezent, pe lîngã blocurile pietrene sînt 109 centrale tip container functionale, fãrã probleme. 73 sînt însã în expectativã. La vreo 20 trebuie sã intervinã primãria si sã le punã tablourile electrice pentru a le automatiza, dar 50 stau nefolosite pentru cã nu sînt racordate la reteaua de gaz.

Articol afisat de 1543 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective