Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Toamnã mîloasã pe Cetatea Neamtului

Cînd au rãmas fãrã trotuar pe stradã, pietrenii care stau pe strada Cetatea Neamtului s-au bucurat cã se lãrgeste strada si cã primãria se apucã de lucru si pe la ei. Numai cã nu s-a mai fãcut nimic, iar unii localnici din zonã s-au plîns primãriei: „Nu s-a fãcut absolut nimic. Anul trecut a venit si firma Strabag, care a lãsat în urmã ce a lãsat. Nu s-a mai asfaltat nimic, nici mãcar un pic. Nu s-a asfaltat strada, nu s-au asfaltat trotuarele. Sînt numai gropi. Copiii nostri nu au pe unde sã circule decît pe stradã. Nu mai zic cã n-au pe unde se da cu rolele sau cu bicicletele. Iar acum a mai si plouat“.
Viceprimarul Dragos Chitic spune cã pentru strada Cetatea Neamtului sînt planuri speciale, dat fiind cã este singura iesire din Piatra Neamt spre Tîrgu Neamt. „Are un avantaj, si anume cã în foarte scurt timp va intra în reabilitare. De asta nu ne permitem sã intrãm acolo cu niste cîrpeli de asfalt. Asfaltul este distrus foarte tare în anumite zone si s-au mai realizat mici cîrpeli unde se circula într-adevãr cu foarte mare dificultate. Este undeva o curbã la stînga aproape la 90 de grade si a stat o foarte lungã perioadã de timp semaforizatã. Era firesc sã eliminãm acest semafor si sã lãrgim putin banda din dreapta în sensul de mers spre Tîrgu Neamt. Eu circul pe aceastã stradã o datã la douã zile, stiu despre ce e vorba. Este o stradã care creazã probleme mai ales cînd plouã, dar, repet, are aprobat proiectul de modernizare. Se va lãrgi la patru benzi si va fi o intrare frumoasã dinspre Tîrgu Neamt în Piatra Neamt“, a declarat viceprimarul Dragos Chitic.
Mai mult, Cetatea Neamtului va fi legãtura municipiului cu viitoarea autostradã est-vest, ce va uni Moldova de Ardeal. Primãria pietreanã a demarat deja proiectul privind modernizarea strãzii 1 Decembrie 1918, care continuã cu strada Cetatea Neamtului, iar documentatia s-a calificat si la fonduri europene. Întregul proiect care vizeazã cele douã strãzi a fost estimat la 28,4 milioane de lei, din care se sperã la mãcar vreo 23 de milioane de la UE.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective