Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Palatul Copiilor, aproape de vînzare

Palatul Copiilor, aproape de vînzare

• municipalitatea a obtinut rapoartele de evaluare pentru Casa Lalu, depozitul de combustibil si WC-ul, initial excluse din socoteala imobiliarã • acestea urmeazã sã fie scoase la vînzare • Palatul Copiilor valoreazã 1,5 milioane de euro, magazia vreo 6.000 de euro, iar WC-ul 8.000 de euro • primãria a dat pe ele acum patru ani 462.000 de euro •

Palatul Copiilor din Piatra Neamt e pus pe tarabã spre vînzare. Dupã ce initial au fost scoase la licitatie cîteva loturi din curte, Casa Lalu e scoasã si ea la mezat în viitorul apropiat. Municipalitatea are deja raportul de evaluare, atît pentru casã, cît si pentru depozitul de combustibil, WC-ul anexã si cam 2.000 mp de teren, bunuri sãrite la prima strigare de vînzare. Constatarea evaluatorului este cã pentru fiecare metru pãtrat de teren din cei 2.023 care alcãtuiesc lotul 10 ar trebui cerut pe putin 447 euro. Pentru casa în sine, care gãzduieste activitãtile copiilor, pretul minim de pornire la licitatie ar fi 1.521.312 euro, avînd în vedere cã e vorba de 424 mp de constructie. Depozitul de combustibil mãsoarã 7 metri pãtrati, iar evaluatorul recomandã ca licitatia sã plece de la 6.264 euro, în timp ce WC-ul de 9 metri pãtrati ar trebui sã aducã primãriei mãcar 8.053 euro. Raportul de evaluare a fost înscris pe ordinea de zi a sedintei pe care consilierii locali au avut-o miercuri dupã-amiazã, însã proiectul a fost retras din discutie chiar în debutul întrunirii. Articolul 2 al hotãrîrii ce nu a mai fost dezbãtutã vorbea de scoaterea la licitatie a Casei Lalu, iar apoi se preciza cã paritatea leu/euro va fi cea stabilitã de BNR în ziua întocmirii contractului de vînzare - cumpãrare dintre municipalitate si cîstigãtorul licitatiei. Decizia de vînzare e motivatã la fel ca în cazul celorlalte nouã loturi scoase la mezat acum douã luni: „Vechimea constructiei si gradul avansat de degradare al acesteia, care ar impune realizarea unor lucrãri majore de reabilitare“. Cum primãria n-are banii necesari pentru asta, preferã sã scape de povarã în favoarea unui investitor dornic sã bage bani. Numai cã va mai astepta nitel. Proiectul a fost amînat fãrã vreun motiv oficial. Va fi probabil dezbãtut într-o sedintã viitoare. Oricum Casa Lalu nu poate fi eliberatã chiar pe loc, avînd în vedere cã aici încã se desfãsoarã activitãtile clubului copiilor. Oficialii pietreni au promis cã nu vor vinde ansamblul cel putin pînã cînd Inspectoratul Scolar nu va construi altã clãdire pentru Palatul Copiilor.
Angajamentul a fost luat în luna august, cînd primãria a luat Palatul Copiilor din administrarea ISJ Neamt, pentru a-l vinde. Tot ce se aflã pe strada Stefan cel Mare la nr. 44 a fost cumpãrat de municipalitate de la mostenitorii familiei Lalu în 2004, pentru 462.500 de euro, bani achitati în sase rate. S-au fãcut eforturi deosebite la momentul respectiv, tocmai pentru a salva clubul copiilor. Ulterior, s-a constatat cã clãdirea este foarte veche - are aproape 100 de ani, din care jumãtate a fost Palat al Copiilor - si are nevoie de reabilitare. Cum este si monument istoric, lucrãrile ar fi prea costisitoare pentru bugetul local. Asa cã s-a scos la vînzare. Mai întîi nouã loturi de teren, fiecare avînd între 400 si 1.250 mp pentru care primãria poate scoate 447 euro/mp. Tot în aceeasi rundã au fost scoase în vitrinã si cîteva constructii de pe loturile în cauzã, constructii ce însumeazã cam 400 mp si valoreazã peste 100.000 de euro. Acestea au fost deja trecute prin douã sedinte de licitatie, dar nu le-a vrut nimeni, asa cã urmãtoarea strigare are loc sãptãmîna viitoare.

Articol afisat de 1946 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 03.10.2008 13:14
ma chiar sunteti nebuni?
Acolo e singurul loc din orasul asta unde copii si tinerii fac si altceva decat discoteca,manele,tigari,alcool,etc. Cum dracu e asa de greu sa gaseaca primaria asta bani pentru strand,unde e dastrabalare in draci in toate discotecile alea,dar pentru educatie nu frate nu se poate,e prea mult,sta sa se darame hau hau.Nu va e ma rusine, nesimtitilor? Dar ce sa ceri de stefan? Daca el si-a format educatia in cazinouri,nu da importanta educatiei adevarate. Du-te ma mascariciule acolo sa vezi cate cercuri si cu cata dragoste se face treaba. Si e si gratis piticule macrocefal. Dar ai auzit tu de cuvantul asta? Nici nu va imaginati ce drama infioratoare pentru sute de copii ,parinti(printre care ma numar si eu),si profesori,ar reprezenta intreruperea activitatii. Daca se va intampla asa,asteapta-ma la tine in birou Stefanele tata. Macar in educatie nu va bagati cu picioarele mafioti nenorociti.O sa ai prima miscare de protest la adresa primariei din orasul asta. Marlanule!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective