Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stradã distrusã de utilaje

• pietrenii de pe str. Cezar Bolliac au reclamat cã drumul, recent asfaltat, e cãlcat zilnic de utilaje de mare tonaj • primãria a anuntat Politia •

Sînt, în continuare, multe societãti comerciale care executã diverse lucrãri în Piatra Neamt si uitã sã facã ordine dupã ele. Sau ignorã restrictiile valabile în cazul anumitor strãzi. Unul din cele mai recente cazuri este al strãzii Cezar Bolliac, din cartierul Valea Viei. Cei de aici au reclamat la primãrie cã strada lor, recent asfaltatã, e fãcutã praf chiar de o firmã de constructii ce are lucrãri în zonã.
„Asfaltatã recent, este în prezent distrusã de utilajele grele care circulã pe stradã. Desi este restrictie de maximum 3,5 tone postatã. Se poate vedea cu usurintã numele firmei care administreazã acele utilaje“, spun oamenii.
Municipalitatea a verificat sesizarea si se confirmã. „Sesizarea a fost transmisã spre solutionare Politiei rutiere a municipiului Piatra Neamt, care are competentã de a sanctiona abaterea de la restrictionarea de tonaj a masinilor care pot circula pe aceastã stradã. Multumim cetãtenilor cã ne-au adus la cunostintã aceastã problemã“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Pietrenii de pe strada Cezar Bolliac nu sînt însã multumiti asteptînd ca Politia sã rezolve problema. „Este vorba de un drum public distrus de utilaje grele. Societatea în cauzã a distrus un drum care a costat primãria milioane de lei ca sã fie fãcut. Normal ar fi sã fie obligati cei care au devastat strada sã o repare. Politia rutierã a fost acolo acum trei sãptãmîni si a dat cîteva amenzi, dar societatea a continuat sã foloseasã acelasi drum. Ar trebui trasi la rãspundere ei care au stricat asfaltul pe strada Cezar Bolliac si sã fie obligati sã facã reparatiile necesare“, spun ei.
Municipalitatea are temei legal pentru a sanctiona societatea, avînd în vedere cã existã o hotãrîre a consiliului local care îi obligã pe toti cei care lucreazã pe domeniul public sã aducã terenul la starea initialã dupã ce-si încheie misiunea. Li se dau chiar variante: ori fac ei reparatiile ori dau comandã la Publiserv si ei doar achitã contravaloarea lor.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective