Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alupului-Rus, nedorit de PD-L în functia de director

Alupului-Rus, nedorit de PD-L în functia de director

• motivul: vîrsta • si sansa unor tineri de a-si etala talentul de director • pentru pensionarea lui, 23 de consilieri au fost „pentru“, 9 „împotrivã“ si unul s-a abtinut •

Constantin Alupului Rus va iesi la pensie, în ciuda încordãrii pesediste manifestatã în sedinta de Consiliu Judetean de marti, 30 septembrie. I s-a dat o prelungire la mandatul de director al Centrului Carmen Saeculare de 15 zile, la propunerea presedintelui CJ Vasile Pruteanu, pe motiv cã pînã atunci se va încheia auditul intern la institutia pe care acesta o conduce. Doar cã PSD ar fi vrut o prelungire a mandatului cu 24 de luni, pe motiv cã va avea timp sã îl formeze pe noul director si îsi va pune în continuare în practicã experienta si cunostintele pe care le are la nivel de personalitãti nationale. „ÃŽn iulie i s-a transmis domnului Alupului o adresã de la CJ prin care i se propunea iesirea la pensie si promisiunea cã raportul sãu de muncã va fi prelungit cu o perioadã de 24 de luni. Acum, promisiunea fãcutã nu se mai poate onora. Este de bun simt sã asteptãm sã se încheie anul financiar, nu sã îl dãm acum afarã ca pe o mãsea stricatã. ÃŽn culturã nu poti aduce o personalitate dacã nu ai o portitã deschisã. Iar dumnealui o are. Este meritul lui cã a adus Facultatea de Muzicã de la Cluj la Piatra Neamt. Este presedinte pe tarã pe programele culturale. Si voi îl dati afarã! Aveti cutitul în mînã, dar si rusinea!“, a spus pesedistul Radu Tudorel Miron. Vasile Pruteanu l-a atentionat cã e cazul sã se cîntãreascã vorbele, spunînd cã decizia de pensionare a venit de la Casa de Pensii, ceea ce înseamnã cã nu se mai poate face nimic: „Nu l-a dat nimeni afarã. Nu este exclus ca dupã încheierea auditului sã discutãm cu dumnealui si sã rãmînã o perioadã ca sã îl consilieze pe viitorul director. Am un respect deosebit pentru ce a fãcut, dar legea este lege“.
Ajuns la vîrsta de 64 de ani, Alupului-Rus va beneficia de o pensie de 1.284 de lei. ÃŽn sedinta de ieri s-a votat pensionarea lui, fãrã votul pesedistilor. Adicã 23 de consilieri au fost „pentru“, 9 „împotrivã“ si unul s-a abtinut.

Articol afisat de 2301 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de liberaluldepiatra la data 01.10.2008 18:30
Domnului Profesor, cu dragoste...
Domnule Profesor,
Puteti fi mandru de tot ce ati facut. Nu va luati dupa niste analfabeti care incearca sa inventeze un brand turistic pentru Piatra-Neamt. O telegondoloa. Daca ar fi isteti, ar trece putin strada(de la Primarie) sau ar urca scarile(de la Consiliul Judetean) si ar da nas in nas cu un brand consacrat: Cultura Cucuteni. Dar ei nu au nimic in comun cu spiritul locului. Noroc ca si la Vatican suntem admirati. Gratie istoriei si nu Gastii(Nasul Gigi, Don'Pruteanu si manelistii lor)
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective